Spawning (rozmieszczanie postaci)

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

CyboRKg

Postby CyboRKg » Wed Jul 13, 2005 11:24 pm

KeVes wrote:Powinno być tak, że nowy gracz nie może przez jakiś czas atakować zwierząt (podobnie jak to jest z niemożliwością atakowania ludzi przez nowych graczy) jak również podnosić notek z ziemi i powinna istnieć wtedy możliwość bezpośredniego skopiowania notatki z ziemi.

Powinines zglosic te pomysly, jestem za! Jak dlugo nowi nie moga atakowac ludzi? Tego nie wiedzialem... :o A bylem swiadkiem niedawno jak nowa postac zaatakowala bez powodu inna nowa postac - ot takie glupie klikanie jak z tymi notkami czy zwierzetami... :x
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Jul 13, 2005 11:35 pm

CyboRKg wrote:Powinines zglosic te pomysly, jestem za! Jak dlugo nowi nie moga atakowac ludzi? Tego nie wiedzialem... :o A bylem swiadkiem niedawno jak nowa postac zaatakowala bez powodu inna nowa postac - ot takie glupie klikanie jak z tymi notkami czy zwierzetami... :x

Możliwość kopiowania notek z ziemi już chyba ktoś zgłosił na flysprayu (sprawdzę), ale tych ograniczeń dla młodych graczy nikt tam nie zgłaszał, może na forum były takie pomysły, ale można to zgłosić na flyspray. A atakować innych postaci nie można chyba przez kilka pierwszych dni (nie pamiętam dokładnie ile).

EDIT: Już to zgłosiłem.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
momorty

mój początek

Postby momorty » Thu Jul 14, 2005 12:18 pm

ja tez na początk zupełnie nie wiedziałem co robic.
0.pojawiłem się w osadzie dervazhismos
1rozejrzałem się w menu
2walnąłem koze
3zabrałem rzeczy lezące na ziemi
4potem dopiero gadałem wtedy na mnie na krzyczeli ze rzeczy zabieram nieswoje.
NIE RÓBCIE TAK!!!!

NAJLEPIEJ ZEBRAC MARCHEWKI O ILE SĄ ALBO ZWIEWAC Z LASU DO MIASTA. POTEM POGRZEBAĆ PARUZMARŁYCH I CZYTAĆ NOTATKI.

:D:D:D to narazie tylebo dotąt doszedłem w grze!
CyboRKg

Re: mój początek

Postby CyboRKg » Thu Jul 14, 2005 12:43 pm

momorty wrote:ja tez na początk zupełnie nie wiedziałem co robic.
0.pojawiłem się w osadzie dervazhismos
1rozejrzałem się w menu
2walnąłem koze
3zabrałem rzeczy lezące na ziemi
4potem dopiero gadałem wtedy na mnie na krzyczeli ze rzeczy zabieram nieswoje.

Tego typu zachowanie jest niestety powszechne, choc dla mnie osobiscie zupelnie niezrozumiale :o Dlatego wlasnie rozpoczalem topic pt. "Jak zaczac?" na tym forum. Sam kiedy zaczynalem, podnioslem notatki, zrobilem sobie kopie (nikt nie mowil mi jak to sie robi). Przedstawilem sie, sam zrobilem notke. Zadalem kilka pytan. Nie czytalem forum wczesniej, a postepowalem wlasciwie i nikomu nie podpadlem. Dopiero z ostatnia fala nowych z ich skandalicznym zachowaniem :arrow: zastanawiam sie: skad ci ludzie sie urwali :?: :!: :cry:
PRUT

Postby PRUT » Fri Jul 15, 2005 9:34 am

Jak to jest walić kozę? :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted:
momorty

Postby momorty » Fri Jul 15, 2005 3:20 pm

świetnie!!! mówię ci PRUT, Świetnie!!! :twisted: :twisted: :twisted:
a koza pokazała mi :shock:
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Sat Jul 16, 2005 12:19 pm

Buuu, Momorty! BU! Teraz wiem kim jesteś ;-). Zastanawiam się czemu uzytkowników forum jest tak mało ( raczej piszących na forum polaków ).
Niby mamy 700 graczy, na forum swieci pustkami. Obawiam sie, że GRA w ta grę około 100 osób.
CyboRKg

Postby CyboRKg » Tue Jul 19, 2005 3:28 pm

Wyglada na to, ze polska strefa to juz 3 wyspy... Ale na obydwu nowych wyspach surowcow jest bez porownania mniej niz na starej wyspie :? Jezeli juz wystepuje jakas dysproporcja to powinna byc raczej na "+" a nie odwrotnie... System wrzuca tam nowych, ktorzy zupelnie nie wiedza co robic; tak mala liczba surowcow nawet starych graczy moglaby zniechecic do gry :( Na razie za wczesnie na protest, bo nie wiem jeszcze czy sa dostepne wszystkie strategiczne surowce :arrow: w kazdym razie jest ich zdecydowanie zbyt malo :!:
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
NiKnight

Postby NiKnight » Tue Jul 19, 2005 4:16 pm

Jest i nie jest dysproporcja, gdyż na jednej z nowych wysp spotkałem się z lokacją posiadającą 9 surowców, gorzej jednak z typem tych surowców. Tylko dwa mają większe znaczenie na początku gry :/ Poza tym zauważyłem znaczny niedobór typów surowców, jedna z moich postaci przebyła już kilka lokacji i nie spotkała drewna ani nikogo kto by wiedział gdzie się znajduje :/

