Co lubimy w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Raynus
Re: Co lubimy w Cantr
Tak. Samo kopanie wapienia wymaga wielu ciekawych interakcji z innymi graczami.
- psychowico
Sio z sarkazmem do innych wątków. 

"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
https://www.kinkykitty.pl
- Buka
- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
Ale to z wapieniem to akurat prawda.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
-
Opanowanie gry przez Polaków. To że lądując w angielskie strefie, mapę świata Iszkura dostaję przed ubraniem, tarczą i jedzeniem. I że nawet w chwalącym fątku można pomarudzić, chociaż tuż obok istnieją już dwa strikte krytykanckie.
-
Najbardziej - tych, którym się chce.
Szczęśliwie jest ich trochę.
Szczęśliwie jest ich trochę.
- CzerwonyMag
Ja lubię być zaskakiwany ewolucją moich postaci. Zawsze na początku, zanim je stworzę szukam imienia, jakichś cech szczególnych, charakteru, sposobu mówienia i tak dalej, obmyślam kim będzie chciała zostać, jakie będzie miała marzenia. Nigdy jednak nie wiem, gdzie ta postać trafi, do jakiej lokacji, jakich ludzi, z kim się zaprzyjaźni, z kim pospina. Otoczenie tych postaci z czasem zaczyna tak na nie wpływać, że weryfikują się ich plany. Pierwotne założenia niemal zawsze u mnie trafia szlag. Postać, która miała być podróżnikiem, nagle zakochuje się w swoim miejscu, w ludziach których poznaje. Przez rozmowę z jakąś postacią postanawia zostać nie wiem, jubilerem, chociaż wcześniej zapowiadała się na świetnego wojownika. W pewnym momencie dociera do mnie, że ta postać nie jest tą, którą stworzyłem, ale jest sobą. Żyje po swojemu, postrzega świat po swojemu. Żyje jakby niezależnie ode mnie i jest zupełnie inna od pozostałych postaci w mojej kolekcji. Uczy się nowych słów, hasełek, wymyśla je na poczekaniu, a ja się głowiłem kupę czasu by ją jakoś wyróżnić.
No. To lubię w Cantr. Rozwój i ewolucję mojej postaci.
No. To lubię w Cantr. Rozwój i ewolucję mojej postaci.
- psychowico
Wypas. Tak właśnie jest. Pewne początkowe założenia są potrzebne. Ale w rzeczywistości jest podobnie. To kim jesteśmy wyrażamy przez interakcję z otoczeniem. I to nas tworzy, definiuje. W naszym życiu to najbardziej rodzice i pierwsze 10 lat, w Cantrze rodziców nie ma, więc też pewnie pierwsze 30-50 lat życia postaci.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
- Felixis
Ja lubię to, że postaciami, które mam dobrze zdefiniowane w głowie, potrafię bez rozproszenia grać w tym samym czasie nawet jeśli ich charaktery czy poglądy różnią się diametralnie. Odpowiedzi zwykle same się piszą.
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
- anomalia
Ja uwielbiam to, że moja postać może wepchnąć wszystkie swoje ubrania do kubka.
disorder!
-
Truskawki można zrywać codziennie, a nie co drugi dzień. Niezależnie od pogody, pory roku i plagi ślimaków.
- Berya
Truskawkom nie trzeba obcinać szypułek.
- anomalia
- notized
- paskud
Lizus
“Truth is stranger than fiction, but it is because Fiction is obliged to stick to possibilities; Truth isn't.”
- Mark Twain
- Mark Twain