W tej chwili to nie działa. Stosy widać (o ile się zajrzy w zakładkę "miejsce") na odległość jednej osady.
Czyli jednak coś się popsuło

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
Joyous wrote:A gdyby tak psy oswajać?
I taki burek mógłby placu pilnować w osadzie
Szczekać gdy ktoś z budynku do budynku przejdzie
Albo szczekać/ujadać gdy z lub do osady cichaczem ktoś się zakradnie?
Szkoda by psy w Cantr tylko do polowania na nie same służyły.
Cara wrote:mamy do dyspozycji małą drewnianą, do tego z kości słoniowej i jadeitową. Wszystkie one jawią się jako "małe" a przecież tworzenie rzeźb, posągów to coś, co bardzo, ale to bardzo by do cantra i jego częściowej dzikości, pierwotności, pasowało.
Cara wrote:
I już całkiem na koniec - zmiana w stosach pogrzebowych: by razem z ciałem można było spalić coś jeszcze (kilogram czy dwa surowców i przedmiotów, ale nie zwierząt typu oswojone ptaki, zwierzęta hodowlane czy pociągowe). Jakoś tak pasowało by dorzucić "ukochaną" tarczę, wieniec żałobny czy liściki miłosne.
mru wrote:Cara wrote:
I już całkiem na koniec - zmiana w stosach pogrzebowych: by razem z ciałem można było spalić coś jeszcze (kilogram czy dwa surowców i przedmiotów, ale nie zwierząt typu oswojone ptaki, zwierzęta hodowlane czy pociągowe). Jakoś tak pasowało by dorzucić "ukochaną" tarczę, wieniec żałobny czy liściki miłosne.
Albo zakopać... Albo wyrzucić za burtę. Albo coś stłuc, albo w ogóle zniszczyć. Marzenie.
Felixis wrote:W kategorii budynki -> znaki są trzy duże posągi. Tyle że chyba ich nie da się rozebrać.
Cara wrote:Ja się pytam a co z kotami? Gdzie są koty?!![]()
ukia wrote:A co powiesz o graczach, których postacie całymi cantrowymi latami spały, przez ten czas były dokarmiane i w końcu się zbudziły z pożytkiem dla gry?
gn0m wrote:Wyłączyć automatyczne jedzenie - żeby jeść trzeba kliknąć ikonkę jedzenia w inwentarzu (tak, tą która już tam jest - cała zmiana sprowadza się do wyłączenia crona).
Zalety: z głodu wymrą wszystkie sztucznie dokarmiane, nic nie wnoszące do gry śpiochy. Świat będzie bardziej przejrzysty a liczba ludności urealniona
Odpowiedź na standardowe płacze "moje postacie powymierają, veto, nic nie zmieniać!!!oneone": aby umrzeć z głodu potrzeba 20 dni. Jeśli w tym czasie nie jesteś w stanie zalogować się na minutę żeby kliknąć swoim postaciom "jeść" (przypominam że postaciom nadal będzie można wrzucać jedzenie do kieszeni, tylko jeść trzeba kliknąć) to szczerze wątpię czy takich graczy i postaci nam potrzeba
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest