Skarbniq wrote:Drogi Kevesie, zawsze milo z rana poczytac troche niesprawiedliwych slow adresowanych pod swoim adresem

Kilkukrotnie pisalem o tym ze jedyne co mnie martwi to nowi ktorym ciezko sie bedzie odnalezc. Pisalem o tym ze zmniejszy to ilosc graczy i postaci. Pisalem ze najlepiej by bylo gdyby przez pare pierwszych dni gracz nie podlegal limitom... Nie czytasz tego co pisze

Przyznaj sie

Pisalem tez ze nie upieram sie przy aktualnej formie limitu. Zaakceptuje kazdy limit i kazdy inny mechanizm narzucony przez Cantr.
No nie wiem, po Twoich dwóch postach "Population Gathering Limit: For or against?" i w jakimś innym w "Maximum number of resource gatherers" (nie chcę mi się szukać dokładnie, ale mógłbym Ci zacytować) odnoszę wrażenie, że Tobie odpowiada obecna sytuacje i chcesz by inni ją również zaakceptowali, nie widziałem byś gdzieś poparł proponowane przeze mnie albo przez PRUTa rozwiązania. Może się mylę? Jeśli je popierasz to dlaczego ich oficjalnie nie poprzesz na angielskim forum dla dobra wszystkich nowych graczy? Jak wiatr wieje w oczy to szybko zmieniasz zdanie.. ehh... Sam teraz piszesz, że się nie upierasz, ale nie widzę byś gdzieś popierał jedynyne (moje) rozwiązanie z wielu proponowanych, które ma szanse przejść, bo Jos uznał za wartę rozważenia. Więc tak jakbyś wybierał jednak to bardziej surowe dla nowych graczy. A co do zaakceptowania każdego mechanizmu narzuconego przez Cantr, to może Ty je zaakceptujesz, ale nie wiem jak poradzą sobie Twoje postacie, jak komuś się zachcę by trzeba było zjeść tonę marchewek na dzień by przeżyć
Skarbniq wrote:A skad PD wie zeby kojarzyc Skarbniqa z forum z graczem numer xxx ?

Kolejna manipulacja czy tez wiedza o tym ze ktos "nas" powiazal w donosie

Tak, "nasa" nas powiązała

Znasz coś takiego jak IP? Nadal się upierasz przy tym, że ktoś na Ciebie doniósł?

Skarbniq wrote:Usmiercac postacie

Nie mam prawa - one chca zyc

Tak, ciekawe, oni nie chcą umierać, a robią wiele bo muszą. Np. taki jeden rzuca klątwy na uzbrojone strażniczki to napewno było spowodowane chęcią przeżycia. Niektóre sekty popełniały masowe samobójstwa, może Zakon pójdzie za przykładem?

Troche nudno by było bez tych wszystkich sekciarzy na wyspie, ale cóż. Może wybuduj szalupe i dopłyń do anglolandów, może dostaniesz robotę naprawiania starych młotków za 100 gram ziemniaków na dzień (dla niewtajemniczonych, 100 gram dziennie ich się je).
Pisałem to po południu, potem nie mogłem wysłać posta z powodu przerwy w działaniu Cantr. Dostałem, aż dwa emaile od zatroskanych użytkowników z pytaniem co się dzieje z grą. Teraz mi się wydaję, że to dlatego, że kombinowali z tymi limitami, ale mogę się mylićYo_Yo wrote:zgadzam się, pozwalać zabijają całych Amerykan! *Viva* la... Polska! Ta wiadomość będzie (wola) *self* *destruct* :0
Yo Yo_Yo!

Ale "ziom"

Oby więcej takich
lukaasz wrote:- As a one-time change, there will be a minimum of (current pop divided by three) slots in each city; this should re-balance the relationship between current population and low random slot numbers for existing cities. Expect this to change in the next day or so. NOTE: it will be based on the people in city square at the time of the change, so if you want to get an extra slot for your town, you might want to peep out of you building/vehicle.
tlumaczac:
liczba slotów = populacja lokacji /3
ale tylko polulacja bedaca na polu, wiec wychodzic z budynków.
Jako tymczasowe rozwiązanie problemu nawet dobrę. Mam tylko nadzieje, że nikt nie będzie oszukiwał tworząc muły do zwiększania ilości dostępnych slotów, ale liczę na uczciwość graczy.
lukaasz wrote:- We are looking into implementing KeVes' suggestion - but see some problems he didn't think of, like the solitary mountain dweller suddenly digging op 10K of hematite daily, and the way the enhancing tools work (he suggests counting them as an extra gatherer, but that would mean he'd actually be decreasing his fellow citizens proceeds, which we don't like). This will take some time.
No cóż, wierzyłem od początku w siłę mojej sugestii i wierzę nadal, że ona przejdzie

I obyło się bez poparacia niektórych graczy którzy nie dostrzegali jej zalet. A o tym problemie, że ktoś może wydobyć za dużo to domyślałem się by ktoś nie zrobił z tym gafy, ale to chyba można łatwo obciąć. Nie wiem czemu nie podoba im się to, że narzędzia zmniejszą wydobycie innych, przecież to logiczne, ale i tak bardziej sprawiedliwe i realistyczne niż czekanie na wolnego slota. Lepiej wydobyć mniej niż nic. Poza tym, jeśli limit w lokacji nie zostanie osiągnięty nie powinno to mieć żadnego wpływu.
lukaasz wrote:KeVes- you can be our hero babe

A jeszcze nie jestem?

Michal wrote:Powinno być minimum 4/10.

conajmniej
No cóż, zawsze chcemy mieć więcej niż nam dają. Dali nam palec a my chcemy rękę
Robert_ wrote:Czy ja dobrze zrozumialem? do maszyn tez chca sie "przyczepic"?
A nie powinni? Wg. mojej sugestii maszyn ten limit też powinien dotyczyć. Maszyny powinny być po to by zwiększyć dostępność wolnych rąk ludzkich w danej lokacji, a nie po to by zwiększać w nieskończoność możliwość wydobycia surowców z danej lokacji. Powinno być tylko widoczne jak duże są współczynik by każdy wiedział ile maksymalnie surowców można wydobyć i by mógł wiedzieć ile maszyn się opłaca w danej lokacji zbudować. Niektóre angielskie lokacje mogą na tym ucierpieć bo mogą mieć ponad limitową liczbę maszyn, ale mogą wdedy poprostu używać ich wielu by podzielić dostępne surowce na kilku wydobywających, czy odsprzedawać prawa do korzystania z jednej maszyny tak jakby to był taki duży wirtualny slot wydobycia.