Tlumaczenie.

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Sierak

Postby Sierak » Fri Aug 19, 2005 10:37 pm

helga wrote:Przydalby sie jeszcze opis postacji np . czarnowlosy mezczyzna? czy dlugowlosa blondynka .. cos takiego zeby mozna bylo rozpoznac kogos ... i np w listach gonczych pisac opis postaci .. ale nei wiem jak to wplywa na spowolnienie gry ...;)

Mi się ten pomysł nie podoba zbytnio,bo takie rzeczy można sobie wyobrazić,zresztą co to da?Blondwłosych bedzie 30 i list gończy i tak się niezbyt sprawdzi.
NiKnight

Postby NiKnight » Fri Aug 19, 2005 10:52 pm

no nie róbmy z Cantr'a simsów.... a zamiast opisu jeśli już to lepiej obrazek postaci (wybierany przy jej tworzeniu) ;)
Ni Ni Ni Ni!
PRUT

Postby PRUT » Sat Aug 20, 2005 11:24 am

A co wpisac przy imieniu, by też to tłumaczył na polski? Rozumien że nie <CANTR CHARDESC> jak to było do tej pory, bo to zarezerwowane jest dla nazw angielskich jak rozumiem.
nemo49

Postby nemo49 » Sat Aug 20, 2005 12:56 pm

Dalej <CANTR CHARDESC> . Jest tłumaczenie na język polski w opisie postaci.
Sierak

Postby Sierak » Sat Aug 20, 2005 1:15 pm

nemo49 wrote:Dalej <CANTR CHARDESC> . Jest tłumaczenie na język polski w opisie postaci.

A ja tego nie doczytałem i musiałbym tyle poprawiać :o :shock:
PRUT

Postby PRUT » Sat Aug 20, 2005 11:10 pm

No jak jest jak mi ciągle "man in his twenties" wypisuje za imieniem
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Aug 21, 2005 12:00 am

Bo najwidoczniej ten tag <CANTR CHARDESC> nie korzysta z przetłumaczonych opisów :( I nie wiem kiedy będzie korzystał. Musiał byś się o to spytać Judith. Ja tak apropo nie używam tych opisów po imieniu. Nie chcę mi się wpisywać za każdym razem przy nazywaniu postaci tego tylko po to by widzieć jaki ma wiek. Większość postaci w polskich lokacjach to i tak dwudziestolatki, a te króre mają więcej lat i tak zapamiętuje. A jak ktoś się postarzeje to i tak prędzej czy później moja postać się o tym dowie ;)
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
nemo49

Postby nemo49 » Sun Aug 21, 2005 8:54 am

Dla mnie ważna jest informacja nie tyle o wieku postaci , co o jej płci :lol: . Niektóre imiona są " uniwersalne ' .Kilka razy pomyliłem się i musiałem przepraszać.
PRUT

Postby PRUT » Sun Aug 21, 2005 12:30 pm

Dzisiaj to juz sie całkiem powaliło. Ten tag nie dziala w ogole dla polskich postaci, a dla każdej z nich w której do tej pory był uzyty wyrzuca komunikat o błędzie
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Aug 21, 2005 6:45 pm

Michal wrote:
helga wrote:Przydalby sie jeszcze opis postacji np . czarnowlosy mezczyzna? czy dlugowlosa blondynka .. cos takiego zeby mozna bylo rozpoznac kogos ... i np w listach gonczych pisac opis postaci .. ale nei wiem jak to wplywa na spowolnienie gry ...;)

Mi się ten pomysł nie podoba zbytnio,bo takie rzeczy można sobie wyobrazić,zresztą co to da?Blondwłosych bedzie 30 i list gończy i tak się niezbyt sprawdzi.

