Federacja RP
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- ushol
- Mars
Postac odgrywana stworzyc nie trudno, ale postac z dusza, charakterem, postac wyrozniajaca sie swoim zachowaniem sposrod innych - to juz jest pewnego rodzaju wyzwanie, na pewno.
Zacheta dla nowych, aby postac odgrywali, moze byc perspektywa szybszego awansu spolecznego. Jesli swoja postac prowadzisz, nadajac jej "teatralny" charakter, to nie ma znaczenia ile ma lat, narzedzi przy sobie i umiejetnosci. Gdy trafi na podatny grunt, inne postacie, wytrawnych graczy, docenia ta postac, i zaufaja jej bardziej niz zwyklemu nieodzywajacemu sie prawie nigdy pracownikowi. Dzieki temu szybciej mozna osiagnac wiele w grze.
Zacheta dla nowych, aby postac odgrywali, moze byc perspektywa szybszego awansu spolecznego. Jesli swoja postac prowadzisz, nadajac jej "teatralny" charakter, to nie ma znaczenia ile ma lat, narzedzi przy sobie i umiejetnosci. Gdy trafi na podatny grunt, inne postacie, wytrawnych graczy, docenia ta postac, i zaufaja jej bardziej niz zwyklemu nieodzywajacemu sie prawie nigdy pracownikowi. Dzieki temu szybciej mozna osiagnac wiele w grze.
- Miaua
- Elm0
Gdy trafi na podatny grunt, inne postacie, wytrawnych graczy, docenia ta postac, i zaufaja jej bardziej niz zwyklemu nieodzywajacemu sie prawie nigdy pracownikowi
Gorzej jak trafi na panocków-oocków.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
- ushol
Nie zawsze musi chodzic o awans spoleczny. Nie zawsze musi chodzic o zyskanie zaufania. To jest właśnie głębokość charakeru. Ideały, czy też ich brak, różny styl bycia... nie trzeba sie podporzadkowywać schematom w którym każdy dąży do władzy, bogactwa. Teatralność - podoba mi się to słowo, gdyż w teatrze widzimy właśnie ludzi z głębią. O to tam chodzi, aby ukazać ludzi, a nie śmieszne gagi wyssane z palca. Trzeba samemu popatrzec na postac i zastanowic sie jaka ona jest. Sami powinnismy znac swoje postaci lepiej niz ktokolwiek. Wiedzieć o czym w danej chwili myśli, jakie ma zwyczaje, z czym sie zgadza, a z czym nie. Czy jest stała w uczuciach, czy tez nie. nie liczy sie tylko, że jest silna i umie wydobywac kamien na poziomie mistrzowskim.
- Matix
- NiKnight
Ja też popieram tą inicjatywę ale sam niestety nie mogę sobie pozwolić na odgrywanie tak jak niektórzy gracze (Ainikki na przykład). Po prostu brakowałoby mi czasu na inne rzeczy.
Już zredukowałem ilość postaci do jedenastu (a raczej zwierzęta zredukowały
). Ale w pozostałych przypadkach nie mogę tego za bardzo zrobić (pięć postaci jest we władzach różnych miast, jedna buduje nową osadę więc też niejako jest), kolejna tworzy mapy daleko od polskiej strefy a dwie kolejne są żeglarzami-sternikami-handlarzami, więc też potrzebują uwagi.
Żal mi też zabijać je, dlatego pewnie czeka ich rola mułów gdzieś w jakiejś kuźni, hucie czy piekarni...
Trochę nie na temat:
Mam radę dla nowych graczy, nie twórzcie więcej jak trzech, pięciu postaci, lepiej mieć taką ilość dobrze odgrywanych niż mułów budzących się gdy zabraknie jedzenia bądź pracy.
Już zredukowałem ilość postaci do jedenastu (a raczej zwierzęta zredukowały

