Drax wrote:A oprócz pytan postawionych przez Raista ja mam jeszcze jedno, dla mnie najwazniejsze - dlaczego akurat tam? To wyglada jakby wspierano silnych ekonomicznie, bo jak patrze na taka lokacje gdzie jest tylko drewno, lub pare bezwartosciowych surowcow to sie zastanawiam czemu nie dodano go tam. Bo kolejny przedmiot handlu tam gdzie sie ten surowiec pojawil, sprawia ze to miejsce bedzie mialo kolejny monopol...
Nie przesadzajmy... Jakby tam dodano wyrastającą z ziemi stal albo żelazo to można by mieć wątpliwości... Co do monopolu to to miało dotąd żadnego surowca który by nie występował w innym miejscu na wyspie... W dodatku ten surowiec sam w sobie do niczego się nie przyda... By mógł zostać użyty potrzeba innego lub nawet kilku surowców i nawet nie wiem czy to użądzenie które go potrzebuje działa w praktyce. Po drugie jest możliwość osiągnięcia tego co daje to urządzenie bez używania go... Przynajmniej w jednym najciekawszym jego zastosowaniu... A jak zwierzęta pojawiły się w innych miejscach a tam nie (o co sam prosiłem Josa, by nie było zbytniego wspierania tego miejsca) to nikt nie narzekał...
Powtarzam i naznaczę swoje pytanie: CZY DO BUDOWY DIRT MOTORCYCKLE JEST POTRZEBNY SILNIK MOTOCYKLOWY?!?! CZY OBEJDZIE SIĘ BEZ??!! Z góry dziękuję za odpowiedzi
Tak, potrzebny jest "Motorcycle engine - Fits the dirt motorcycle and road motorcycle." Cytat z angielskiej wersji wiki. Zresztą w polskiej też jest, że dirt motocykle jest pojazdem silnikowym. Silnik w nim wstawia się już po wybudowaniu samego motocyklu.