Najciekawiej zagrane postacie
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- re4der
Re: Najciekawiej zagrane postacie
Kolejność przypadkowa, i pod względem jakości jak i jakości odgrywania.
Norbert Stellmah z Zatoki Urodzaju - za wyrazisty charakter i humor.
Thomas Murphey z Wilczych Wzgórz - za idealne wpisanie się w swoją rolę w Wilczych Wzgórzach. Za nadanie Wilczym Wzgórzom klimatu osady na skraju cywilizacji i za klan Wilków który bez niego nie mógłby istnieć taki jaki jest teraz.
Koran z Edenu - Wybór bardzo subiektywny, ale była to postać która swoim odegraniem sprawiła że w pierwszych dniach swojej gry w Cantra mogłem się dowiedzieć na czym on polega i poczuć jego klimat.
Iwretta z Ryżowych Pól - za charyzmę i wysiłek jaki wkładała w rozwój Ryżowych Pól mimo trudności i oporu. Żałuję że gracz, jak mi się wydaje, w końcu się poddał i tak świetnie zarysowana postać z dnia na dzień odeszła w sposób niegodny tego co sobą reprezentowała.
Gon z Vlotryan - za bycie jedyną postacią zajmującą się szeroko rozumianą muzyką i poezją która wzbudziła moje zainteresowanie (jako gracza) swoją twórczością. Za swobodę w tworzeniu, umiejętność odniesienia się w twórczości do tego co dzieje się dookoła i zdolność improwizacji. Również za skupienie się na przekazie a nie technicznych aspektach muzyki których nikt inny i tak nie zrozumie. I za liczenie sylab.
Lynx Kayle z Vlotryan - Za stanowczość i cyniczne uwielbienie tego co mroczne.
Antek z Jastrzębiego Boru - jedna z tych niepozornych postaci które tworzyły tło do odgrywania dla innych. Jako właśnie taka postać utkwił w mojej pamięci, dlatego znalazł się na mojej liście.
Mrekken z Vlotryan - za absurdalny i odmienny od wszystkich innych koncept postaci. Za reakcje innych ludzi na niego. Za umiejętne i śmiałe odgrywanie mimo założeń postaci które wydają mi się bardzo trudne w odgrywaniu.
Zero z Dom Bojran - mimo pewnego chaosu w odgrywaniu: za wyróżniający się charakter i jego interakcje z innymi postaciami które bawiły mnie jako gracza. Jedna z tych postaci które potrzebują innych by ujawnić swój potencjał.
Norbert Stellmah z Zatoki Urodzaju - za wyrazisty charakter i humor.
Thomas Murphey z Wilczych Wzgórz - za idealne wpisanie się w swoją rolę w Wilczych Wzgórzach. Za nadanie Wilczym Wzgórzom klimatu osady na skraju cywilizacji i za klan Wilków który bez niego nie mógłby istnieć taki jaki jest teraz.
Koran z Edenu - Wybór bardzo subiektywny, ale była to postać która swoim odegraniem sprawiła że w pierwszych dniach swojej gry w Cantra mogłem się dowiedzieć na czym on polega i poczuć jego klimat.
Iwretta z Ryżowych Pól - za charyzmę i wysiłek jaki wkładała w rozwój Ryżowych Pól mimo trudności i oporu. Żałuję że gracz, jak mi się wydaje, w końcu się poddał i tak świetnie zarysowana postać z dnia na dzień odeszła w sposób niegodny tego co sobą reprezentowała.
Gon z Vlotryan - za bycie jedyną postacią zajmującą się szeroko rozumianą muzyką i poezją która wzbudziła moje zainteresowanie (jako gracza) swoją twórczością. Za swobodę w tworzeniu, umiejętność odniesienia się w twórczości do tego co dzieje się dookoła i zdolność improwizacji. Również za skupienie się na przekazie a nie technicznych aspektach muzyki których nikt inny i tak nie zrozumie. I za liczenie sylab.
Lynx Kayle z Vlotryan - Za stanowczość i cyniczne uwielbienie tego co mroczne.
Antek z Jastrzębiego Boru - jedna z tych niepozornych postaci które tworzyły tło do odgrywania dla innych. Jako właśnie taka postać utkwił w mojej pamięci, dlatego znalazł się na mojej liście.
Mrekken z Vlotryan - za absurdalny i odmienny od wszystkich innych koncept postaci. Za reakcje innych ludzi na niego. Za umiejętne i śmiałe odgrywanie mimo założeń postaci które wydają mi się bardzo trudne w odgrywaniu.
Zero z Dom Bojran - mimo pewnego chaosu w odgrywaniu: za wyróżniający się charakter i jego interakcje z innymi postaciami które bawiły mnie jako gracza. Jedna z tych postaci które potrzebują innych by ujawnić swój potencjał.
Czy to sen?
CantrEye
CantrEye
- andrzejek
Nela z Vlotryan
Lucynka z Cechowic
Eliope z Zatoki Urodzaju
Meg z Dom Bojran
Lucynka z Cechowic
Eliope z Zatoki Urodzaju
Meg z Dom Bojran
- Frankoniusz
+1 dla Andrzejka. Nic dodać nic ująć. 

