Wiecej postaci

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

KVZ
Players Dept. Member

Wiecej postaci

Postby KVZ » Sat Jun 18, 2005 7:24 pm

jak obliczyłem, to mamy najniższą średnią ilość postaci przypadających na jednego gracza, która wynosi 1,13 postaci na gracza. dla języka angielskiego ta średnia to 4,19 postaci na gracza. najlepsi są Niemcy z średnią 8 postaci na gracza! mają oni przy stosunkowo dużo niźszej liczbie graczy (my 145 graczy, Niemcy 21 graczy) i tak o 4 postacie więcej od nas.

proponuje żeby zmienić ten stan rzeczy. niech każdy kto lubi grać w Cantr utworzy po kilka postaci (tyle ile jest w stanie dobrze nimi grać). do tworzenia nowych postaci służy duźy przycisk z uśmiechniętą buźką na głównej stronie gry w menu gracza. maksymalna ilość postaci dla jednego gracza to 15, przy czym nowi gracze mogą tworzyć nowe posstacie wraz z upływem dni od przyjęcia do gry.

oczywiście ostrzegam by nie łamać najważniejszej zasady. utworzone w ten sposób postacie nie mogą ze sobą wspólpracować na korzyść gracza. nie mogą też używać wiedzy którą gracz zdobędzie grając inną ze swoich postaci. maksymalna ilość postaci którą jeden gracz może trzymać w jednej osadzie (miasto/wieś) to 3.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
PRUT

Postby PRUT » Sat Jun 18, 2005 7:46 pm

Więcej postaci - więcej zabawy.

Przyłaczam sie do apelu. :wink:
CyboRKg

Postby CyboRKg » Sun Jun 19, 2005 3:19 pm

Ja gram 4 postaciami, czyli mieszcze sie w sredniej ;) I prawde mowiac nie dalbym rady zajac sie jeszcze jedna przy tym limicie czasu, ktory jest. Na szczescie zawsze co najmnie jedna postac jest w drodze, tak ze normalnie zajmuje sie dwiema lub trzema. Wiele czasu zajmuje np. usuwanie rozpoczetych przez osoby zmarle projektow 0% i konczenie bezpanskich, ktore podobnie jak martwe ciala zasmiecaja i spowalniaja gre :(
CyboRKg

Postby CyboRKg » Sun Jun 19, 2005 5:12 pm

Nie wierze w to, ze przy tym limicie czasu wiekszosc Niemcow nie lamie najwazniejszej zasady gry. Mysle ze kazdy z nich ma jedna czy kilka glownych, a reszta to boty czy niewolnicy co dostarczaja im surowce i nie wdaja sie zadne interakcje. Przyznam ze tez kusilo mnie cos takiego, dlatego rozeslalem moje postacie w rozne miejsca. Zreszta wcielajac sie w kazda z nich musialbym gadac sam ze soba. Nie wiem do czego mogloby mnie to doprowadzic: rozdwojenia jazni, wariatkowa? ;)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Jun 22, 2005 10:13 pm

mamy już 231 graczy i tyle samo postaci. trochę to dziwne biorąc pod uwagę to, że CyboRKg gra czterema postaciami, a ja mam w polskiej strefie aż 13 postaci, więc powinno być conajmniej 248 polskich postaci. możliwe, że niektórzy polscy gracze przypadkowo bądź celowo mają tylko jedną lub więcej postaci w strefie angielskiej, a nie mają żadnej w strefie polskiej.

jeżeli chodzi o czas na gre i najważniejszą zasadę, to da się wszystko pogodzić, czego jestem przykładem ;) wystarczy dobrze rozesłać postacie po wyspie i już nie ma z tym problemu, można też mieć nawet trzy postacie w jednym miejscu (dopuszczalnie) i nie wdawać się miedzy nimi tak jakby były sobie opce. teraz, gdy jest nowy ststem rozmieszczania postaci, w którym postacie będą rozmieszczane wszędzie tam gdzie ktoś już jest a nie tylko w dwóch miejscach (Vlyryan i Vlotryan), to życie będzie jeszcze bardziej łatwiejsze i ciekawsze. co do czasu na gre to można go tak podzielić, że dla każdej postaci coś starczy, albo też w jeden dzień grać połową postaci, a w drugim dniu drugą połową.

kolejną sprawą jaką chciałem poruszyć jest to, że mamy tyle graczy a tak mało ludzi się udziela na forum. czyżby gracze z Polski nie byli zainteresowanie poza postaciową dyskusją o grze? (zwłaszcza, że w samej grze poza postaciowe dyskusje nie są mile widziane ;) ) Ludzie co jest z wami? :)
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
CyboRKg

