maly problem z nowymi lokacjami

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Sierak

Postby Sierak » Tue Aug 30, 2005 12:48 pm

Nieźle :o :shock: sporo tego.
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
NiKnight

Postby NiKnight » Tue Aug 30, 2005 12:51 pm

I bardzo dobrze... o ile będzie się też to przekładać na jakość. Bo po co nam wielkie "pustynie"? Z tego co widzę pod względem surowców pierwsza wyspa jest najciekawsza i najlepiej rozplanowana (z małymi wyjątkami :wink: )
Ni Ni Ni Ni!
Sigvald

Postby Sigvald » Tue Aug 30, 2005 12:58 pm

:shock: czyli moje 5 krain +
Urific
Shinfic
Grundific
+
QURILIFIC

To daje 9 krain, po 8-10 lokacji to daje nam ...... za dużo miejsca zeby to ogarnąć :D Nie spodziewałem sie że jest taka gigantyczna...
Aihal

Postby Aihal » Tue Aug 30, 2005 1:33 pm

NiKnight wrote:Jedyne pocieszenie, że są zwierzęta (ogromne stada koni, owiec itp.) ale w przyszłości wątpię czy te obszary będą w ogóle zamieszkane.

Pełno jedzenia, to dlaczego nie miałyby być zmieszkane? Znam lokalizacje gdzie ludzie spokojnie sobie żyją, żywiąc się mięsem zwierząt.

Nawet w samym Cantr nie ma nic, co można zjeść zaraz po wyhodowaniu.

Więc nie ma się co martwić na zapas :)
Drax

Postby Drax » Tue Aug 30, 2005 1:50 pm

Moje wszystkie postacie na tej wyspie sa chyba w zachodniej jej czesci. Zrobilem sobie mape i wyszlo ze jest tam okolo 40 lokacji (na zachodzie). Ciekawe ile bedzie dalej... Wkurza mnie tylko jedno - z jednej lokacji jest wyjscie w trzy inne, z czego jedno prowadzi na jakby polwysep. Poszly tam juz trzy osoby zeby "sprawdzic co tam jest" i zadna nie wrocila. Moze tam jest koniec swiata :D .
Zimt

Postby Zimt » Tue Aug 30, 2005 1:56 pm

Albo jakies lokalne Eldorado: wszystkie surowce w jednym miejscu. I dlatego nikt nie chce stamtad wracac? :P
"I'm just living in my head..."
Animated

Postby Animated » Tue Aug 30, 2005 3:47 pm

hmmm... czasem nie przesadacie z tymi opisami? wyczuwam tu ocieranie sie o granice zlamania Naczelnej Zasady...
Download Picassa & Fierfox
NiKnight

Postby NiKnight » Tue Aug 30, 2005 5:19 pm

Wiesz, nie podajemy dokładnie co gdzie jest. Jeśli byłoby to łamaniem zasady to trzeba też usunąć wszystkie informacje o Vlotryan. Bo gracze, którzy nigdy tam nie byli ani nie mieli kontaktu/nie pytali w grze o tą osadę już o niej wiedzą a więc jest to wiedza czysto ooc.

Uważam więc, że póki nie powiedziano więcej o lokacjach, ograniczono się do wymienienia nazw krain (nie wiadomo jakie są, które sąsiadują ze sobą itp.) to jeszcze zasada nie została złamana. Chociaż przyznam Ci rację, że może zostać dość łatwo w tej dyskusji.
Ni Ni Ni Ni!
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Aug 30, 2005 6:47 pm

Z nazw krain nasuwa się mi pomysł by nazywać tą wyspę poprostu *fic
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
CyboRKg

Postby CyboRKg » Tue Aug 30, 2005 7:02 pm

NiKnight wrote:
Jest 5 krain:
Tonkafic
Sturific
Klimpofic
Djanofic
Vlydyfic

Ja mam takie:

Urific
Shinfic
Grundific

Dodam do tego:
Hrodofic
Qurilific
Wychodzi 10 krain 8)
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
NiKnight

Postby NiKnight » Tue Aug 30, 2005 7:41 pm

KeVes wrote:Z nazw krain nasuwa się mi pomysł by nazywać tą wyspę poprostu *fic

Wiesz, że nie zauważyłem tego? :wink: Chyba jednak za daleko szukałem próbując nazwać tą wyspę.. a rozwiązanie jak widać jest jasne :)

Konsekwencją jest pewna chaotyczność mojej wiedzy, zakładałem istnienie czterech wysp, ale po przeanalizowaniu widzę, że są trzy (V, D, Fic). Przeszukam forum i inne strony Cantr'a, może coś znajdę a jak nie to będzie trzeba przerysować mapę i zobaczyć czy nie powtarzają się jakieś nieodkryte lokacje ;)
Ni Ni Ni Ni!
CyboRKg

Postby CyboRKg » Tue Aug 30, 2005 8:05 pm

Nie czytasz uwaznie forum Ni, to juz zostalo ostatecznie wyjasnione w innym watku. Sa trzy polskie wyspy, nie cztery. Trzecia jest ogromna i malo zaludniona. Druga jest najmniejsza. Trzecia jest duzo wieksza niz pierwsza i druga razem wziete!
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
Hal

Postby Hal » Tue Aug 30, 2005 8:57 pm

Co do wyspy Fic, nie wiem czy dacie wiare ale znalazlem trzy lokacje obok siebie gdzie nie ma zadnych surowcow :?
Rob z kobietami co chcesz, ale nie probuj ich rozumiec. cytat Izabeli
Sierak

Postby Sierak » Tue Aug 30, 2005 9:03 pm

Hal wrote:Co do wyspy Fic, nie wiem czy dacie wiare ale znalazlem trzy lokacje obok siebie gdzie nie ma zadnych surowcow :?

Już wiem to taka zemsta,jest wielka,ale za to ma rozrzucone surowce i trzebaby na niej podróżować samolotem,by działała sprawnie :lol:
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
Drax

Postby Drax » Tue Aug 30, 2005 9:06 pm

No nie do końca. Są takie miejsca gdzie obok siebie są prawie wszystkie najważniejsze surowce. W poblizu nie ma tylko wegla, ale da sie go zastapic weglem drzewnym bo jest glina. Ale większa część wyspy to naprawde nieużytki.

Return to “Ogólne dyskusje”