-
Zdarzyło mi się w cantrze spotkać żeglarza i kupca, Karola Wanada. Z przyjemnością słucha się jego stylu handlowania, nietuzinkowy ma też sposób bycia. Zadaje kłam wielu cantrowym marudzeniom (w tym mojemu), że kupcem być już się nie da, nie opłaca i tak dalej. Z postaci, które ostatnio widziałem gwiazda jego odgrywania lśni najjaśniej 

Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
-
Potwierdzam. Karol Wanad jest genialny.
- dariusz71
andrzejek wrote:Nela z Vlotryan
Lucynka z Cechowic
Eliope z Zatoki Urodzaju
Meg z Dom Bojran
Andrzejek do kompletu pasuje jeszcze Cicha z Jutrzni, może nie poznałeś.
L**** wrote:mam i dobre i złe postacie (...) ale przeciez nie będę grała sama ze sobą
- Cara
Legalus wrote:Zdarzyło mi się w cantrze spotkać żeglarza i kupca, Karola Wanada. Z przyjemnością słucha się jego stylu handlowania, nietuzinkowy ma też sposób bycia. Zadaje kłam wielu cantrowym marudzeniom (w tym mojemu), że kupcem być już się nie da, nie opłaca i tak dalej. Z postaci, które ostatnio widziałem gwiazda jego odgrywania lśni najjaśniej
I jego "wymyslane na poczekaniu" powiedzonka

"After all... it's just a trick. Yes, it's just a trick."
-
Legalus wrote:Zdarzyło mi się w cantrze spotkać żeglarza i kupca, Karola Wanada. Z przyjemnością słucha się jego stylu handlowania, nietuzinkowy ma też sposób bycia. Zadaje kłam wielu cantrowym marudzeniom (w tym mojemu), że kupcem być już się nie da, nie opłaca i tak dalej. Z postaci, które ostatnio widziałem gwiazda jego odgrywania lśni najjaśniej
Także bardzo lubię. Chyba mój ulubiony żeglarz w obrębie Siedmiu Wysp.
- andrzejek
dariusz71 wrote:andrzejek wrote:Nela z Vlotryan
Lucynka z Cechowic
Eliope z Zatoki Urodzaju
Meg z Dom Bojran
Andrzejek do kompletu pasuje jeszcze Cicha z Jutrzni, może nie poznałeś.
Znam.
- Cara
Antoinete - nie miałam wcześniej okazji poznać. Na razie dość świeża opinia, jednakowoż bardzo fajna jest to Dama, wyróżniająca się na tle wiecznie młodych staruszek 

"After all... it's just a trick. Yes, it's just a trick."
-
Mia Jaz - za motyw z migreną. Podoba mi się, że był wprowadzany stopniowo i że naprawdę realistycznie odgrywa ulgę po zażyciu leku.
- witia1
dekalina wrote:Mia Jaz - za motyw z migreną. Podoba mi się, że był wprowadzany stopniowo i że naprawdę realistycznie odgrywa ulgę po zażyciu leku.
Zdecydowanie się dołączam. Bardzo ciekawie zrealizowane.
Rest In Pieces.
- Alutka
Olo - za całokształt,choć pewnie niejedna postać ma przez niego koszmary. 

“Man sacrifices his health in order to make money.
Then he sacrifices money to recuperate his health. He is so anxious about the future that he does not enjoy the present; he lives as if he is never going to die, and then dies having never really lived.”
Then he sacrifices money to recuperate his health. He is so anxious about the future that he does not enjoy the present; he lives as if he is never going to die, and then dies having never really lived.”
-
dekalina wrote:Mia Jaz - za motyw z migreną. Podoba mi się, że był wprowadzany stopniowo i że naprawdę realistycznie odgrywa ulgę po zażyciu leku.
Nie popieram. Odegrane ok, ale żeby od razu do najciekawiej zagranych postaci?
-
Cantr podupada, więc już od dawna nie ma postaci, które były by jednoznacznie bez zarzutu. Myślę, że nie warto mnożyć bytów, tworząc osobny wątek na postaci "nie idealne, ale warte oficjalnej pochwały". A biorąc pod uwagę ilość postaci, które o swoich schorzeniach informują świat zanim się przedstawią, po czym całe odgrywanie zawierają w zdaniu "życie mnie doświadczyło, więc mnie pocieszajcie", Mia jest jak najbardziej warta pochwały.