Odeszli... [*]

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Masterpiece

Re: Odeszli... [*]

Postby Masterpiece » Thu Nov 05, 2015 8:35 pm

Buka wrote:
Masterpiece wrote:
Aveane wrote:I skąd Ty wzięłaś pomysł na ten testament? Lepszego kandydata nie miałaś?!

Uważaj, to stanowisko jest przeklęte :D

Ja wciąż tęsknię za Sabiną F. Od tych czasów musiało być przeklęte!

Ja tak samo... I wielu innych na pewno też.
Aveane

Postby Aveane » Thu Nov 05, 2015 8:39 pm

Już dawno się przyznałem, że to moja postać :D
Pasztetowa

Postby Pasztetowa » Thu Nov 05, 2015 8:53 pm

Aveane wrote:Pasztetowa, nie znoszę Cię -.-
Kiedy Yabu umarła poczułem się jak balon, z którego zaczynają spuszczać powietrze. Jedna z moich ulubionych postaci.

I skąd Ty wzięłaś pomysł na ten testament? Lepszego kandydata nie miałaś?!

No przepraszam. Tak wyszło i co się stało już się nie odstanie. A Yabu widocznie miała jakiś powód, żeby wybrać, jak wybrała.

Uważaj, to stanowisko jest przeklęte :D

Nie jest przeklęte, tylko od czasów abdykacji Królowej Sabiny trafiało się niewłaściwym osobom. :)

Ja wciąż tęsknię za Sabiną F. Od tych czasów musiało być przeklęte!

Sabina była najlepsza. Yabu marzyła, o tym, żeby być tak dobrą królową jak ona, ale mogła sobie tylko pomarzyć i z tego powodu miała wyrzuty sumienia.
Aveane

Postby Aveane » Thu Nov 05, 2015 9:24 pm

Ale ten testament był spisany 10 lat temu! Twój kandydat był w Złotym zaledwie 3-4 lata.

Nadal uważam to za bzdurny pomysł :P
Pasztetowa

Postby Pasztetowa » Thu Nov 05, 2015 9:27 pm

Aveane wrote:Ale ten testament był spisany 10 lat temu! Twój kandydat był w Złotym zaledwie 3-4 lata.

Nadal uważam to za bzdurny pomysł :P

A ludzie narzekają, że się młodych do władzy nie dopuszcza ;)
Aveane

Postby Aveane » Thu Nov 05, 2015 9:31 pm

W tym przypadku to zawsze bym narzekał :D Życie mu wywróciłaś go góry nogami
gawi

Postby gawi » Thu Nov 05, 2015 9:42 pm

JA dziękuje za Gerę , swojego czasu pięknie sie grało :) . Szkoda ze KAziu nie zdążył tego tatuażu na piersi sobie jeszcze zrobić, ale cóż.
[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]

http://gawi.posadzdrzewo.pl
Pasztetowa

Postby Pasztetowa » Thu Nov 05, 2015 10:22 pm

gawi wrote:JA dziękuje za Gerę , swojego czasu pięknie sie grało :) . Szkoda ze KAziu nie zdążył tego tatuażu na piersi sobie jeszcze zrobić, ale cóż.

Ja również dziękuję. Zostało mi wiele miłych wspomnień :) Każda z moich postaci nie zdążyła zrobić wielu rzeczy, które były w planach...

Aveane wrote:W tym przypadku to zawsze bym narzekał :D Życie mu wywróciłaś go góry nogami

Przygodę życia chłopak ma, przynajmniej nie będzie się nudził ;)
dariusz71

Postby dariusz71 » Fri Nov 06, 2015 9:55 pm

Pasztetowa wrote:Ostatnie słowa jednej z moich postaci (i to nie było wcale takie małe miasto, jak na dzisiejsze warunki) brzmiały "Dzień dobry". Przez pół dnia nikt nie odpowiedział...

Jako gracz nie cierpię postaci z ich natrętnymi "dzień dobry" :P
Czasami całodzienny log to tylko "dzień dobry" z góry na dół. Niedobrze się od tego robi.
Chociaż niektóre moje postaci na to odpowiadają ale jako gracz mam wtedy niesmak :roll:
Co za czasy. Mało kto ma coś konkretnego do powiedzenia.
L**** wrote:mam i dobre i złe postacie (...) ale przeciez nie będę grała sama ze sobą
dekalina

Postby dekalina » Sat Nov 07, 2015 7:16 pm

Jakoś trzeba dać znać, że się jest zalogowanym. Znaczy, niby nie trzeba, ale jak nikt się nie przypucuje jako pierwszy, to zostaje gapić się w ekran. Zawsze można mieć szczęście - zalogować się w połowie dyskusji i się w nią włączyć jakby nigdy nic, udając że postać już dawno nie śpi, ale wcześniej wolała słuchać w milczeniu. Ale szczęście nie zawsze się ma i wtedy zostaje: a)"ooc: wróciłem, możemy grać :)" b) "Nie śpi ktoś oprócz mnie?" (prawie jak chatowe "Jesteście?") c) "Dzień dobry"
Berya

Postby Berya » Mon Nov 09, 2015 5:11 pm

d)Można też odegrać wykonywaną czynność, budzenie się ze snu, rozglądanie dookoła, czy choćby dłupanie w nosie (btw. Dlaczego nikt nie dłubie w nosie? Nawet ukradkiem?).

