Bug raport - zglaszanie bledow w grze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Koralat
Re: Bug raport - zglaszanie bledow w grze
A może po prostu pojawiają się po pewnej godzinie?
(może niech się lepiej wypowie ktoś mądrzejszy)

There's a light at each end of this tunnel,
You shout 'cause you're just as far in as you'll ever be out
And these mistakes you've made, you'll just make them again
If you only try turning around.
You shout 'cause you're just as far in as you'll ever be out
And these mistakes you've made, you'll just make them again
If you only try turning around.
- Felixis
Z tego co zaobserwowałam zawsze pojawiały się od razu po tym jak nastał nowy dzień w cantr.
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
-
Mi zwykle pojawiały się koło 13, niezależnie od tego jaka wtedy wypada godzina w cantr.
- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
Felixis wrote:Koralat wrote:Felixis, ale nie doszły Ci na pocztę? Bo moje przyszły normalnie, bez problemuPrzed chwilą ściągałam na 4565
Chodzi o to że na stronie z lista postaci nie pojawiają mi się guziczki z raportami, ale zawsze jak tu napiszę to naprawiają i normalnie mogę sobie wysyłać na pocztę i tak dalej
Czy nie było zastanawiające, że możliwość ściągnięcia nowych raportów pojawiała się także gdy tutaj nie pisałaś?
Możliwość tworzenia raportu pojawia się przy okazji przeliczenia wypadającego w cantryjską godzinę 1.
W wyniku przesunięcia się czasu cantryjskiego względem realnego godzina generowania przycisków zmieniła się.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
- Felixis
Greek wrote:Czy nie było zastanawiające, że możliwość ściągnięcia nowych raportów pojawiała się także gdy tutaj nie pisałaś?
Widzę, że coś przekręciliście. Wiem, że raport pojawia się codziennie o jakiejś tam godzinie, nie wiedziałam tylko o której. Dzięki Tobie teraz wiem, że o pierwszej czasu Cantryjskiego. Po prostu ostatnio parę razy nie miałam raportu w godzinach w których zawsze już dawno był, dlatego zaczęłam się upominać. Później zaglądałam już wcześniej i z przyzwyczajenia pisałam. Teraz będę czekać co najmniej do wieczora

- psychowico
Żeby było jasne - o ile mechanizm działa tak jak przypuszczam - nie przywiązuj się zbytnio do tej "1 czasu cantryjskiego". To może się zmienić np. ze względu na przesunięcie czasu w realnym świecie, czy blokady gry.
To pewnie na cronie na konkretną real godzinę UTC jest ustawione.
To pewnie na cronie na konkretną real godzinę UTC jest ustawione.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
https://www.kinkykitty.pl
- Felixis
Wiem, dlatego zamierzam zawsze czekać do wieczora. Późnego. No maksymalnie 24h 

- paskud
Mój człowiek nie widzi szczegółów martwej postaci. Znaczy jak na ikonkę oczka się wejdzie, to wyświetla się jedynie logo cantra z czasem i stopka.
“Truth is stranger than fiction, but it is because Fiction is obliged to stick to possibilities; Truth isn't.”
- Mark Twain
- Mark Twain
-
Czy to tak ma być?
Chcę zrobić złoty pierścionek z małym brylantem, mam w inwentarzu nikiel i diamenty oraz złotą obrączkę ale założoną na palcu. Szykuję projekt i automatycznie ściąga postaci obrączkę z palca i wrzuca do projektu. Czy jakbym szyła np haftowaną bawełnianą koszulę to też mi postaćkę z koszuli rozbierze?
Chcę zrobić złoty pierścionek z małym brylantem, mam w inwentarzu nikiel i diamenty oraz złotą obrączkę ale założoną na palcu. Szykuję projekt i automatycznie ściąga postaci obrączkę z palca i wrzuca do projektu. Czy jakbym szyła np haftowaną bawełnianą koszulę to też mi postaćkę z koszuli rozbierze?

-
Na stronie zdarzeń w miejscu gdzie są batony, aby szepnąć do kogoś, jeśli batonów pojawi się tyle, że są wyświetlane w dwóch wierszach, to drugi wiersz zachodzi na pierwszy.
- gala
A ja jako, że uważam "bookmarksy" do szeptania za paskudne i daleko odbiegające od jakichkolwiek zasad UX używam takiego prostego CSS w Stylish.
Jak ktoś wie co zrobić i mu się przyda - super. Jak nie to mogę na PW/IRCu pomóc. W skrócie zmienia bookmarki tak, że każdy zajmuje jedną pełną linię. Ładniej, wygodniej, przejrzyściej. Jeszcze gdyby "x" się dało przenieść na prawą.

To tak w ramach hot-fixowania.
Code: Select all
@namespace url(http://www.w3.org/1999/xhtml);
#whisperingBookmarks > div {
display: block !important;
padding: 4px;
margin: 3px;
}
Jak ktoś wie co zrobić i mu się przyda - super. Jak nie to mogę na PW/IRCu pomóc. W skrócie zmienia bookmarki tak, że każdy zajmuje jedną pełną linię. Ładniej, wygodniej, przejrzyściej. Jeszcze gdyby "x" się dało przenieść na prawą.
To tak w ramach hot-fixowania.
Alutka wrote:Zielony świat jest opanowany przez śpiące Smaugi, które budzą się tylko i wyłącznie wtedy, gdy ktoś chce się zainteresować ich skarbami.
https://www.reddit.com/r/Cantr/
- psychowico
Code: Select all
#whisperingBookmarks > .button_charmenu, #whisperingBookmarks > .button_charmenuactive {
display: block;
padding: 4px;
margin: 3px;
}
#whisperingBookmarks > .button_charmenu input, #whisperingBookmarks > .button_charmenuactive input {
float: right;
}
To samo z guzikami po prawie i bez !important. Nie było przypadkiem gdzieś wątku, w którym takie ostylowania można było pokazywać. To, że się nie podoba jak filtry są ułożone to raczej nie błąd. A i ostylowanie, to nie hotfixowanie

"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
- Ula
Tak chciałam zgłosić, że kiełbasy jeszcze nie są kompatybilne z wędzarniami i nie da się ich dodać do projektów robienia nowych cudów cantryjskiej sztuki kulinarnej. A przy nazwie projektu wędzenia wieprzowej kiełbasy brakuje słowa - linguiça. Przynajmniej u mnie. Bogu Wszechmogącemu z góry dzięki za naprawę. 

- Karolka
Na liście postaci, nazwa jednej postaci w ogóle mi się nie podświetla gdy dzieją się nowe wydarzenia. Trwa to co najmniej od wczoraj, a może i dłuzej. Bardzo kłopotliwe gdyż to ważna dla mnie postać i nie chcę przegapić wydarzeń, a już kilka minęłam przez ten błąd. Nie wiem czym może być to spowodowane, reszta linków do postaci działa w normie.
- psychowico
Karolka wrote:Na liście postaci, nazwa jednej postaci w ogóle mi się nie podświetla gdy dzieją się nowe wydarzenia. Trwa to co najmniej od wczoraj, a może i dłuzej. Bardzo kłopotliwe gdyż to ważna dla mnie postać i nie chcę przegapić wydarzeń, a już kilka minęłam przez ten błąd. Nie wiem czym może być to spowodowane, reszta linków do postaci działa w normie.
Sprawdź ustawienia postaci (4 małe romby na dole stronki postaci). Zakładka filtrowanie zdarzeń - tam może być wyłączone podświetlanie dla konkretnych typów zdarzeń.