A mi się podoba ten pomysł i nie tylko ze względu na listy gończe, a co do nich to pomyśl, że znajdzie się jeden rudy wysoki mężczyzna na całą wyspe i taki to już bedzie wszędzie rozpoznawany ;) Poza tym już wielu graczy zgłaszało takie sugestie na angielskim forum i myślę, że prędzej czy później pod napływem poparcia dla tych sugesti zostanie to zaakceptowane i wprowadzone do gry. Pomyśl jakie daje to nowe możliwości odgrywania swojej postaci?

PRUT wrote:Dzisiaj to juz sie całkiem powaliło. Ten tag nie dziala w ogole dla polskich postaci, a dla każdej z nich w której do tej pory był uzyty wyrzuca komunikat o błędzie

Widać, że coś zmieniają. Sprawdzałem tego taga, to teraz w zdarzeniach podaje poprawne tłumaczenie, a w zakładce ludzie lub po kliknięciu na opis postaci wyskakuje wspomniany błąd, ale nie tylko przy polskich postaciach! Sprawdziłem to też na angielskiej i jest to samo. Zgłosiłem ten błąd na listę language.

nemo49 wrote:Dla mnie ważna jest informacja nie tyle o wieku postaci , co o jej płci :lol: . Niektóre imiona są " uniwersalne ' .Kilka razy pomyliłem się i musiałem przepraszać.

To masz słabą pamieć ;) Ja takich problemów nie miałem. Chciaż niektóre imiona są rzeczywiście mylące. Np. Mordoklejka, a jest to facet :lol: Ale jeśli chodzi Ci tylko o płeć mylącej Ci się postaci, to możesz wpisać sobie w nawiasie po imieniu samą płeć, a nie musisz wpisywać taga. Płeć postaci raczej się nie zmieni :wink: Chociaż widziałem tranzwestytów :lol:
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
Sierak

Postby Sierak » Sun Aug 21, 2005 6:52 pm

KeVes wrote:
Michal wrote:

A mi się podoba ten pomysł i nie tylko ze względu na listy gończe, a co do nich to pomyśl, że znajdzie się jeden rudy wysoki mężczyzna na całą wyspe i taki to już bedzie wszędzie rozpoznawany ;) Poza tym już wielu graczy zgłaszało takie sugestie na angielskim forum i myślę, że prędzej czy później pod napływem poparcia dla tych sugesti zostanie to zaakceptowane i wprowadzone do gry. Pomyśl jakie daje to nowe możliwości odgrywania swojej postaci?

No dobra jednak może być,ale tylko kolor oczu,wzrost,kolor włosów.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Aug 21, 2005 7:47 pm

Michal wrote:No dobra jednak może być,ale tylko kolor oczu,wzrost,kolor włosów.

A grubość to może nie? :P Powinna być też możliwość zapuszczania włosów, niecywilizowane ludy bez nożyczek miały by bardzo długie włosy i brody inni by się obcinali i golili :) I był by nowy zawód: fryzjer :lol: Wyobraź sobie jaka by była afera jakby ktoś obciął komuś włosy podczas snu :twisted:
Sierak

Postby Sierak » Mon Aug 22, 2005 11:09 pm

Zauważyłem nowe polskie określenie-new-nowiutki :D :lol:
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Aug 22, 2005 11:26 pm

New jest nowy, a brand new = nowiutki 8) Mogło by być fabrycznie nowy, ale nie bardzo by to pasowało, bo nie wszystko jest przecież "fabryczne".
Hal

Postby Hal » Mon Aug 22, 2005 11:45 pm

KeVes wrote:New jest nowy, a brand new = nowiutki 8) Mogło by być fabrycznie nowy, ale nie bardzo by to pasowało, bo nie wszystko jest przecież "fabryczne".

Szczegolnie smiesznie wyglada to na przykladzie zwok:

nowiutki Body of dwudziestoletni mężczyzna
nowiutki Body of dwudziestoletnia kobieta

Niezle prawda? :-) Ale niech lepiej tak zostanie bo to jedyny wyjatek gdzie opis wyglada dziwnie.

Return to “Ogólna pomoc”