Mafia II

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Rusalka

Postby Rusalka » Sun Sep 10, 2006 6:47 pm

OOC:
Gulczak wrote:ooc: ktoś musi towarzystwo rozruszać! :P acha, decyzje musimy podjąć do jutra wieczór, więc może ktoś poparłby głosowanie? 8)

/OOC

*wchodzi do @cafe, wyraźnie zadowolony z siebie*

-Ale rzeście się sfilmowali na te androidy niema co! *śmieje się* Widzę, że sytuacja staje się tutaj naprawdę poważna w kwestii morali załogi, dlatego poczyniłem pewne zapobiegawcze kroki. Rozpocząłem od poszukiwania informacji na temat tych tak zwanych "androidów". Powiem najpierw co znalazłem. Firma NanTech, która jak zapewne wiecie, wynalazła syntetyczne DNA, została zmuszona przez Federacje Planet do sprzedaży swego mienia i wydania wyników swoich prac odpowiednim organom rządowym. Kierwonik Zespołu, który opracował to DNA, nijaki dr Zarc, został zatrudniony przez *na moment milknie* No właśnie, przez naszą kochaną pracodajną Korporację. Otrzymał pracę na stanowisku szefa wydziału bio-robotyki, który podobno zajmuję się obecnie "wykorzystaniem komórek żywych w nanorobotyce". Brzmi ciekawie? *uśmiecha się* Cóż, dla mnie niezbyt. Znacznie bardziej przykuwa fakt, że raporty z prac wydziału są utajnione.
Nie wiem czy ktoś z was czytał książkę dr Zarca pt "Być Bogiem"? Bardzo ciekawa lektura muszę powiedzieć, chociaż przejrzałem ją tylko pobieżnie. Bardzo religijny gość *uśmiecha się* Przytoczę wam parę bardziej interesujących cytatów:

"Ukoronowaniem dzieła boskiego jest stworzenie człowieka. Czy tylko tyle więc dzieli mnie od Boga?

"Największą potęgą człowieka jest jego umysł, a co za tym idzie umiejętność uczenia się i rozumienia otaczającego go świata. W ten sposób dązymy ścieżką Boga, poznając jego sekrety."

"Dawno dawno temu nauczyliśmy się leczyć chorych, kamić głodnych, budować miasta i państwa. Dziś potrafimy tworzyć całe światy."

"Czyż nie jest brakiem szacunku dla dla naszego stwórcy, by nie kontynuować poznania, skoro on sam dał nam taką umiejętność"

I ostatni, chyba najlepszy:

"Czy Ojciec nie tonie w dumie, kiedy czyny jego dzieci przerastają jego własne?"

To by było na tyle. A teraz na zakończenie mojego małego wywodu powiem wam tak: Jeżeli dr Zarc zajmuje się badaniem komórek do celów nanorobotyki, to mi zaraz wenusjańska orchidea na nosie zakwitnie! Ten koleś nie myśli o niczym innym, jak o stworzeniu człowieka, bez pomocy bazowych substancji organicznych! Czytaj - androida! Wiem coś o tym, w końcu mam fakultet z biologii molekularnej. Kto wie, jeżeli mu się powiodło? skoro cały kod DNA jest od zera zaprojektowany i zbudowany przez człowieka, to oznacza, że taki android może być zaprogramowany tak jak się komu podoba, przy czym będzie nie do odróżnienia od normalnego człowieka w żaden sposób. Nie mówię tutaj o "androidach" jakie widzicie w miastach, wyprowadzające psy, sprzątające chodniki i tak dalej. Mówię o wiernej, niezależnej kopii człowieka, stworzonej całkowicie syntetycznie.

*wzdycha* Któż wie, co się tak naprawdę mogłoby roić w głowie takiego androida... Rozumiem że się denerwujecie, bo coś jest nie tak. Ciężko podejżewać instynkt mordercy, w końcu każdy z załogi przeszedł szereg testów psychologicznych aby mógł się zakwalifikować...