Ciekawi mnie czy tworzenie nowej wyspy było losowe z pewnymi modyfikacjami czy też było z góry zaplanowane

Chyba jednak są tylko dwie wyspy, przynajmniej drugie nazwy obszarów często powtarzają się, być może to oznaczenia kierunków świata tak jak mi to zasugerowała jedna z postaci w grze :)

EDIT: Zgodzę się jednak z Tobą CyboRKg, że są trzy wyspy przeanalizowałem raz jeszcze nazwy i widać wyraźnie ich specyfikę :)

Co do strategicznych surowców proponuję pewną "wymianę" tzn. by każdy wymienił jakie surowce spotkał na nowej wyspie (ale nie obszary na których znajdują się), wtedy zweryfikujemy czy jest wszystko. Chociaż pewnie nie wszystkie lokacje zostały odkryte :/
Ni Ni Ni Ni!
CyboRKg

Postby CyboRKg » Tue Jul 19, 2005 4:46 pm

Mysle ze Davlozhishmos i Dervazhishmos sa na drugiej wyspie, bo tam wystepuja okreslenia las, wzgorza i gory, a Doim Hrodofic czy Kiliral Djanofic sa trzeciej wyspie. Kto wie moze jest i czwarta z podobnymi nazwami? :o W kazdym razie moje postacie nie zetknely sie jeszcze z hematytem ani drewnem, a znam surowce w sumie z 12-tu nowych lokacji! :cry: Jak cos budowac przy takich utrudnieniach :?:
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
Hal

Postby Hal » Tue Jul 19, 2005 5:49 pm

CyboRKg wrote:Mysle ze Davlozhishmos i Dervazhishmos sa na drugiej wyspie, bo tam wystepuja okreslenia las, wzgorza i gory, a Doim Hrodofic czy Kiliral Djanofic sa trzeciej wyspie. Kto wie moze jest i czwarta z podobnymi nazwami? :o W kazdym razie moje postacie nie zetknely sie jeszcze z hematytem ani drewnem, a znam surowce w sumie z 12-tu nowych lokacji! :cry: Jak cos budowac przy takich utrudnieniach :?:

Mam jedna postac, na nowej wyspie i powiem, że chyba twórcy gry przesadzili, praktycznie nigdzie nie zbierają się jakieś większe skupiska ludzi bo każdy wciąż wędruje w poszukiwaniu surowców, których nigdzie nie ma.

Jeszcze pytanie co do pierwszej wyspy, jakie są tam miasta? Zdaje się, że wszystkie moje inne postacie są na tej drugiej wyspie.
NiKnight

Postby NiKnight » Tue Jul 19, 2005 6:06 pm

Na pierwszej wyspie są na przykład miasta Vlotryan, Vlyryan itp.

Ja też wędruję i nic ciekawego nie znajduję, już przyzwyczaiłem się do robienia zapasów na więcej niż 50 dni wędrówki bo inaczej któraś z postaci umrze :/

Mamy kilka wysp z tego co widać:
Pierwsza z miastami Vlotryan, Vlyryan czy też Vlouirryan
Druga z lokacjami Davlozhismos, Dervazhismos (gdzie jak zauważył CyboRKg są na szczęście zaznaczone typy terenów)
noi trzecia wyspa, chyba najbardziej nieszczęśliwa ze swoimi Sturficami, Zhivvilami, Tonkaficami i innymi praktycznie niezrozumiałymi nazwami ;)

A może jest czwarta wyspa? Bo na trzeciej drugi wyraz w nazwie może przyjąć wartości: Tonkafic, Klimpofic i Sturfic (innych nie widziałem) a na ewentualnej czwartej: Djanofic i Hrodofic. Być może jest to jedna wyspa tylko lokacje są od siebie na tyle odległe, że jest całkiem inne nazewnictwo. Na szczęście niedługo ktoś to zweryfikuje ;)

Ja na trzeciej wyspie spotkałem się z hematytem i drewnem w tej samej lokacji, niestety w pobliżu nie ma żywności (ale jeszcze nie wszystko zbadałem) więc ewentualne istnienie tam osady pozostawiam pod znakiem zapytania :/
Ni Ni Ni Ni!
Hal

Postby Hal » Tue Jul 19, 2005 6:18 pm

Ach to sporo wyjaśnia, myślałem,że miasta Vlotryan i Vlyryan są na tej samej wyspie co Devlozhismos.
momorty

Postby momorty » Tue Jul 19, 2005 6:54 pm

A na moim poscie nikt otym nie raczył mówić :!: :!: :!:
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
NiKnight

Postby NiKnight » Tue Jul 19, 2005 7:13 pm

Przyznam się, że źle odczytałem Twój post (wątek) myślałe, że chodzi Ci o podanie danych odnośnie wysp, obszarów itp. A tej wiedzy nie wolno udostępniać poza grą.

Poza tym wtedy nie miałem takiej wiedzy gdyż postacie moje były tylko na dwóch wyspach, z czego na drugiej może miałem jedną :/

Nie jestem też pewien czy są cztery czy trzy wyspy, to niestety musicie sami zweryfikować po nazwach :/

PS. A czy to jakaś konkurencja? "Kto będzie miał więcej odpowiedzi pod swoim wątkiem?". Nie, najważniejsze są wypowiedzi a nie ich ilość (wiem, truizmy gadam ;) ). Zauważ, że ja nie założyłem żadnego wątku i jakoś źle się z tym nie czuję ;)
Ni Ni Ni Ni!

Return to “Ogólne dyskusje”