Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- KilDar
pomysł z radiem popieram... rozpoznawanie głosu na pewno urozmaici grę, utrudni przekręty i sabotaże, a ewentualne staną się bardziej realistyczne, kiedy trzeba by kogoś zmusić do podania takiej a nie innej wiadomości przez radio, by była wiarygodnie przyjęta...
tak... podoba mi się...
/edit:
oczywiście nie rozpoznawanie głosów wszystkich osób z jakimi miało się kontakt, ale w tej wersji którą podała Keisha, kiedy mamy możliwość nazwania osoby mówiącej przez radio...
tak... podoba mi się...
/edit:
oczywiście nie rozpoznawanie głosów wszystkich osób z jakimi miało się kontakt, ale w tej wersji którą podała Keisha, kiedy mamy możliwość nazwania osoby mówiącej przez radio...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
- robin_waw
Nie wiem czy pomysł już był ale recycling metali, czyli żeby w piecach hutniczych można było przetapiać klucze, broń, narzędzia po przetopieniu odzyskujemy surówkę którą można przetworzyć na stal lub żelazo, przy czym przy przetapianiu przedmiotów które składają się z żelaza i drewna, odzyskujemy tylko żelazo można by ewentualnie dodać 10% straty żelaza z odzysku.
Rozwiąże to np. problem kluczy ze zniszczonych zamków.
Rozwiąże to np. problem kluczy ze zniszczonych zamków.
- KilDar
- Maxthon
- mocny92
- in vitro...
- Quijo
To może dało by się tylko rozpoznać głos osoby, która się już kiedyś spotkało i było by to dodatkowo możliwe tylko w 50%, czyli nie zawsze wyświetlało by się nam kto to mówi.
A co byście powiedzieli, żeby dodać w menu walki dodatkową opcje "zasadź kopa" Bez względu na siłę nie odbierało by to w ogóle życia?
A co byście powiedzieli, żeby dodać w menu walki dodatkową opcje "zasadź kopa" Bez względu na siłę nie odbierało by to w ogóle życia?
http://www.gks-murcki.com
- Mattan
- domeq
- w.w.g.d.w
- Quijo
Ja proponuje wprowadzić dodatkowy przycisk, który pojawiał by się przy pojazdach, gdy na pokładzie była by martwa osoba, nazywał by się. Służył by on do wyciągania z pojazdów martwych ciał często blokujących różnego typu pojazdy co często uniemożliwia nam kontynuować wszystko tak jak mieliśmy w planach, opóźniając wszystko nieraz nawet na kilka tygodni. Zaoszczędziło, by to wszystkim sporo czasu Graczom jak i PD, gdyż Gracz mógłby sobie wyciągnąć ciało jeszcze w tym samym dniu nie czekając, aż PD się nad nim zlituje i odblokuje pojazd, a PD nie musiało by się litować i szukać w bazie danych zablokowanych pojazdów i mogli by się zajmować usuwaniem lagów z gry.
Pozdrawiam i dziękuję cierpliwych za wysłuchanie mojego marudzenia
Pozdrawiam i dziękuję cierpliwych za wysłuchanie mojego marudzenia
http://www.gks-murcki.com
- Mattan
-
Gap
w.w.g.d.w wrote:O tak!Swietny pomysl,podpisuje sie pod tym.Tylko wiesz jak to zrobic lub znasz jakas inna strone w ktorej co takiego jest?
Na przykład dodanie do formularza parametru zwiększanego o 1 przy każdej zapisanej do bazy wypowiedzi w sesji i zapamiętanie w zmiennych sesji tej wartości, czyli
<FORM NAME="messageform" METHOD=post ACTION="index.php?s=xxxxxxx&page=talk&costam=YYYY">
Przy submitcie porównujemy wartosc z formularza z zapamietanym numerem ostatniej wypowiedzi, i jeśli nie jest większa to ignorujemy akcję. Nasi programisci napewno znajdą kilkanaście innych sposobów, problemem jest pewnie brak czasu na implementację albo uznają niską szkodliwość zjawiska.
- w.w.g.d.w
Proponuje by do kopalni trzeba bylo wejsc i efekt bylby podobny jak przy pojazdach z tym ze nie mozna zainstalowac zamka ani odjechac.
Po co to?Chcialbym miec jakies dodatkowe schronienie przed zwierzetami,ot takie male ulatwienie.Pozatym to da troche realizmu.
Przycisk do wyciagania zwlok tez sie przyda(pomysl powyzej).
Po co to?Chcialbym miec jakies dodatkowe schronienie przed zwierzetami,ot takie male ulatwienie.Pozatym to da troche realizmu.
Przycisk do wyciagania zwlok tez sie przyda(pomysl powyzej).
- domeq
Nie chowajcie tak szybko zdarzen... to juz zaczyna mnie dobijac.
Wchodze o 15.15 na Cantr. Widze, ze u jednej z moich postaci cos sie wydarzylo. Klikam na nia.
Lag.
Strona stoi w miejscu. Loguje sie znow, i klikam ponownie.
Lag.
Loguje sie wiec znow... i znow... w koncu udaje sie mi wejsc na postac.
I co?
Pole zdarzen jest juz czyste! Klikam wiec na "Pokaz Wiecej".
Lag
Do wieczora pewnie nie dowiem sie, co sie wydarzylo.
Wchodze o 15.15 na Cantr. Widze, ze u jednej z moich postaci cos sie wydarzylo. Klikam na nia.
Lag.
Strona stoi w miejscu. Loguje sie znow, i klikam ponownie.
Lag.
Loguje sie wiec znow... i znow... w koncu udaje sie mi wejsc na postac.
I co?
Pole zdarzen jest juz czyste! Klikam wiec na "Pokaz Wiecej".
Lag
Do wieczora pewnie nie dowiem sie, co sie wydarzylo.