Żal mi też zabijać je, dlatego pewnie czeka ich rola mułów gdzieś w jakiejś kuźni, hucie czy piekarni...
Trochę nie na temat:
Mam radę dla nowych graczy, nie twórzcie więcej jak trzech, pięciu postaci, lepiej mieć taką ilość dobrze odgrywanych niż mułów budzących się gdy zabraknie jedzenia bądź pracy.
Ni Ni Ni Ni!
- Quijo
- Elf
- in vitro...
może zrobimy konkurs na najlepiej odegraną postać? nic tak nie motywuje jak współzawodnictwo. głosowanie zróbmy za jakieś 2 (edit: 2 lata to chyba za mało) lata, tylko oceniajcie RP postaci przez ten czas, a nie przez całe życie.
btw: co ten temat robi w "Dyskusje niezwiązane z Cantr"?
btw: co ten temat robi w "Dyskusje niezwiązane z Cantr"?
cantr się posypał
- Mars
in vitro... wrote:może zrobimy konkurs na najlepiej odegraną postać? nic tak nie motywuje jak współzawodnictwo. głosowanie zróbmy za jakieś 2 (edit: 2 lata to chyba za mało) lata, tylko oceniajcie RP postaci przez ten czas, a nie przez całe życie.
Jestem i na tak, i na nie. Dlaczego?
Postac ktora wygra ten konkurs, bedzie pozniej lepiej odbierana przez inne postacie w grze. I to bedzie ostatecznie negatywny wplyw, choc dla tej postaci zupelnie pozytywny.
- in vitro...
i tak wiadomo że wygra ktoś z dużego miasta, bo będzie mógł tam zyskać więcej głosów. a jeśli nie wygra ale będzie miała sporo głosów postać z jakiejś dziury to nie będzie odbierana lepiej przez innych, a gracz ją prowadzący poczuje się doceniony (bo ciężko zyskać dużo głosów w jakiejś dziurze)
z kolei postać która wygra na pewno będzie odgrywana tak, że bez tego konkursu potrafiłaby sobie zjednać innych
z kolei postać która wygra na pewno będzie odgrywana tak, że bez tego konkursu potrafiłaby sobie zjednać innych
cantr się posypał
- Quijo
- Mars
Oglaszam pierwsza akcje Federacji RP, o kryptonimie "jakwtosięgra"
Cel: pouczanie szeptem kazdej postaci, gdy uzyje ona publicznie OOC, wraz z przedstawieniem jej innych, lepszych sposobow, na wyrazenie tego, co w komentarzu OOC wyrazila.
Koniec akcji: dzien blizej nieokreslony
Uwagi: Pouczenia wylacznie poprzez szept. Nie wiem tez, czy taka akcja jest dozwolona z punktu widzenia PD - jednak uwazam, ze jako iz robic sie bedzie to przez szepty, wszystko bedzie w porzadku. Chce jednak zwrocic uwage, ze w zadnym wyjatku nie nalezy w ten sposob mowic o Federacji - chodzi wylacznie o pouczenie gracza.

Cel: pouczanie szeptem kazdej postaci, gdy uzyje ona publicznie OOC, wraz z przedstawieniem jej innych, lepszych sposobow, na wyrazenie tego, co w komentarzu OOC wyrazila.
Koniec akcji: dzien blizej nieokreslony
Uwagi: Pouczenia wylacznie poprzez szept. Nie wiem tez, czy taka akcja jest dozwolona z punktu widzenia PD - jednak uwazam, ze jako iz robic sie bedzie to przez szepty, wszystko bedzie w porzadku. Chce jednak zwrocic uwage, ze w zadnym wyjatku nie nalezy w ten sposob mowic o Federacji - chodzi wylacznie o pouczenie gracza.
Last edited by Mars on Sat May 26, 2007 1:58 pm, edited 1 time in total.
- Arucard
To dobrze się składa bo kilku takich już upominałem i tłumaczyłem im szeptając jak to powinno wyglądać.Jestem w trakcie "szkolenia"nowego gracza którego wprowadziłem w cantr 

Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”