Bug raport - zglaszanie bledow w grze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
Re: Bug raport - zglaszanie bledow w grze
Projekt na kuchence węglowej: Robienie lazani, do wykonania potrzebuje drewna, a nie węgla jakby się można było spodziewać.
- Felixis
Hm. Nie wiem czy to normalne, ale w jednym pomieszczeniu jak chce zmienić opis, to muszę pracować nad projektem przez godzinę. W innym (gdzie opis już był) zmienił mi się od ręki.
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
- Raynus
Też to zauważyłem. Nie wiem od czego to zależy.
- Felixis
Tam gdzie zmieniło mi się bez problemu, budynek był dość stary. Ten drugi nowy. Może od tego?
- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
Opis można zmieniać natychmiast, gdy posiada się klucz do pomieszczenia. W odmiennym przypadku trwa godzinę.
Czy to taka właśnie sytuacja?
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
-
Witam.
Dzisiaj jedna moja postać próbowała z jednego szabrownika przedokować na drugiego. Oba płynęły blisko siebie a slup był ożaglowany. Niestety nie udało się. Zamiast od razu zadokować do drugiego okrętu pokazał się postęp dokowania 0%. Przed chwilą po pływie oba szabrowniki zniknęły a slup pojawił się w jakimś zupełnie innym miejscu na środku morza, niewiadomo gdzie. Zdarzyło się to już drugi raz w ostatnim czasie. Pisałem do "góry" z prośbą o pomoc, ale nie dostałem żadnej odpowiedzi. Czy jest szansa, że ktoś mi pomoże czy sobie dać spokój z grą i poszukać lepszego (czyt. mniej stresującego) zajęcia?
Dziękuję
Dzisiaj jedna moja postać próbowała z jednego szabrownika przedokować na drugiego. Oba płynęły blisko siebie a slup był ożaglowany. Niestety nie udało się. Zamiast od razu zadokować do drugiego okrętu pokazał się postęp dokowania 0%. Przed chwilą po pływie oba szabrowniki zniknęły a slup pojawił się w jakimś zupełnie innym miejscu na środku morza, niewiadomo gdzie. Zdarzyło się to już drugi raz w ostatnim czasie. Pisałem do "góry" z prośbą o pomoc, ale nie dostałem żadnej odpowiedzi. Czy jest szansa, że ktoś mi pomoże czy sobie dać spokój z grą i poszukać lepszego (czyt. mniej stresującego) zajęcia?
Dziękuję
- Felixis
Greek wrote:Opis można zmieniać natychmiast, gdy posiada się klucz do pomieszczenia. W odmiennym przypadku trwa godzinę.
Tak, dzięki

-
Greek wrote:Opis można zmieniać natychmiast, gdy posiada się klucz do pomieszczenia. W odmiennym przypadku trwa godzinę.
A to nie zależy od tego jaki to rodzaj budynku? W drewnianej chacie zmieniałam od ręki, a w marmurowym budynku musiałam czekać. W tym drugim przypadku nie było w ogóle zamka w drzwiach.
- Marcia
munsterfan wrote:Witam.
Dziękuję
Taki bug się zdarza. Napisz proszę maila na support@cantr.net z informacją, która to postać i którym statkiem, a ktoś z Programming Department naprawi to.
- Greek
dekalina wrote:Greek wrote:Opis można zmieniać natychmiast, gdy posiada się klucz do pomieszczenia. W odmiennym przypadku trwa godzinę.
A to nie zależy od tego jaki to rodzaj budynku? W drewnianej chacie zmieniałam od ręki, a w marmurowym budynku musiałam czekać. W tym drugim przypadku nie było w ogóle zamka w drzwiach.
Jeśli w drzwiach nie ma zamka, to nie masz do niego klucza.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
- psychowico
psychowico wrote:Wydaje mi się. że źle się indeksują numery szyldów. Szyld pojawił się na pierwszym miejscu budynku, mimo, że go dodawałem na drugi.
Potem spróbowałem przenieść drugi szyld na miejsce pierwsze. Projekt przeleciał - zero zmian.
Bump. Wkurza. Pięć razy próbowałem zmienić angielski szyld na polski.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
https://www.kinkykitty.pl
- Greek
psychowico wrote:psychowico wrote:Wydaje mi się. że źle się indeksują numery szyldów. Szyld pojawił się na pierwszym miejscu budynku, mimo, że go dodawałem na drugi.
Potem spróbowałem przenieść drugi szyld na miejsce pierwsze. Projekt przeleciał - zero zmian.
Bump. Wkurza. Pięć razy próbowałem zmienić angielski szyld na polski.
Mnie też.
- psychowico
Specyficzne podejście. Zniechęca do zgłaszanie błędów.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
- paskud
ERROR: Nie możesz umieścić w kopercie notatki której nie masz w inwentarzu.
lub
ERROR: Nie możesz umieścić tej notatki w kopercie, ponieważ nie masz żadnej koperty.
Błąd pojawia się przy "operacjach na wielu notatkach". Pojedyncze notatki w tradycyjny sposób bez problemu ładują się do koperty.
Przy wyborze kilku notatek pojawia się pierwszy komunikat. Drugi - po wyborze "Operacje na wielu notatkach" i próbie umieszczenia jednej notatki w kopercie (postać ma 6 kopert).
lub
ERROR: Nie możesz umieścić tej notatki w kopercie, ponieważ nie masz żadnej koperty.
Błąd pojawia się przy "operacjach na wielu notatkach". Pojedyncze notatki w tradycyjny sposób bez problemu ładują się do koperty.
Przy wyborze kilku notatek pojawia się pierwszy komunikat. Drugi - po wyborze "Operacje na wielu notatkach" i próbie umieszczenia jednej notatki w kopercie (postać ma 6 kopert).
“Truth is stranger than fiction, but it is because Fiction is obliged to stick to possibilities; Truth isn't.”
- Mark Twain
- Mark Twain
-
moja postać zjadła dzisiaj 283 gram suszonego mięsa mimo braku komunikatu "czujesz się słabo" - to jakaś zmiana czy błąd??