Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Sep 27, 2005 10:01 pm

Drax wrote:A oprócz pytan postawionych przez Raista ja mam jeszcze jedno, dla mnie najwazniejsze - dlaczego akurat tam? To wyglada jakby wspierano silnych ekonomicznie, bo jak patrze na taka lokacje gdzie jest tylko drewno, lub pare bezwartosciowych surowcow to sie zastanawiam czemu nie dodano go tam. Bo kolejny przedmiot handlu tam gdzie sie ten surowiec pojawil, sprawia ze to miejsce bedzie mialo kolejny monopol...

Nie przesadzajmy... Jakby tam dodano wyrastającą z ziemi stal albo żelazo to można by mieć wątpliwości... Co do monopolu to to miało dotąd żadnego surowca który by nie występował w innym miejscu na wyspie... W dodatku ten surowiec sam w sobie do niczego się nie przyda... By mógł zostać użyty potrzeba innego lub nawet kilku surowców i nawet nie wiem czy to użądzenie które go potrzebuje działa w praktyce. Po drugie jest możliwość osiągnięcia tego co daje to urządzenie bez używania go... Przynajmniej w jednym najciekawszym jego zastosowaniu... A jak zwierzęta pojawiły się w innych miejscach a tam nie (o co sam prosiłem Josa, by nie było zbytniego wspierania tego miejsca) to nikt nie narzekał...

Powtarzam i naznaczę swoje pytanie: CZY DO BUDOWY DIRT MOTORCYCKLE JEST POTRZEBNY SILNIK MOTOCYKLOWY?!?! CZY OBEJDZIE SIĘ BEZ??!! Z góry dziękuję za odpowiedzi

Tak, potrzebny jest "Motorcycle engine - Fits the dirt motorcycle and road motorcycle." Cytat z angielskiej wersji wiki. Zresztą w polskiej też jest, że dirt motocykle jest pojazdem silnikowym. Silnik w nim wstawia się już po wybudowaniu samego motocyklu.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
Raist

Postby Raist » Tue Sep 27, 2005 10:04 pm

Ale dalej nie wiemy czemu ten surowiec sie pojawil ? Rownie dobrze moglo pojawic sie cos innego.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Sep 27, 2005 10:20 pm

Może po prostu RD stwierdził, że brak tego surowca... Może nigdzie go na całym świecie Cantr jeszcze nie było i wybrali losowe miejsca gdzie go umieścić??... W tym uznali, że jedna z polskich lokacji powinna mieć ten surowiec...
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
Image
momorty

Postby momorty » Wed Sep 28, 2005 12:11 pm

Co to wogule za nowy surowiec o którym tak głośno????
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) :?:
Raist

Postby Raist » Wed Sep 28, 2005 12:34 pm

Niebieska trawa ;)
KilDar

Postby KilDar » Wed Sep 28, 2005 1:46 pm

marycha :P
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Sep 28, 2005 2:30 pm

URAN :twisted: Będzie można robić bomby atomowe :P
Image
momorty

Postby momorty » Wed Sep 28, 2005 3:18 pm

wiedziałem ze to bedzie Uran :PP
Raist

Postby Raist » Wed Sep 28, 2005 4:07 pm

Istnieje mozliwosc wstawiania zamkow np do szafy czy skrzyni? Bo chyba zamykana szuflada nie jest jedynym mebelkiem na zamek?
Kaczor

Postby Kaczor » Wed Sep 28, 2005 7:04 pm

Witam, zapewne było takie pytanie wcześniej, ale nie mogłem znaleść :/ Jeśli buduję sobie powiedzmy chatkę i gromadzę na nią drewno (którego chyba potrzebuję więcej niż potrafię unieść) to jeśli pójdę do innej lokacji np. po żelazo co się stanie z moimi zapasami? Zapewne zostaną skradzione... Czy jest na to sposób? Np. poprosić kogoś by popilnował?
momorty

Postby momorty » Wed Sep 28, 2005 7:37 pm

Mozesz załozyć projek t wsadzić cale drewno które masz w projekt i porprosić władze o popilnowanie zeby nmikt se go nie przywłaszczył i wyruszyć po reszte
CyboRKg

Postby CyboRKg » Wed Sep 28, 2005 9:04 pm

brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
Drax

Postby Drax » Thu Sep 29, 2005 7:32 am

A mnie naszlo takie pytanie: wie ktos jak wyglada dokowanie do drugiego statku? Bo normalnego dokowania nie da sie przerwac, a jesli drugi statek plynie i my zeby dokonczyc dokowanie musimy go dogonic, to mogloby to trwac i trwac. Moze ktos ma doswiadczenia od Anglikow? W takim razie niech podzieli sie spostrzezeniami :wink: .
momorty

Postby momorty » Thu Sep 29, 2005 12:56 pm

ok cybork jak chcesz
Drax

Postby Drax » Fri Sep 30, 2005 4:10 pm

Auto odpowiedz na moje poprzednie pytanie - zeby zadokowac na inny statek, musi on sie zatrzymac. Jesli sie poruszy, dokowanie zostaje przerwane.

A teraz drugie pytanie: Czy radio i inne rzeczy ostatnio wprowadzone juz dzialaja? Bo widze ze sa w maszynach i mozna je budowac :D .

Return to “Ogólne dyskusje”