Mam jeden pomysł. Dostępna aparatura medyczna w labolatorium pozwala na szczegółową analizę cząstek DNA. Jeżeli was to uspokoi, możemy przeprowadzić testy i mam nadzieję, że dowiemy się czy z kimś jest coś nie tak...[/url]
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Elm0

Postby Elm0 » Sun Sep 10, 2006 7:31 pm

Nic nie wiem o badaniach prowadzonych przez Korporację. Ich wyniki znają jedynie członkowie Zarządu oraz naukowcy przydzieleni do poszczególnych projektów. Zwykli urzędnicy, a tym bardziej szeregowi pracownicy nie mają dostępu do informacji o kierunkach pracy badaczy. To normalne zabezpieczenie przed wyciekiem poufnych danych i szpiegostwem przemysłowym...
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Obcy

Postby Obcy » Sun Sep 10, 2006 7:34 pm

*wychodzi ze swojej kanciapy* Szanowni Panowie i Panie! Kucharz też ma prawo się przespać.

Już podaję kolację!

*wykłąda na pulpit barowy parujące talerze*

Prosze się częstować!

Alkoholu dzisiaj się nie podaję! Powinniśmy jakoś uhonorować śmierć Dstana....
Quijo

Postby Quijo » Sun Sep 10, 2006 7:48 pm

*podbiega do lady* Jest ktos glodny? Niesłysze zadnych odpowiedzi wiec biore trzy taleze

*smieje sie po czym zawija z z lady trzy taleze jedzenia i odchodzi z nimi do swojego stolika* Mmhm, ale smaczne cały dzien czekalem na to jedzenie
http://www.gks-murcki.com
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Sep 10, 2006 7:58 pm

Nie mówię tutaj o szczegółowych informacjach! Chodzi mi chociażby o ogólniki dotyczące prowadzonych badań labolatoryjnych. Wejdź sobie Martins na przykład na stronę wydziału nanoelektroniki - mają tam ciekawostki, opis zespołu, zdjęcia... jednym słowem piękna prezentacja! *kiwa przecząco głową spoglądając krzywo na Jan Martinsa* Ty jesteś tym, który się stara wszystko jak najbardziej bagatelizować. Niemądrze z twojej strony. A zresztą dość tego. Nie będę czekał na waszą aprobatę w tej sprawie. *podchodzi do Jana, wyjmuje z kieszeni miniaturowy pistolet medyczny* To bezbolesne *przykłada mu pistolet do ramienia i nasiska spust* No to mam od ciebie próbkę. Kto następny? Dajcie mi swoje DNA, chyba nie macie tam nic do ukrycia?

OOC EDIT:zmieniłem 'Elmo' na 'Jan Martins' wedle życzenia ;)
Last edited by Rusalka on Sun Sep 10, 2006 8:38 pm, edited 1 time in total.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Quijo

Postby Quijo » Sun Sep 10, 2006 8:29 pm

*kryje sie za stolikiem* nawet do mnie niepodchodz z tym diabelstwem, wymiotuje jak ktos mi wbija igly w moje piekne i gladkie cialo

*podnosi widelec* Mam widelec i niezawacham sie go uzyc *mowi lekko wystraszony*
http://www.gks-murcki.com
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Sep 10, 2006 8:35 pm

*spogląda podejrzliwie na Rusalke*

- Chwileczkę. Po co właściwie to badanie całego DNA? Nie jestem biologiem, ale coś w tym śmierdzi. Badania mogą być sfingowane, albo... Albo korporacja Cię wynajeła, byś pobrał nasze DNA, do eksperymentu, albo klonowania, bo nie od dziś wiadomo, że jesteśmy zawodowcami, a po tym całym przedstawieniu, będą mogli się nas pozbyć.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
Elm0

Postby Elm0 » Sun Sep 10, 2006 8:35 pm

Zrobiłeś to bez mojej zgody! *krzyczy na lekarza*

Nie trzeba być androidem, aby mordować. Co Ci da ten test?!