Ale to Cantr. Masz rację, faktycznie lepiej powiedzieć dzień dobry. Kto by myślał o odgrywaniu?
Felixis

Postby Felixis » Mon Nov 09, 2015 5:32 pm

Berya wrote:czy choćby dłupanie w nosie (btw. Dlaczego nikt nie dłubie w nosie? Nawet ukradkiem?).

Wystarczy że widziałam jak facet splunął na ziemię i się tym bawił. Jedyne o czym myślałam to "nie wytrzyj tego w moją postać" XD
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
dekalina

Postby dekalina » Mon Nov 09, 2015 6:17 pm

Berya wrote:d)Można też odegrać wykonywaną czynność, budzenie się ze snu, rozglądanie dookoła, czy choćby dłubanie w nosie (btw. Dlaczego nikt nie dłubie w nosie? Nawet ukradkiem?).

Ale to Cantr. Masz rację, faktycznie lepiej powiedzieć dzień dobry. Kto by myślał o odgrywaniu?

Mówisz o wersji dla zaawansowanych, w momencie kiedy co raz trudniej o kogoś przynajmniej przeciętnego.
Pasztetowa

Postby Pasztetowa » Wed Nov 11, 2015 12:00 pm

dekalina wrote:
Berya wrote:d)Można też odegrać wykonywaną czynność, budzenie się ze snu, rozglądanie dookoła, czy choćby dłubanie w nosie (btw. Dlaczego nikt nie dłubie w nosie? Nawet ukradkiem?).

Mówisz o wersji dla zaawansowanych, w momencie kiedy co raz trudniej o kogoś przynajmniej przeciętnego.

A może postacie mówią "dzień dobry" dlatego, że ludzie się zazwyczaj tak zachowują. Wstajesz rano, witasz się z domownikami, idziesz do szkoły/pracy, witasz się tam z ludźmi, nawet policjant, jak zatrzymuje samochód do kontroli, to zaczyna od "dzień dobry" :wink:. Więc jeżeli gracz zakłada, ze akurat ta postać nie będzie chamem, to postać używa takich słów jak "dzień dobry", "dziękuję" i "przepraszam". Problemem jest, jak postać nie mówi nic poza "dzień dobry".

Postać, która dłubie w nosie, to już jakiś rok temu w cantrze spotkałam. Ale bawiłam się świetnie z tą postacią, więc pewnie była źle odgrywana i się nie liczy :)

A tak przy okazji od pewnego czasu mam wrażenie, że warto by było zrobić osobny serwer dla tych pięciu osób, które umieją odgrywać. Gracze nie będą musieli się zniżać do gry z przeciętniakami, ich postacie nie będą musiały w ogóle nic mówić, będą tylko całymi dniami się rozglądać i dłubać w nosie. Za przedstawienie się, powiedzenie "dzień dobrzy" albo o zgrozo "przepraszam" będzie od razu ban. Od czasu do czasu jakaś postać zrobi w widowiskowy sposób krzywdę innej postaci, żeby za cukierkowo nie było. A pozostali gracze uschną z żalu, że ich tyle dobrego RP ominie. :lol:

I żeby nie był taki całkiem offtop, to chciałam wspomnieć Stana z Dom Bojran. Przykład chama z przerośniętym ego, który bawił, a nie irytował. Postać zmarła w tym samym momencie, co Sabina Fimbrethil ze Złotego, więc wielce prawdopodobne, ze to były postacie tego samego gracza. Szkoda, że takich graczy jest coraz mniej...
ATS

Postby ATS » Sat Nov 14, 2015 10:08 am

Ach, to wspaniałe i wszędobylskie "Dzień dobry"... Dla mnie analogicznym stwierdzeniem jest powiedzenie "Witam", kiedy postaćka się obudzi. Tak jak zauważyła dekalina, to rodzaj forumowo-chatowego powitania. "Witam, macie ochotę poklikać?/Witam. Właśnie się zalogowałem". Nie przepadam dlatego za wspomnianym "witam"... ale ja jestem dziwny i nie przepadam za wieloma normalnymi zjawiskami. :wink:

Taki offtop ode mnie.
Take your sword and your shield
There’s a battle on the field
You’re a knight and you’re right
So with dragons now you’ll fight!

You’ve got the power
To live another childhood
So ride the wind
That leads you to the moon...

Return to “Ogólne dyskusje”