Federacja RP

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

ushol

Postby ushol » Fri May 25, 2007 2:30 am

Tradycje... to jest coś...

Głębia postci to jest drugie co...

zastawiajcie się o co mi chodzi
Image
Image
Federacja RP
Mars

Postby Mars » Fri May 25, 2007 8:11 am

Postac odgrywana stworzyc nie trudno, ale postac z dusza, charakterem, postac wyrozniajaca sie swoim zachowaniem sposrod innych - to juz jest pewnego rodzaju wyzwanie, na pewno.

Zacheta dla nowych, aby postac odgrywali, moze byc perspektywa szybszego awansu spolecznego. Jesli swoja postac prowadzisz, nadajac jej "teatralny" charakter, to nie ma znaczenia ile ma lat, narzedzi przy sobie i umiejetnosci. Gdy trafi na podatny grunt, inne postacie, wytrawnych graczy, docenia ta postac, i zaufaja jej bardziej niz zwyklemu nieodzywajacemu sie prawie nigdy pracownikowi. Dzieki temu szybciej mozna osiagnac wiele w grze.
Miaua

Postby Miaua » Fri May 25, 2007 8:37 am

*kopiuje linka*

Ja tez!! :D
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!
Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Image
Elm0

Postby Elm0 » Fri May 25, 2007 8:58 am

Gdy trafi na podatny grunt, inne postacie, wytrawnych graczy, docenia ta postac, i zaufaja jej bardziej niz zwyklemu nieodzywajacemu sie prawie nigdy pracownikowi

Gorzej jak trafi na panocków-oocków.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
ushol

Postby ushol » Fri May 25, 2007 10:45 am

Nie zawsze musi chodzic o awans spoleczny. Nie zawsze musi chodzic o zyskanie zaufania. To jest właśnie głębokość charakeru. Ideały, czy też ich brak, różny styl bycia... nie trzeba sie podporzadkowywać schematom w którym każdy dąży do władzy, bogactwa. Teatralność - podoba mi się to słowo, gdyż w teatrze widzimy właśnie ludzi z głębią. O to tam chodzi, aby ukazać ludzi, a nie śmieszne gagi wyssane z palca. Trzeba samemu popatrzec na postac i zastanowic sie jaka ona jest. Sami powinnismy znac swoje postaci lepiej niz ktokolwiek. Wiedzieć o czym w danej chwili myśli, jakie ma zwyczaje, z czym sie zgadza, a z czym nie. Czy jest stała w uczuciach, czy tez nie. nie liczy sie tylko, że jest silna i umie wydobywac kamien na poziomie mistrzowskim.
Image

Image

Federacja RP
Matix

Postby Matix » Fri May 25, 2007 3:50 pm

No! Wreszcie do tego doszli, a ja już mówię o tym od dłuższego czasu!

Jak ktoś chce to mogę przyjąć indywidualne zlecenie na inny wygląd sygnaturki :D
http://www.matix.salon24.pl
NiKnight

Postby NiKnight » Fri May 25, 2007 3:52 pm

Ja też popieram tą inicjatywę ale sam niestety nie mogę sobie pozwolić na odgrywanie tak jak niektórzy gracze (Ainikki na przykład). Po prostu brakowałoby mi czasu na inne rzeczy.

Już zredukowałem ilość postaci do jedenastu (a raczej zwierzęta zredukowały :wink: ). Ale w pozostałych przypadkach nie mogę tego za bardzo zrobić (pięć postaci jest we władzach różnych miast, jedna buduje nową osadę więc też niejako jest), kolejna tworzy mapy daleko od polskiej strefy a dwie kolejne są żeglarzami-sternikami-handlarzami, więc też potrzebują uwagi.

Żal mi też zabijać je, dlatego pewnie czeka ich rola mułów gdzieś w jakiejś kuźni, hucie czy piekarni...

Trochę nie na temat:
Mam radę dla nowych graczy, nie twórzcie więcej jak trzech, pięciu postaci, lepiej mieć taką ilość dobrze odgrywanych niż mułów budzących się gdy zabraknie jedzenia bądź pracy.
Ni Ni Ni Ni!
Quijo

Postby Quijo » Fri May 25, 2007 3:53 pm

To ja tez sie dołączę :) Ze swoja sygnaturka oczywiście
http://www.gks-murcki.com
Elf

Postby Elf » Fri May 25, 2007 4:58 pm

O...jest :D
taca. wanna. łóżko
in vitro...

Postby in vitro... » Fri May 25, 2007 5:26 pm

może zrobimy konkurs na najlepiej odegraną postać? nic tak nie motywuje jak współzawodnictwo. głosowanie zróbmy za jakieś 2 (edit: 2 lata to chyba za mało) lata, tylko oceniajcie RP postaci przez ten czas, a nie przez całe życie.

btw: co ten temat robi w "Dyskusje niezwiązane z Cantr"?
cantr się posypał
Mars

Postby Mars » Fri May 25, 2007 5:47 pm

in vitro... wrote:może zrobimy konkurs na najlepiej odegraną postać? nic tak nie motywuje jak współzawodnictwo. głosowanie zróbmy za jakieś 2 (edit: 2 lata to chyba za mało) lata, tylko oceniajcie RP postaci przez ten czas, a nie przez całe życie.

Jestem i na tak, i na nie. Dlaczego?

Postac ktora wygra ten konkurs, bedzie pozniej lepiej odbierana przez inne postacie w grze. I to bedzie ostatecznie negatywny wplyw, choc dla tej postaci zupelnie pozytywny.
in vitro...

Postby in vitro... » Sat May 26, 2007 12:42 pm

i tak wiadomo że wygra ktoś z dużego miasta, bo będzie mógł tam zyskać więcej głosów. a jeśli nie wygra ale będzie miała sporo głosów postać z jakiejś dziury to nie będzie odbierana lepiej przez innych, a gracz ją prowadzący poczuje się doceniony (bo ciężko zyskać dużo głosów w jakiejś dziurze)

z kolei postać która wygra na pewno będzie odgrywana tak, że bez tego konkursu potrafiłaby sobie zjednać innych
cantr się posypał
Quijo

Postby Quijo » Sat May 26, 2007 1:35 pm

Nie ma sensu robic takiego konkursu, bo i tak by moje 15 postaci zajęło pierwszych 15 miejsc :P :D
http://www.gks-murcki.com
Mars

Postby Mars » Sat May 26, 2007 1:47 pm

Oglaszam pierwsza akcje Federacji RP, o kryptonimie "jakwtosięgra" :wink:

Cel: pouczanie szeptem kazdej postaci, gdy uzyje ona publicznie OOC, wraz z przedstawieniem jej innych, lepszych sposobow, na wyrazenie tego, co w komentarzu OOC wyrazila.

Koniec akcji: dzien blizej nieokreslony

Uwagi: Pouczenia wylacznie poprzez szept. Nie wiem tez, czy taka akcja jest dozwolona z punktu widzenia PD - jednak uwazam, ze jako iz robic sie bedzie to przez szepty, wszystko bedzie w porzadku. Chce jednak zwrocic uwage, ze w zadnym wyjatku nie nalezy w ten sposob mowic o Federacji - chodzi wylacznie o pouczenie gracza.
Last edited by Mars on Sat May 26, 2007 1:58 pm, edited 1 time in total.
Arucard

Postby Arucard » Sat May 26, 2007 1:51 pm

To dobrze się składa bo kilku takich już upominałem i tłumaczyłem im szeptając jak to powinno wyglądać.Jestem w trakcie "szkolenia"nowego gracza którego wprowadziłem w cantr :wink:
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”