dziwne notatki w grze

Publiczny kanał dyskusyjny do zgłaszania możliwych naruszeń najważniejszej zasady i dla publicznego badania podejrzanych spraw. Zwracamy uwagę, że w wielu przypadkach może być preferowane zgłaszanie tych spraw prywatnie na adres players @ cantr.net zamiast na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

w.w.g.d.w

dziwne notatki w grze

Postby w.w.g.d.w » Mon Oct 10, 2005 11:22 pm

Pewne rodzaje notatek nie powinny sie znalesc w grze przynajmniej tak rzecze najwazniejsza zasada, otoz jedna postac mojego kumpla znalazla jak sadze taka notatke.
Ta notatka z grubsza wyglada na najzwyklejsza notatke na swiecie z tym ze na spodzie tak by wszyscy widzieli ma cos dziwnego w niezroumialym ( dla postaci) jezyku napisane juz wyjasniam notatka jest na polskiej wyspie a tytul ma ewidentnie po angielsku. Oczywiscie niezwykle latwy do odczytania, nie trzeba biegle znac angielski aczkolwiek postac angielskiego nie znala a nawet nie wie ze sa anglicy i z ciekawosci zajrzala a w srodku niespodzianka ! Jakis banalny tekst jakich wiele, po polsku off course 8) .
Co o tym sadzicie to jakis blad? pomylka? zlosliwosc klawiatury?
Zeby nie bylo ze tekst jest niezrozumialy dla kogokolwiek dozucilem kropki ,wieksze literki przecinki a nawet bonus w postaci akapitu.
Hipotetycznych bledow ortograficznych juz mi sie nie chce ale jak bede mial wiecej czasu to sobie siade ze slownikiem sprawdze wtedy pan cantryjczyk napewno juz sie nie przyczepi do tego postu z takiego powodu.
A co do wymiany info to ten kumpel jest bardziej zielony ode mnie wiec raczej nie bedzie mnie informowal a jesli juz bedzie cos waznego to napewno nie przekaze tego zadnej mojej postaci,bede trzymal jezyk za zebami :) .Ja sam jesem taki ze napewno nie bede ulatwial gry mojemu kumplowi a nasze postacie sa od siebie mocno oddalone chyba ze kilkanascie lokacji ale dokladnie nie wiem wiec w druga strone rowniez przekaz bedzie bardzo trudny a sama ta notatke traktuje jako cos zabawnego naprawde nie wiem kto to zrobil cos takiego i jakimi motywami sie kierowal ale ja stawiam na zlosliwosc bynajmniej nie klawiatury a jej operatora a wy?

to naprawde pierdola nie przejmowalby sie

znaczy sie napisales tak o notatce czy o Cantryjczyk? :lol:
no dobra nie prejmuje sie ani jednym ani drugim
Jesli chodzi o notatke to ja to traktuje jako kawal kogos kto pewnie chcial sprawdzic kiedy ktos sie zauwazy ten tekst no i ja zauwazylem i moze sie nie przejolem ale jak pisze ze nikt nie zna angielskiego w grze to nie zna chyba ze juz byl na angielskiej wyspie i sie nauczyl w co watpie.Ot taki szczegol.
A o to ze mi sie zwraca uwage na pisownie to nie pierwszy raz ale nie wszedzie tak jest pewnie nie wszedzie sa tak wyczuleni,no coz ja forum traktuje jako rozmowe i postepuje troche spamersko przy tym ale tutaj i tak edytuje posty co mi sie zadko zdarza chyba ze koniecznie che uzupelnic wypowiedz.
Last edited by w.w.g.d.w on Tue Oct 11, 2005 10:35 pm, edited 2 times in total.
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Tue Oct 11, 2005 4:12 pm

Strasznie ciężko przebrnąć przez ten post. Byłoby łatwiej, gdyby został napisany w powszechnie przyjęty sposób. Czyli z podziałem na zdania. Duże litry oraz znaki interpunkcyjne to nie taka głupia rzecz :)

w.w.g.d.w wrote: jedna postac mojego kumpla znalazla jak sadze taka notatke

Zglaszasz ze podobno postac twojego kumpla cos widziałą niezgodnego z naczelną zasadą? A dlaczego on tego nie napisał i nie podał konkretów? Niezgodne z zasadami jest porozumiewanie sie graczy poza cantr na temat gry. Wiec musicie uważać, żeby poza wymienianiem się informacjami o nieodpowiednich notatkach nie planować współdziałania swoich postaci. Ani nie zdradzać informacji z gry. To jest najistotniejsze w naczelnej zasadzie.
Robert_

Postby Robert_ » Tue Oct 11, 2005 8:11 pm

to naprawde pierdola i nie przejmowalbym sie.
Guest

Postby Guest » Tue Oct 11, 2005 8:25 pm

Jeśli bardzo ci to przeszkadza - napisz mi na PMa tytuł tej notatki, a usunę ją.
I nie obrażaj się, jeśli ktoś zwraca ci uwagę na interpunkcję, bo jej brak naprawdę poważnie utrudnia czytanie. Przeczytać się da, ale przy dłuższym tekście to mordęga.
marol

Postby marol » Tue Oct 11, 2005 8:34 pm

Tak à propos - poprzedni post był mój. Cosik mnie wylogowało.
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Tue Oct 11, 2005 8:41 pm

Nie mialem zlych intencji. Jesli cie urazilem, przepraszam. Po prostu dziwnie sie czulem czytajac ciagly tekst na pol ekranu. Bez ani jednej kropki czy duzej litery. :)

Domyslam sie ze jestes, i twoj kumpel tez, nowy w cantr. Jak bedziesz mial pytania, wal smialo. A takie notki to pierdola, nie ma zbytnio sensu sie nad nimi rozwodzic. Najlepiej poprawic lub usunac i tyle.

Jak ja zaczynalem grac, to mialem pelno dziwnych pomyslow i pytan. Cantr miejscami jest dziwaczny i odmienny od czegokolwiek, co znalem wczesniej. Teraz dla mnie i dla innych graczy pewne rzeczy wydaja sie oczywiste. A dla nowych wcale takie nie sa. Dlatego pytaj jak tylko masz jakies watpliwosci. Pozdrawiam.

Return to “Naruszenia Najważniejszej Zasady”