Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
-
Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Zapewne taki pomysł już padł wśród tylu stron sugestii, ale ja to bym chciała zegarek na rękę w cantrze. Nawet nie musi pełnić żadnej funkcji, poza ozdobną. Biżuteria jest głównie dla pań, więc cantryjscy panowie mogliby się chociaż luksusowym zegarkiem ze złota pocieszyć, albo jakimkolwiek 

- adamo199412
@up
Zegarem do dobry pomysł. W sumie sam się dziwie dlaczego go nie ma. No i mógłby oczywiście pokazywać godzinę
Zegarem do dobry pomysł. W sumie sam się dziwie dlaczego go nie ma. No i mógłby oczywiście pokazywać godzinę

-
GreeK, czy możesz dodać klasę płci do imion postaci? Chciałbym wyróżnić kolor imion kobiecych postaci, żeby nie mylić się w rozmowach.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- Felixis
No niektórzy mają jakby męskie imiona a są kobietami, albo odwrotnie. Ja to rozwiązałam tak, że sobie zapisuję kogoś przykładowo jako: imię(facet), ale opcjonalne różne kolory byłyby fajne.
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
- paskud
alternatywa:
<font color=yellow>Maniek</font> (<CANTR CHARDESC>)
gdzieś to chyba już było na forum
edit: jednak to już chyba nie działa
<font color=yellow>Maniek</font> (<CANTR CHARDESC>)
gdzieś to chyba już było na forum
edit: jednak to już chyba nie działa

“Truth is stranger than fiction, but it is because Fiction is obliged to stick to possibilities; Truth isn't.”
- Mark Twain
- Mark Twain
-
Skoro mamy już dwa kolory zimnych ogni, to może by dodać dwa kolejne. Żółty z sodą i czerwone z wapieniem.
- Mars
A możwe tak nowy serwer Cantr, tj. dodatkowe 15 slotów na zupełnie nowy świat? Postacie po prostu oddzielone kreską. Zaczniemy nimi od epoki kamienia łupanego na zupełnie nowych wyspach. Rozrusza grę, nie sądzicie? Wyspy nie mogą być za duże, obszar naszych 7 w zupełności wystarczy, włącznie z zagranicznymi populacjami.
- Raynus
Taki sam temat istnieje w wersji angielskiej i choć nie zależy ode mnie decyzja, to jestem pewien, że to po prostu nie przejdzie. Ludzie częstą mają możliwość zacząć coś nowego, od zera, gdy trafia im się postać na wyspie Fu, jednak zazwyczaj sobie szybko odpuszczają; drugi świat świeciłby pustkami. Poza tym nie wyobrażam sobie, by ktoś utrzymywał 30 postaci i zarazem pamiętał historię każdej, nie plącząc sobie w głowie światów.
- Mars
Raynus wrote:nie wyobrażam sobie, by ktoś utrzymywał 30 postaci i zarazem pamiętał historię każdej, nie plącząc sobie w głowie światów.
Nie przesadzajmy, jestem pewien, że ośmiu moich golemów nie posiada żadnej swojej historii. Jedzą, mówią, pracują, podróżują, albo śpią, zależnie od tego co się dzieje. Nawet mają imiona, oraz znają osoby których lubią i nie lubią. Zawsze jest tak, przynajmniej u mnie, że ok. czwórka czy max. piątka postaci to "ulubione", które mają często i zróżnicowane charaktery oraz cele, i to im poświęca się cała niemal uwagę, a reszta służy do zabijania pozostałego czasu, do zwykłego zaklikania. Czasami tylko się zdarzy, że ktoś idzie w odstawkę, a z "golema" nagle, w wyniku przypadku, robi się ktoś kim się gra więcej, bo tak interesująco go pokierowały losy. A gram całą piętnastką. Niemniej chodzi mi o to, że ja z dwoma światami gry (zupełnie odseparowanymi) raczej bym sobie poradził i niczego nie pomieszał. Oczywiście 30 postaci to może i za dużo. Może dwadzieścia? Ale i tak rozmowa chyba jałowa, bo to jednak... nie przejdzie. A szkoda.
- Mars
Z innej beczki - czy można byłoby umożliwić "podawanie" przedmiotów i surowców... bezpośrednio do budynku albo pojazdu? Tylko wtedy oczywiście, gdy mamy tam dostęp. Identyczna rzecz jak z przeciąganiem, ale nie trzeba będzie odkładać tego na ziemię. To oszczędność klikania. To bardziej "podrzucanie" niż podawanie, ale mogłoby być obsługiwane przez ten sam przycisk.
- Felixis
Może by dodać, żeby do ręczników można było stworzyć niestandardowy opis jak do ubrań? Wtedy można by opisać jaki mają wzór lub kolor, albo podpisać je. Fajna sprawa pod względem odgrywania. To samo mogłoby być przy serwetkach.
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
-
jak najbardziej za 

- Mariposa
Też się pod tym podpisuję, ostatnio nawet moja postać chciała zrobić jakieś fajne ręczniki a tu nie da się...
- Mars
Czy radio może mieć ograniczony zasięg w słabe warunki pogodowe, a tymbardziej w śnieżycę? Fajnie, jakby czasami nie dawało się nawiązać łączności i koniec... to nie światłowód. Krótkofalarze coś o wpływie pogody na propagację fali wiedzą.
- Mariposa
Jak dla mnie pas do pończoch powinien być niewidoczny spod sukienki, a tak nie jest.