Jesteś kolejną osobą, która oskarża Korporację o złe zamiary. A ja powtarzam, że Korporacja nie zabijałaby własnych pracowników. Nawet jeśli te rewelacje o Androidach są prawdą w co szczerze wątpię, to posądzanie naukowców Huygensa o chęć wykorzystania nas w roli obiektów doświadczalnych... absurd! Oni na pewno mieliby lepsze sposoby na testowanie... tych syntetyków...
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Sep 10, 2006 9:53 pm

Przepraszam bardzo Jan, ja staram się tylko uporządkować sytuację na stacji, która jest obecnie łagodnie mówiąc napięta. Nie mówię, że androidy - jeżeli w ogóle istnieją - zostały zaprogramowane przez korporacje, by nas wytłuc. Po prostu uważam, że mogły paść ofiarą jakiegoś tragicznego błędu, i zachowują się nie tak jak powinny. Ale nie wierzę tak naprawdę, że są jakieś androidy na tym statku. DLATEGO chciałem pobrać wasze DNA, aby to potwierdzić. *intensywnie gestykuluje rękami* A wy tu nagle jakieś teorie spiskowe tworzycie.
Dajcie już z tym święty spokój, proszę. Gdybym dostał od was w końcu te próbki, to mógłbym wprowadzić je do komputera, i myślę, że analiza byłaby na jutro gotowa. Keves, a twoje podejżenia są zupełnie bezpodstawne - z tego co się orientuję, próbki naszego DNA zostały pobrane podczas szczepień i znajdują się w medycznej bazie danych korporacji. Tutaj jednak nie mam do nich dostępu.

OOC: ale głupkowato się gra bez mistrza gry ;)
Obcy

Postby Obcy » Mon Sep 11, 2006 6:12 am

*podaję ramię Rusalce* Kłuj doktorku!

Tak sobie myślę, że doe droidy może po prostu dbają o bezpieczeństwo stacji i usuwają osobniki, które mu zagrażają... Taka banda nieudaczników, ćpunów i pijaków może doprowadzić do katastrofy.

Zobaczcie co robimy od momentu tego wypadku, czy morderstwa?
Właśnie! Nawet nie wiemy co to było!

Nikt nie przeprowadza dochodzenia!
Forien

Postby Forien » Mon Sep 11, 2006 6:47 am

*przychodzi do @Cafe ze swojej kabiny, stakje w drzwiach i mówi*

- Ci z góry nas olewają... jedyne co us.łyszałem to "Sami rozwiążcie ten problem"... jak dla mnie, to musimy znaleźć te androidy i je zlikwidować
Image
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
Obcy

Postby Obcy » Mon Sep 11, 2006 7:08 am

No dobrze, ale jak?

*rozgląda się po obecnych*

Jeżeli potrafią symulować przemianę materii, to równie dobrze mogą symulować wszystko: krew, wydzieliny, choroby itp.
Gulczak

Postby Gulczak » Mon Sep 11, 2006 11:41 am

Jak chcesz, to kłuj! *Nadstawia ramię* Ale nie wydaje mi się by analiza DNA coś wykazała. Przecież sam mówiłeś, że mają takie samo DNA jak ludzie... Ja niemam nic do ukrycia! Byleby tylko było szybko. jeżeli będziesz kłuł dłużej niż 2 sekundy, będe wrzeszczeć! *patrzy strachliwie na Pana z Igłą*
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Loc

Postby Loc » Mon Sep 11, 2006 11:43 am

Laura Dziwnie sie zachowuje... Nikt tak nie reaguje z alkoholem jak ona... No zobaczymy...
raist wrote: Jesli nie mowisz po chinsku to nie wypowiadaj sie u nich na forum. Chyba, ze chcesz podzielic los Saszy.

Pozdrawiam,

GyGy 6471298
Sasza

Postby Sasza » Mon Sep 11, 2006 11:46 am

*...odwraca się..-Alkohol? Tfu! Przecież to śmierć! Jak te androidy Was niezabiją to pewnie alkohol-..wzdryga się..-Raz próbowałem, powiem szczeże i smakuje on okropnie-..robi krzywą mine, po czym odwraca się do swoich zajęć, dnia jak zawsze codziennego i nudnego u niego..*
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”