Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Shasorii

Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Postby Shasorii » Thu Sep 11, 2014 6:45 pm

Dałoby radę dodać zegarek z turami gdzieś na stronę z postaciami?
Raynus

Postby Raynus » Thu Sep 11, 2014 10:07 pm

Shasorii: Doraźnie polecam Cantr Enhanced. Pokazuje czas pozostały do następnego ticku.
Masterpiece

Postby Masterpiece » Fri Sep 12, 2014 6:41 pm

A może by dodać hełm z rogami? :D
psychowico

Postby psychowico » Sun Sep 28, 2014 8:48 am

Dziękować GreeK za dodanie jakiś czas temu możliwości składowania notatek w pojemnikach.
Byłoby świetnie, gdyby dało się jeszcze taką notatkę przeczytać, bez wyciągania jej z pojemnika, jakiś link w menu wyciągania czy coś.
To tylko przyspieszenie interfejsowe, a w przypadku niektórych pojemników całkiem sensowne.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
Mars

Postby Mars » Mon Nov 17, 2014 9:23 pm

Całkiem głupi na pozór pomysł, ale chodzi mi o swego rodzaju "dostęp do pamięci". Cantryjczyk jak wiadomo to dziwny twór. Może trzymać gaz albo propan czy wodę w rękach, i policzy wszystko co do grama. Jego pamięć też jest dziwna, bo jeśli spotkał kogoś 120 cantryjskich lat temu i nazwał go po imieniu, to rozpozna i teraz, choćby nie widział go od tego czasu. Nieważne. Co mam na myśli -

Wszystkie postacie/lokacje/pojazdy/budynki które postać widziała za życia, trafiają do specjalnej zakładki, z informacją o dniu w którym postać je po raz pierwszy zobaczyła. Jeśli była więc w porcie Gęsia Wólka 40 dni temu, to może zapamiętać tą lokację po swojemu. Tak samo z każdym pojazdem "Czterokołowiec" czy inną nazwą, włącznie z ludźmi których spotkali. Ale uwaga. Informacja dotyczy tylko miejsca oraz daty ostatniego zarejestrowania. Bez rysopisów, informacji szczegółowych. Jeśli 20 dni temu zaatakował mnie 20 latek, i nie nazwałem go w sposób szczególny, to nadal mogę to uczynić. Tak samo, jakbym kliknal "pokaz wiecej" ograniczone obecnie do tylko 7 dni. Co ten dwudziestolatek nosił na sobie? Postac nie bedzie już tego pamiętać. I tak dalej. Czysto w teorii moze byc przydatne, a w praktyce?
paskud

Postby paskud » Fri Jan 09, 2015 8:09 pm

Bagażnik samochodowy, pojemnością uzależniony od wielkości i rodzaju auta. Schowane tam rzeczy nie są dostępne i widoczne przez siedzących w aucie. Dostępny tylko z zewnątrz. Dobry bagażnik pomieści i postaćkę (żywą lub martwą; bagażnik będzie tu stanowił dodatkowe 1 miejsce dla podróżujących).

Ech, marzenia. :roll:
“Truth is stranger than fiction, but it is because Fiction is obliged to stick to possibilities; Truth isn't.”
- Mark Twain
dekalina

Postby dekalina » Fri Jan 09, 2015 8:53 pm

Brzmi skomplikowanie, ale fajnie :)
re4der

Postby re4der » Fri Jan 09, 2015 8:56 pm

Brzmi jak niepotrzebnie komplikujący bajer, gdy tyle ciekawszych rzeczy jest do dodania. Jak jazda na słoniach.
Czy to sen?
CantrEye
dekalina

Postby dekalina » Fri Jan 09, 2015 9:05 pm

Bajer w sam raz dla porywaczy, złodziei i innej paskudy ubarwiającej świat. Dość już mamy ułatwień dla praworządnych cantryjczyków. Będzie nudno, jak wszyscy będą grzecznie jeździć na słoniach.
re4der

Postby re4der » Fri Jan 09, 2015 9:07 pm

Jakich ułatwień? Jazda na słoniu wydaje mi się być raczej powolna. Nie wiem, nigdy nie jeździłem na słoniu, ale mogę to podejrzewać.
Czy to sen?
CantrEye
dekalina

Postby dekalina » Fri Jan 09, 2015 9:19 pm

Ogólnie mówię. Jak tylko jest mowa o wprowadzeniu czegoś nowego, to zaraz jest, że piratom i tym złym będzie ciężej.
Felixis

Postby Felixis » Fri Jan 09, 2015 10:12 pm

Bagażnik ułatwiłby także działanie straży, kiedy trzeba kogoś zawieźć z powrotem do miasta. W końcu ktoś nie będzie mógł wyrywać kierownicy, bawić się radiem i tak dalej. A jeśli nie będzie z zewnątrz widoczne kogo/co w nim wozisz... to już sobie wyobrażam te sceny, kiedy masz tam trupa czyjegoś przyjaciela i pocieszasz kogoś że "oj nie widziałem go nigdzie" ];> Ja jestem na tak.
Pytanie tylko jakby to wyglądało w przypadku przeciągania. Nagle dwa razy dłuższa lista miejsc itp? Może jednak zamiast dodawać do samochodu bagażnik, załatwić to (poruszaną już gdzieś na forum) przyczepką?
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
Raynus

Postby Raynus » Fri Jan 09, 2015 10:37 pm

^ ]:D

Raczej wątpię. Jeżeli już, to przypuszczam, że musiałoby to wyglądać tak, że bagażnik byłby tym, czym są przybudówki dla budynków.
Pies
Programming Dept. Member

Postby Pies » Fri Jan 09, 2015 11:03 pm

Bagażnik zwiększający pojemność zdecydowanie nie, w tej chwili już całkiem duże są pojazdy i przynajmniej jest motywacja by robić większe. Wskażecie mi sytuację kiedy autobus był za mały?

Bagażnik nie zwiększający pojemności - w tym kontekście można użyć pojemników zamykanych klucz. Kwestia tylko by były pojemniki do których nie można zajrzeć.
Co do ludzi... Klatka?
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."

kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
re4der

Postby re4der » Fri Jan 09, 2015 11:04 pm

Niepotrzebne komplikowanie powiadam. Bagażnik do wożenia przestępców? Już lepiej wprowadzić klatki, jako obiekty wstawialne do większych pojazdów, albo jakieś łańcuchy/kajdany.
Czy to sen?
CantrEye

Return to “Sugestie”