Khe wrote:ja wiem jak jest, ale tu glownie chodzilo mi o to, ze poszedlem na wschod a pisze mi ze ide na poludnie

no chyba ze ten wschodni i zachodni Vlotryan jest na poludnie i tylko nieznacznie w bok od tego wlasciwego

Bo to jest tak, że np. Vlotryan Forest (east) to oznacza, że to jest wschodnia część lasu Vlotryan, a nie kierunek w którym wyruszasz! Nazwy lokacji się nie zmieniają, i niezależnie czy będziesz na południe czy na pólnoc od tej lokacji, to zawsze to będzie Vlotryan Forest (east) i to jest logiczne i nie wyobrażam sobie jaki był by bałagan jakny było inaczej

Pozatm jak idziesz na południe, to idziesz w lewą stronę mapki, bo kompas w grze jest odwrócony o 90 stopni w prawo. Tak, że u góry mapki masz zachód, północ na prawo, wschód na dole, a południe po lewej stronie. Jest tak podobno ze względu tego by baza mysql działała szybciej. Ma to ogromne znaczenie w przypadku wybudowania statku i jego nawigacji.
CyboRKg wrote:Probowalem sobie mapke narysowac, w oparciu o to co wiem z tekstu o lokacjach.
Ja zrobiłem sobię mapkę graficzną prawie całej wyspy robiąc zrzuty ekranu Print Screenem, następnie wklejając to do programu graficznego Gimp. Niestety nie mógł bym tej mapki opublikować w grze (jak to ma miejsce z graficznymi mapkami w angielskich lokacjach), ponieważ jest ona zbiorem doświadczeń różnych postaci które się nie spotkały i nie wymieniły doświadczeń, więc było by to poważne naruszenie głównej zasady. Nawet nie wiem czy to nie jest źle, że taką mapkę posiadam jako gracz, chociaż moje postacie o niej w ogóle nie wiedzą

Rok temu jeden gracz umieścił podobną mapkę na forum gry

To dopiero była afera. Wątek bardzo szybko skasowano. Nawet ja go nie zobaczyłem. No cóż, Jos czuwa