KeVes wrote:Jak używasz polskich znaków w Eur. Śr. ISO na forum to koliduje to z ustawieniami domyślnymi forum i są krzaki
Wiem o tym

Nazwy ktore przytoczylem zle wygladaly we wszystkich standardach, w Unicode takze - ale widze, ze juz to poprawiles

Moderators: Public Relations Department, Players Department
KeVes wrote:Jak używasz polskich znaków w Eur. Śr. ISO na forum to koliduje to z ustawieniami domyślnymi forum i są krzaki
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory?
KeVes wrote:CyboRKg wrote:W grze pojawiły się słowa "nóż" czy "stół" z dziwnymi krzakami. Próbowałem kilka standardów polskich znaków i w żadnym nie wygląda to dobrze! A np. "kosciany" jest przez "s", a nie "ś"
W tłumaczeniach używamy Unicodów, zazwyczaj nie było z nimi problemów, to nie wina wymyślnego kodowania tylko system coś psuje niektóre unicody w tłumaczeniach nazw objektówNiektóre znaczki psuje, a niektóre nie, np. "ó" chyba psuje, a "ł" jest chyba dobrze, nie wiem od czego to zależy i dlaczego tak jest... W innych tłumaczeniach nie było tego problemu.
Aihal wrote:A jak już jesteśmy przy temacie kodowania.
Dla interfejsu gry nie ma znaczenia jake kodowanie ktoś sobie ustawi,
ale to "jak" mówią gracze od tego zależy.
Miałem pomysł żeby dodać metatag: content type / encoding
to powodowałoby że przeglądarki same by się przestawiały na tę
jedną, wybraną stronę kodową.
Co o tym sądzicie
Aihal wrote:Miałem pomysł żeby dodać metatag: content type / encoding to powodowałoby że przeglądarki same by się przestawiały na tę
jedną, wybraną stronę kodową. Co o tym sądzicie
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory?
Michal wrote:No to zmieńcie przeglądarki na Firefox,w polskiej strefie-po polsku.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest