Odeszli... [*]

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

gawi

Re: Odeszli... [*]

Postby gawi » Sun Feb 22, 2015 12:23 pm

dekalina wrote:
gawi wrote:Każdy pirat wcześniej czy później popełnia błąd.. każdego prędzej czy później ktoś dopadnie. Dajesz śmierć .. śmierć przyjdzie do Ciebie i po Ciebie też :). Jak to się mówi kto mieczem wojuje od miecza ginie :)

Jak to jest, że w realu nikt za taki obrót sprawy nie obwinia (dajmy na to) źle napisanej mechaniki kosmosu?

A jak to jest że Ci piraci byli niewykrywalni właśnie dzięki swemu zgraniu i wykorzystywaniu w ten sposób mechaniki gry ? Kija ma dwa końce. Jeśli masz pirató wykorzystujesz mechanike do granic ... i tak samo jeśłi masz straże czy łowców .. bo tylko tak możesz wygrać. Możesz odgrywać dopiero po fakcie ale zawsze pierwsze uderzenie zarówno z jednej strony jak i z drugiej jest oparte na czystej mechanice i wykorzystanie jej w 100% :)
[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]

http://gawi.posadzdrzewo.pl
Felixis

Postby Felixis » Sun Feb 22, 2015 2:32 pm

Delikatna, jeśli to było do mnie, to ja nie obwiniam mechaniki ani nic :D Wiadomo że nie jest idealna, ale nie oszukujmy się-wykorzystuje się ją w obie strony. I jako dobry i jako zły. I moim zdaniem ludzie na żywo też obwiniają o coś różne dziwne rzeczy. Obwinia się przecież boga, siły nadprzyrodzone, ogólnie los (jak np. komuś dziecko umiera, to ma pretensje do świata, że czemu taki młody dzieciak, a nie on-rodzic, etc.).

Gawi, wiedziałam że moja postać zginie, bo taka była naturalna kolej rzeczy. Chodzi raczej o miejsce i sposób. Ale fakt. Lepiej w stolicy, niż na jakimś zamordkowym zadupiu, gdzie nikt by później o nich nie powiedział słowa.
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
Masterpiece

Postby Masterpiece » Sun Mar 01, 2015 11:01 pm

Lena 4399-4621. Ziemniaki już nigdy nie będą smakować tak samo.
psychowico

Postby psychowico » Mon Mar 02, 2015 7:38 am

[remove it plz]
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
notized

Postby notized » Sat Mar 21, 2015 4:09 pm

Cztery dni minęły, więc w końcu nadszedł moment, w którym mogę o tym napisać:
Bosse - żal mi postaćki i to bardzo. Ostatnimi czasy dużo spał, ale chyba nikt nie wziął pod uwagę, że może się już nie obudzić. Szkoda, że przeżył tylko pięć lat jarlowania, bo - szczególnie z początku - zapowiadał się nieźle. Był dobrze odegrany i stanowił pewien stały element. No i zapiski które po nim pozostały - podziwiam, przyjemnie się czyta.
I'm an agent of Chaos.
Raynus

Postby Raynus » Sat Mar 21, 2015 10:06 pm

^ Za to jak na moje postać niezwykle niekonsekwentnie odgrywana, przechodząca przez różne etapy sprowadzające się do tego, że postać tak naprawdę nie miała charakteru. Był kreatywny i pozytywny, chwilę później się użalał, spał, następnie zgrywał zimnego twardziela, zarazem stroniąc od walki.
Marys

Postby Marys » Mon Mar 23, 2015 1:38 am

Bosse. Szkoda postaci i taki niefortunny moment na śmierć. Moja postać miała z nim krótko do czynienia ale dość pozytywnie na niego reagowała.
Pietrek

Postby Pietrek » Fri Apr 03, 2015 2:12 pm

Arya - Szkoda, że musiałaś odejść. Wszystkim nam będzie Cię brakowało [*]
notized

Postby notized » Fri Apr 03, 2015 3:07 pm

Pietrek wrote:Arya - Szkoda, że musiałaś odejść. Wszystkim nam będzie Cię brakowało [*]

:D
I'm an agent of Chaos.
justam

Postby justam » Tue Apr 21, 2015 10:24 am

Dziękuje za wspólną grę, zleciało te 8 lat. Z powodu nielogowania konto zostało zamknięte. Przepraszam, że postacie zmarły w taki sposób ale przez ostatnie 2 lata miałam nadzieję, że znajdę jakoś czas i je "wskrzeszę".

Ostatnio co zmarły:
Amedia z Vlo,
Kamora San ze Sparty,
Marco z Jastrzębiego Boru,
Juttanna z załogi Cherubina,
Abi,
Ashari z Portu Karolina,
Anabi z Plaży Łez,
Sennitti z Edenu,
Nalia Sui.
Dawno już: Sigrida z Bojholmu,
Resztę listy uaktualnie jak przypomnę sobie postacie.

Jeszcze raz dziękuje za parę lat grania :)
gawi

Postby gawi » Tue Apr 21, 2015 8:04 pm

Dziękuje za lata gry w szczególności za : Amedie, Ashari, Abi, Anabi
[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]

http://gawi.posadzdrzewo.pl
Buka

Postby Buka » Wed Apr 22, 2015 8:39 am

Znałam kilka z wymienionych, Amedię najlepiej. Chociaż niewiele z nią grałam, dość by żałować jej śpiączki i śmierci.
Dzięki za grę.
NDS
Myrtlas

Postby Myrtlas » Wed Apr 22, 2015 11:02 am

Pamiętaj kochana Justam, że konto zawsze można odzyskać. Ono czeka cierpliwie :). Dzięki za grę! :)
re4der

Postby re4der » Wed Apr 22, 2015 7:27 pm

Marco z Jastrzębiego Boru

Miałem kiedyś postać w Jastrzębim Borze, znałem Marco. Nie sądziłem że aż o tyle przeżyje moją postać. Dziękuję za wspólną grę, w czasie gdy dopiero poznawałem Cantra.
Czy to sen?
CantrEye
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Wed Apr 22, 2015 10:04 pm

justam wrote:Dziękuje za wspólną grę, zleciało te 8 lat. Z powodu nielogowania konto zostało zamknięte. Przepraszam, że postacie zmarły w taki sposób ale przez ostatnie 2 lata miałam nadzieję, że znajdę jakoś czas i je "wskrzeszę".

Znałem jedną i szkoda :(
Dzięki za 10 kilo żelaza
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’

Return to “Ogólne dyskusje”