Postby CyboRKg » Thu Jun 23, 2005 8:52 am

Juz mam 6 postaci ;) I czesto nie wyrabiam sie w tym limicie czasowym. Moze dlatego ze mase czasu poswiecam na sprzatanie (usuwanie bezmyslnie zakladanych projektow 0%, ktorych nikt nigdy nie rozpoczal). Mozna jakas postac odwiedzic raz na pare dni, pod warunkiem ze wykonuje wlasny projekt powtarzany wielokrotnie i z nikim nie gada. Jezeli jednak udziela sie w spolecznosci i konczy rozpoczete projekty, to musi trafic na skonczenie projektu zeby go zamknac i pozbierac z ziemi to co pozostalo (tylko projekty 0% da sie zamnkac, o ile nie jest w to wpakowany zaden material). Lubie miec porzadek, to takie zboczenie zawodowe ;)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Jun 23, 2005 9:44 am

To dobrze, że ktoś dba o porządek. A kim jesteś z zawodu jeśli można wiedzieć? :)
CyboRKg

Postby CyboRKg » Fri Jul 01, 2005 5:20 am

Mam juz 12 postaci :shock: Ale polowa z nich zajmuje sie tylko i wylacznie grzebaniem zmarlych! Dalej uwazam ze ten problem powinien zostac inaczej rozwiazany przez autorow gry, np zeby zwloki gracza ktory tylko raz sie zalogowal znikaly (wyparowywaly?) :idea: A chociaz zeby zmarli nie zasmiecali menu projekty a trafiali do innego menu - np. o nazwie kostnica. Zakopywanie zmarlych, ktorych nie ubywa to bardzo przygnebiajace zajecie :(
Skarbniq

Postby Skarbniq » Wed Jul 06, 2005 9:27 am

Ja mam już 4 postacie - bo wyszedłem z założenia że im więcej będę miał, tym szybciej poznam świat Cantr. Na chwilę obecną nie wiem za bardzo co mam z nimi robić... Jedna podróżuje żeby jedzenia sobie poszukać, a reszta coś tam uprawia. W "interakcje" narazie nie wchodzę - może dlatego że jestem nagi i się wstydzę ;-)
PRUT

Postby PRUT » Wed Jul 06, 2005 10:12 am

To standard jak na poczatek. Witamy cię Skarbniq :)
Hal

Postby Hal » Wed Jul 06, 2005 10:24 am

Skarbniq wrote:W "interakcje" narazie nie wchodzę - może dlatego że jestem nagi i się wstydzę ;-)

Proponuje wchodzic jak najczesciej w interakcje z innymi p[ostaciami, ta gra wlasnie na tym polega. Gdyby tu sie tylko chodzilo po swiecie znajdowalo jakies materialy i cos z nich budowalo a nie bylo by rozmow to malo kto by w takiej grze chial uczesniczyc.

Odzywaj sie smialo, wiekszosc to takie same golasy jak Ty :-)
Skarbniq

Postby Skarbniq » Wed Jul 06, 2005 8:30 pm

No to próbuję ;-) Na tej "nowej wyspie" jest zatrzęsienie nieboszczyków i ludzi którzy chyba wkrótce nimi zostaną :] Spotkałem jedną aktywną postać... i może razem poszukamy lepszego miejsca ...

**** Pierwsza rozmowa w Cantr :-) !! ****

zagadałem do chyba 20 postaci... może jeszcze ktoś z nami pójdzie.
Hal

Postby Hal » Wed Jul 06, 2005 8:34 pm

Skarbniq wrote:No to próbuję ;-) Na tej "nowej wyspie" jest zatrzęsienie nieboszczyków i ludzi którzy chyba wkrótce nimi zostaną :] Spotkałem jedną aktywną postać... i może razem poszukamy lepszego miejsca ...

**** Pierwsza rozmowa w Cantr :-) !! ****

zagadałem do chyba 20 postaci... może jeszcze ktoś z nami pójdzie.

Ech nie jest tak zle, wierz mi, ze na tej wyspie jest wiecej aktywnych postaci, pojawiaja sie nawet zaczatki prawa. Nie napisze gdzie bo to chyba wbrew zasadom.
Skarbniq

Postby Skarbniq » Wed Jul 06, 2005 8:40 pm

Pochodzi się i zobaczy ;-) A swoją drogą... O tym że jest jakieś prawo dowiaduje się z notatek czy moim obowiązkiem jest na każdym obszarze pytać o władze i prawa ?
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Jul 06, 2005 8:49 pm

Z tego co wiem, to jest zasada by na poza grą (forum, komunikatory, itp) nie mówić o tym co się działo w fabule gry przez ostatnie 4 dni. Można mówić tylko o tym co się wydarzyło ponad 4 dni temu. Wyjątkiem są dyskusje o błędach w grze, lub o złamaniu najważniejszej zasady.

Return to “Ogólne dyskusje”