Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

KilDar

Postby KilDar » Sun Feb 11, 2007 11:02 am

pomysł z radiem popieram... rozpoznawanie głosu na pewno urozmaici grę, utrudni przekręty i sabotaże, a ewentualne staną się bardziej realistyczne, kiedy trzeba by kogoś zmusić do podania takiej a nie innej wiadomości przez radio, by była wiarygodnie przyjęta...
tak... podoba mi się...

/edit:
oczywiście nie rozpoznawanie głosów wszystkich osób z jakimi miało się kontakt, ale w tej wersji którą podała Keisha, kiedy mamy możliwość nazwania osoby mówiącej przez radio...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
robin_waw

Postby robin_waw » Sun Feb 11, 2007 12:17 pm

Nie wiem czy pomysł już był ale recycling metali, czyli żeby w piecach hutniczych można było przetapiać klucze, broń, narzędzia po przetopieniu odzyskujemy surówkę którą można przetworzyć na stal lub żelazo, przy czym przy przetapianiu przedmiotów które składają się z żelaza i drewna, odzyskujemy tylko żelazo można by ewentualnie dodać 10% straty żelaza z odzysku.

Rozwiąże to np. problem kluczy ze zniszczonych zamków.
KilDar

Postby KilDar » Sun Feb 11, 2007 12:22 pm

pomysł był... jak widać nie wprowadzony skoro znowu się pojawia :)
zdaje się, że recycling monet tylko wprowadzono...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Maxthon

Postby Maxthon » Sun Feb 11, 2007 2:09 pm

Ja tam bym wolał głośnik, który można umieścić na placu jeśli w którymś z budynków jest odbiornik radiowy... Ale cóż, pomarzyć dobra rzecz.... :?
mocny92

Postby mocny92 » Sun Feb 11, 2007 3:38 pm

Tak, proste urządzenia do przekazywania dźwięków wewnątrz osady
Wszystko można co nie można - byle z lekka i z ostrożna!
in vitro...

Postby in vitro... » Sun Feb 11, 2007 5:00 pm

rozpoznawane głosu odpada, bo nie można tego logicznie zrealizować np. ktoś coś mówi przez radio, nazywasz go a potem spotykasz. Rozpoznajesz go nawet jeśli nic nie mówi. Nieeee :?
cantr się posypał
Quijo

Postby Quijo » Sun Feb 11, 2007 11:28 pm

To może dało by się tylko rozpoznać głos osoby, która się już kiedyś spotkało i było by to dodatkowo możliwe tylko w 50%, czyli nie zawsze wyświetlało by się nam kto to mówi.

A co byście powiedzieli, żeby dodać w menu walki dodatkową opcje "zasadź kopa" Bez względu na siłę nie odbierało by to w ogóle życia?
http://www.gks-murcki.com
Mattan

Postby Mattan » Sun Feb 11, 2007 11:54 pm

Myślę że nie powinno sie rozpoznawać głosu osoby w radiu ani odwrotnie. Tylko powinny być osoby z tzw. charakterystycznym glosem ktore byłyby rozpoznawalne po głosie. W realu są takie osoby. Taka nowa cecha rozpoznawalny glos losowo od 30 do 10 procent populacji.
domeq

Postby domeq » Mon Feb 12, 2007 5:49 pm

Jak poradzic sobie z powtorzonymi (nieraz po kilka razy) wypowiedziami w czasie lagow?

Nic prostszego - wystarczy zrobic filtr, ktory uniemozliwi wyslanie dwa razy pod rzad i wiecej tej samej wiadomosci, czy to szeptem, czy publicznie.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Tue Feb 13, 2007 1:37 pm

O tak!Swietny pomysl,podpisuje sie pod tym.Tylko wiesz jak to zrobic lub znasz jakas inna strone w ktorej co takiego jest?
Quijo

Postby Quijo » Wed Feb 14, 2007 12:57 am

Ja proponuje wprowadzić dodatkowy przycisk, który pojawiał by się przy pojazdach, gdy na pokładzie była by martwa osoba, nazywał by się. Służył by on do wyciągania z pojazdów martwych ciał często blokujących różnego typu pojazdy co często uniemożliwia nam kontynuować wszystko tak jak mieliśmy w planach, opóźniając wszystko nieraz nawet na kilka tygodni. Zaoszczędziło, by to wszystkim sporo czasu Graczom jak i PD, gdyż Gracz mógłby sobie wyciągnąć ciało jeszcze w tym samym dniu nie czekając, aż PD się nad nim zlituje i odblokuje pojazd, a PD nie musiało by się litować i szukać w bazie danych zablokowanych pojazdów i mogli by się zajmować usuwaniem lagów z gry.
Pozdrawiam i dziękuję cierpliwych za wysłuchanie mojego marudzenia :)
http://www.gks-murcki.com
Mattan

Postby Mattan » Wed Feb 14, 2007 1:20 am

Takie katapultowanie ciał. Proponuję żeby je katapultowało do sąsiedniej lokacji. :)
Gap

Postby Gap » Wed Feb 14, 2007 8:42 am

w.w.g.d.w wrote:O tak!Swietny pomysl,podpisuje sie pod tym.Tylko wiesz jak to zrobic lub znasz jakas inna strone w ktorej co takiego jest?

Na przykład dodanie do formularza parametru zwiększanego o 1 przy każdej zapisanej do bazy wypowiedzi w sesji i zapamiętanie w zmiennych sesji tej wartości, czyli
<FORM NAME="messageform" METHOD=post ACTION="index.php?s=xxxxxxx&page=talk&costam=YYYY">
Przy submitcie porównujemy wartosc z formularza z zapamietanym numerem ostatniej wypowiedzi, i jeśli nie jest większa to ignorujemy akcję. Nasi programisci napewno znajdą kilkanaście innych sposobów, problemem jest pewnie brak czasu na implementację albo uznają niską szkodliwość zjawiska.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Wed Feb 14, 2007 2:02 pm

Proponuje by do kopalni trzeba bylo wejsc i efekt bylby podobny jak przy pojazdach z tym ze nie mozna zainstalowac zamka ani odjechac. :wink:
Po co to?Chcialbym miec jakies dodatkowe schronienie przed zwierzetami,ot takie male ulatwienie.Pozatym to da troche realizmu.
Przycisk do wyciagania zwlok tez sie przyda(pomysl powyzej).
domeq

Postby domeq » Wed Feb 14, 2007 2:41 pm

Nie chowajcie tak szybko zdarzen... to juz zaczyna mnie dobijac.

Wchodze o 15.15 na Cantr. Widze, ze u jednej z moich postaci cos sie wydarzylo. Klikam na nia.

Lag.

Strona stoi w miejscu. Loguje sie znow, i klikam ponownie.

Lag.

Loguje sie wiec znow... i znow... w koncu udaje sie mi wejsc na postac.

I co?

Pole zdarzen jest juz czyste! Klikam wiec na "Pokaz Wiecej".

Lag :D

Do wieczora pewnie nie dowiem sie, co sie wydarzylo.

Return to “Sugestie”