Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Elm0

Postby Elm0 » Thu Aug 31, 2006 6:06 pm

To chyba powyżej 90 lat, ale nie dam sobie głowy uciąć - widziałem takie osoby tylko w logach :o
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Sasza

Postby Sasza » Fri Sep 01, 2006 5:49 am

Rusalka. Masz racje, ale lepiej się wczuć w cantra, bez tych wszystkich nazw z reala... Które denerwują i takie coś będe tępić chyba...
Jakieś pytania?
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Laura_

Postby Laura_ » Fri Sep 01, 2006 5:57 am

to ja sie mecze, robie rysunki, staje na glowie, a tu wystarczy napisac w gwiazdkach *sleeps* zeby dowiedziec sie jak jest spac po angielsku..:-)
Artur

Postby Artur » Fri Sep 01, 2006 7:46 am

z tym ze w tym wypadku twoja postac spi, ale niewie ze spac to po angielsku sleep, dopiero ktos musi jej to powiedziec :wink:
Rusalka

Postby Rusalka » Fri Sep 01, 2006 11:54 am

Sasza wrote:Rusalka. Masz racje, ale lepiej się wczuć w cantra, bez tych wszystkich nazw z reala... Które denerwują i takie coś będe tępić chyba...
Jakieś pytania?

Ja tylko chciałem zaznaczyć, że nie jest to dla mnie łamanie zasad.
Natomiast oczywiście zupełnie bezbarwne i można dopuścić tu trochę inwencji.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
banialuk

Postby banialuk » Fri Sep 01, 2006 5:25 pm

Pytanie czysto teoretyczne. Czy w swiecie Cantr odbywaja sie egzekucje na wiezniach? Pytam z ciekawosci, bo nie wiem co tak na prawde dzieje sie wiezionymi osobami. Zmuszane sa do pracy? Umieraja z glodu? Dla jasnosci dodam, ze zadna z moich postaci nie jest zlodziejem, morderca i nie jest wieziona. Dopiero zaczalem grac, ale zzera mnie ciekawosc :lol:

EDIT: literowka
Hal

Postby Hal » Fri Sep 01, 2006 5:43 pm

W Cantr niewiele jest rzeczy narzuconych z gory. Z wiezniami jest bardzo roznie tak jak rozne sa prawa w poszczegolnych osadach. W jednych zabija w innej kaza pracowac w jeszcze innej wypuszcza jak bedziesz pokorny.

Bycie zlodziejem czy morderca w Cantr to nic zlego. Moje postacie calkiem niedawno odkryly uroki takiego zycia.
Rob z kobietami co chcesz, ale nie probuj ich rozumiec. cytat Izabeli
Artur

Postby Artur » Fri Sep 01, 2006 9:10 pm

Hal??? łał, co za szok... czytalem twoje stare posty, myslalem ze dawno juz nie grasz... no super, bardzo sie ciesze, mam nadzieje ze bedziesz sie czesciej wypowiadal :P
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Sep 02, 2006 2:37 am

Rusalka wrote:
Sasza wrote:Rusalka. Masz racje, ale lepiej się wczuć w cantra, bez tych wszystkich nazw z reala... Które denerwują i takie coś będe tępić chyba...
Jakieś pytania?

Ja tylko chciałem zaznaczyć, że nie jest to dla mnie łamanie zasad.
Natomiast oczywiście zupełnie bezbarwne i można dopuścić tu trochę inwencji.

Widziałem w niemieckiej strefie notatki w których było nazwanych w ten sposób wiele języków i powiem, że to kłuje mnie w oczy, podobnie jak to w jaki sposób przeniosły się nazwy OOC wysp jakie zaproponowaliśmy na forum do Cantr i to jeszcze w taki sposób, że każda postać jakby z niczego wie, że dana wyspa się nazywa *fic :x
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
myszaq

Postby myszaq » Sat Sep 02, 2006 3:04 am

keves, nie jestem do konca przekonany, czy tak znowu z niczego... mapy starych wysp sa kompletne, pochodza jeszcze z czasow, kiedy nazwy nie byly dynamiczne. i naprawde da sie na nich zauwazyc pewna prawidlowosc jezeli chodzi o nazwy miejsc... a stad do nazwania wyspy wedlug tej prawidlowosci nie jest juz jakos bardzo daleko.

//edit
a poza tym witamy reaktywacje hala ;)
Sasza

Postby Sasza » Sat Sep 02, 2006 11:34 am

KeVes, o to właśnie chodzi.
Sam się spotkałem z kilkoma takimi sytuacjami. Jakiś kolo się 'budzi', i się pyta jak się miejsce nazywa i na jakiej jest wyspie. A na ziemi nieleżała żadna mapa....
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Hal

Postby Hal » Sat Sep 02, 2006 12:58 pm

Artur wrote:Hal??? łał, co za szok... czytalem twoje stare posty, myslalem ze dawno juz nie grasz... no super, bardzo sie ciesze, mam nadzieje ze bedziesz sie czesciej wypowiadal :P

Gram, gram choc nie wypowiadam sie zbyt czesto bo i nie poswiecam tyle czasu grze co kiedys:) Swego czasu bylem hardcorowym graczem, doszlo do tego, ze Cantr stal sie dla mnie alternatywnym swiatem... zdecydowanie przesadzalem:))

Zupelnie nieoczekiwanie prawdziwe zycie stalo sie dla mnie tak pasjonujace jak wczezniej pasjonowal mnie Cantr. Role sie odwrocily i juz nic tego nie zmieni:)

Tak przy okazji przestroga dla tych dla, ktorych Cantr stal sie drugim swiatem. Nie zapominajcie, ze to tylko gra. Nie pozwalajcie by emocje z gry przenosily sie do reala. To pierwszy znak, ze cos jest nie tak :))) No ale generalnie to temat do innego topica :)
Rob z kobietami co chcesz, ale nie probuj ich rozumiec. cytat Izabeli
Sanguinary

Postby Sanguinary » Sat Sep 02, 2006 2:02 pm

Mam znów pytanko, ale nie dotyczy bezpośrednio gry...
Wiem że jest kanał na Ircu w języku angielskim, ale ze względów mych umiejętności ciężko mi w nim o kontakt szerszy z graczami.
A więc moje pytanie dotyczy czy jest jakiś kanał Polski oficjalny bądź nie?
Life is killing me...
marshall

Postby marshall » Sat Sep 02, 2006 2:54 pm

Chyba nie ma ale można założyć ;) na Qnecie najlepiej :D
\m/,
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Sat Sep 02, 2006 7:47 pm

Pozio przestepczosci w klik w Cantr wzruslby o 60%

Return to “Ogólne dyskusje”