Robert_ wrote:Jeśli juz ktos ma jakies podejrzenia to niech to zglosi, zamiast psuc gre innym wiecznymi oskarzeniami rzucanymi podczas gry. Nie dosc, ze staje sie to nudne, to jeszcze naprawde psuje atmosfere gry.
Psuje, ale jeszcze bardziej psuje nagminne łamanie zasad. Może ktoś nie chce odrazu zgłaszać do PD i robić komuś gorącego siedzenia? Ani na forum, by nie rozpoznano jego postaci, czasami rzeczy które dzieją się w mało zaludnionych lokacjach albo na drogach powodują, że jedynym możliwym miejscem by nie ujawniać tożsamości swoich postaci jest danie komentarza "occ". Można co prawda pisać anonimy na forum, ale zauważ, że to jest też potępiane... To w końcu wyjdzie na to, że każdy ma na każdego odrazu donosić i wszyscy po koleji wylecą z gry, a chyba nie o to chodzi, prawda? Każdy jest człowiekiem i każdy może czasami sie pomylić... Jedyne co wkurza, gdy ktoś to robi nagminnie i z premedytacją.
marol wrote:Jeśli istnieje A i B, które są na południowym krańcu znanego terenu oraz wiadomo, że istnieje droga A-C i B-C, to oczywiste jest, że C jest mniej więcej pomiędzy nimi na południu. Wyspa V cechuje się ponadto nazwami (east) (north) itp., co ułatwia sprawę.
Ale naprzykład na tej mapie jest droga do Vlouirryan Hills, które jest lokacją typowo bez oznaczenia kierunkowego, więc trudno by wydedukować tak z głowy gdzie się znajduje.
marol wrote:Nie wszystkie... tylko jedna z moich postaci miała ambicje "kartograficzne", dlatego też pomyślała, że osiadając w głównym mieście wyspy będzie jej najłatwiej odpowiednią wiedzę zdobyć. A czy inne tam trafią? Kto wie...
Skoro inne postacie tam nie trafiły to od kogo ta postać zebrała informacje?
Michal wrote:poza tym niektóre osoby w tematach i tak zdradzają swoją tożsamość,więc nie wiem,co o tym sądzić,może zmienić regulamin forum?Nie wolno podawać miejsc/nazw postaci/daty zdarzenia/ani żadnych nazw spotkanych w grze
A może lepiej by było żeby każdy tak jak to robią niektórzy podał imiona wszystkich, albo większości swoich postaci... Już widzę te oskarżenia w stylu: a co te postacie robią razem? Dlaczego współpracują, ale uczciwym graczom pozwoliło by to wyjaśnić wszystkie wątpliwości i nikt by nie miał do nikogo zastrzeżeń. Więc może wyszło by to grze na dobra, chociaż niektórzy by zaczynali grać wtedy z postaciami graczy których lubią, a postacie graczy które nie lubią starali by się unikać i to jest zła strona tego medalu.
marol wrote:Napisałem już wielokrotnie, to nie tylko Loer, ale i inne postacie. Irytuje mnie tłumaczenie ciągle tego samego. Ty mówisz o całej mapie, Loer ma mniej wiecej polowe, i to te latwiej dostepna, po której wszyscy podróżują. Nikomu nie chciało się do tej pory włożyć trochę pracy w to (a sporo czasu nad tym siedziałem), a jak ja trochę przysiadłem, to wielce zdziwieni.
Ale dlaczego pozostali kartografowie są anonimowi? Czyżby Loer był takim egoistą, że nie chciał ich ujawnić? Albo oni sami tacy skromni, że nie chcieli się ujawniać? Skoro Loer ma tylko połowe mapy to dlaczego opublikował mape prawie całej wyspy?
Marol wrote:Dla mnie koniec tematu. Mapy zostały zaakceptowane przez Anthony'ego, mam odpowiednie notatki. Od tej pory swoimi watpliwosciami na ten temat proszę dzielić się z PD i tylko z nimi bede rozmiawiał.
To, że Anthony zaakceptował mape to nie jest argument. Anthony jest tylko człowiekiem i nie jest w stanie sprawdzić wszystkiego, a już napewno nie tego co się dzieje na polskiej wyspie... Ja nie mam zamiaru zgłaszać tego do PD tylko dlatego, że mam kilka pytań na które chciałym usłyszeć odpowiedzi. I nie sądze by nawet oni byli sami w stanie wszystko dogłębnie sprawdzić. Zwłaszcza, że to polska wyspa, a nie ma nikogo z Polski w PD. Jedyne co dla mnie broni taką mapę, to fakt, że tekstowa mapy wyspy były ogólnie dostępne, i gdyby były one z graficznymi memogramami to mogły by one stanowić podstawę do zrobienia mapy graficznej... Ale to argument w stylu "gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem..."
Averus Wolfmaster wrote:Ten topic powinien zostąc zamkniety ( a, moze nie? ).
Zdecydowanie
NIE 
A gdzie chcesz przenieść tą dyskusje? Do wątku "pytania"? A może w ogóle zamknąć forum i zrobić totalny bajzel w grze bo jeszcze więcej komentarzy "occ" by było. Chyba, że chcesz wtedy dodatkowo wywalać za nie graczy z gry, ale wtedy zostaną ci którzy wszystko mają w d... Ci bardzo "uczciwi" gracze!
Averus Wolfmaster wrote:Jedyne co tu widze to oczernianie, oskarzanie, kłótnie, łamanie zasad i dochodzenie kogo postac jest kogo. Nikomu to niepotrzebne, do niczego nie dochodzimy, a powoduje bezsensowne waśnie między uzytkownikami forum.
Czy ja kogoś oczerniam? Zwracam tylko swoje pytania i uwagi! Każdy ma możliwość się wyspowiadać i wytłumaczyć. Z postaciami patrz wyżej, może było by lepiej gdyby każdy forumowicz ujawnił swoje postacie (a może nie?) I przynajmniej każdy by wiedział komu dziękować za zabicie swojej postaci
marol wrote:Podpisuję się pod tym "obiema ręcami". To już dawno wymknęło się spod kontroli. Powinno się najpierw zagadać na priv (ooc szeptem) i wyjaśnić, a nie walić od razu na forum. Przydałby się też jakiś nasz lokalny rozjemca czy dwóch, który by starał się rozstrzygać sprawy przed PD, dopiero gdyby to nie przyniosło efektu, można by ładować na forum albo do PD. Ja na przykład proponowałbym PRUT-a.
Też popieram zagadywanie na priv najpierw, ale czasami to nic nie daje, albo jest olewka drugiej strony, a dopiero jak sie sprawe poruszy na forum to każdy się zgłasza. A czasami postać coś powie albo zrobi zostawi i ucieknie i co ja mam specjalnie ją gonić w grze, żeby jej zadać pytanie occ? Nie wiem jak Ty widzisz lokalnego rozjemce w obecnej sytuacji? To by mogło jedynie działać gdyby ten rozjemca znał wszystkie postacie każdego gracza.
Averus Wolfmaster wrote:Z drugiej strony czasami warto przedyskutować to i owo, bo bez tego odrazu poleciałyby zgłoszenia do PD ( chociaz czesc osob po prostu 'dałaby se siana' ).
Cześć graczy "dała by sobie siana" z grą gdyby nie mogli wyrazić swojej opini na temat łamania zasad tylko odrazu do PD. Napisał bym coś ale "daję sobie siana"...