Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

psychowico

Re: Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze

Postby psychowico » Sat Nov 02, 2013 5:41 pm

Greek wrote:
wadko wrote:Myślę, że tak jest poprawniej. Dotychczasowy system ładował te dodatkowe opisy na zapas w chwili wyświetlania strony. Taki system sprawiał, że nie trzeba było wczytywać opisów oddzielnie, ale nie działał gdy, na przykład, imię postaci padło dopiero w autoodświeżonych zdarzeniach. Nowy system pobiera opis razem z innymi danymi w chwili kliknięcia na imię. Nie mam zaufania do zdarzeń przy najechaniu myszą, bo ciężko z nich korzystać bez myszy.

A może by przenieść jakoś opis do zakładki "Ogólne"? Nie sądzisz, że to dużo ważniejsza informacja niż wiek postaci, czy kierunek w którym jedzie?

Poza tym widzę różnicę w działaniu, napiszę na priv, żeby ktoś tego zaraz nie zbugował.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Sun Nov 03, 2013 9:32 pm

Używanie dodatkowych opisów jest rzeczą opcjonalną, więc myślę, że nie ma powodu by domyślnie zajmowała tak uprzywilejowane miejsce. Starałem się maksymalnie ograniczyć ilość informacji na pierwszej karcie. Gdybym miał dodać tam coś jeszcze to prędzej pomyślałbym o okienku do nazywania postaci, ale myślę, że obecne ustawienie jest dobre. W razie czego można je dostosować do własnych wymagań.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
psychowico

Postby psychowico » Mon Nov 04, 2013 2:05 pm

Jak uważasz. Dla mnie ta opcjonalna rzecz była najważniejszą rzeczą informacją po imieniu. I chyba nie tylko dla mnie, skoro wcześniej pojawiała się po najechaniu myszy.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

Mars

Postby Mars » Tue Nov 05, 2013 12:38 pm

Już nieistotne, po wyłączeniu własnego CSS wszystko jest tak jak napisałem :) czyli to był bład z mojej strony
psychowico

Postby psychowico » Wed Nov 06, 2013 12:34 pm

W js-owym okienku z postacią brakuje mi jakiegoś krzyżyka. Teraz by je zamknąć muszę kliknąć ten sam nick postaci który kliknąłem wcześniej. Przydałby się jakiś krzyżyk - a może okienko powinno znikać, gdy kliknie się poza jego obszarem (niby straci focus) ?

I taka mała rzecz, widzę, że więcej osób ma z tym problemy. Powinno bardziej rzucać się w oczy czy piszesz do wszystkich, czy szepczesz do kogoś. Jakimś kolorem. Wiem, że są napisy teraz, ale się nie czyta tego nigdy, odruchowo się piszę. Już do mnie szeptano omyłkowo i ja też to robiłem.

Sasza

Postby Sasza » Wed Nov 06, 2013 8:09 pm

Fajne zmiany, ale lepiej być ostrożnym przy szeptaniu z ogólnego - raz miałem zaznaczone, że szepczę do postaci, a powiedziałem to do wszystkich.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Yang

Postby Yang » Wed Nov 06, 2013 10:37 pm

Z szeptaniem trzeba uważasz, bo chociaż jest podświetlenie to łatwo się pomylić. Ale jak by się przyzwyczaić to pewnie w końcu się to opanuje. Ale jeśli dało by się dać inny kolor podświetlenia jeśli się mówi do wszystkich a inny jeśli się szepcze to pewnie by było łatwiej to przyuważyć.
Mars

Postby Mars » Thu Nov 07, 2013 9:38 am

Yang wrote:Z szeptaniem trzeba uważasz, bo chociaż jest podświetlenie to łatwo się pomylić. Ale jak by się przyzwyczaić to pewnie w końcu się to opanuje. Ale jeśli dało by się dać inny kolor podświetlenia jeśli się mówi do wszystkich a inny jeśli się szepcze to pewnie by było łatwiej to przyuważyć.

Również inny kolor pola tekstowego przy szeptaniu mógłby dosyć dobrze zwracać uwagę :)
gn0m

Postby gn0m » Thu Nov 07, 2013 10:35 am

A dałoby się do ajaxowego podmenu postaci dodać jeszcze opcję P - dołączania do projektu?
Obecnie aby to zrobić trzeba otwierać listę postaci albo wybraną postać w osobnej karcie :(
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Fri Nov 08, 2013 8:19 pm

Dałoby się. Pierwotnie ten przycisk miał być, ale usunąłem go, bo musiałby dobrze działać zarówno do pomocy przy projektach jak i przeciągania. W obecnej sytuacji ciężko zrobić przycisk który powoduje pomoc przy przeciąganiu przy jednoczesnym nieinformowaniu o tym, że jakaś obca postać bierze udział w przeciąganiu. To znaczy da się zrobić, ale wymaga trochę roboty, więc zostawiłem sobie na później.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
poziomek90

Postby poziomek90 » Sat Nov 09, 2013 6:09 pm

Zmienialiście coś ze zwierzętami? Mam ataki co godzinę

4152-2.20: Atakuje Cię zwierzę w którym rozpoznajesz niedźwiedzia. Tracisz 0 procent sił, bo 27 procent ocala ci żelazna tarcza.
4152-1.20: Atakuje Cię zwierzę w którym rozpoznajesz niedźwiedzia. Tracisz 0 procent sił, bo 31 procent ocala ci żelazna tarcza.
4152-0.20: Atakuje Cię zwierzę w którym rozpoznajesz niedźwiedzia. Tracisz 0 procent sił, bo 26 procent ocala ci żelazna tarcza.
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
Yang

Postby Yang » Sat Nov 09, 2013 6:19 pm

A moja postać poluje na niedźwiedzie i skarabeusze od kilkunastu lat a od kilku lat nie była atakowana przez żadne z tych. Niedługo pewnie wybije wszystkie sztuki, a cały czas nie musi używać środków leczących.
paskud

Postby paskud » Sat Nov 09, 2013 6:46 pm

Niedźwiadki lubią poziomki. :mrgreen: Mnie atakowały co chwilę pewne małe wredne gryzonie. :roll:
“Truth is stranger than fiction, but it is because Fiction is obliged to stick to possibilities; Truth isn't.”
- Mark Twain
adamo199412

Postby adamo199412 » Sat Nov 09, 2013 9:14 pm

właśnie właśnie mnie osobiście skarabeusz na Fu ubił :lol:
Rafal3920

Postby Rafal3920 » Sun Nov 10, 2013 8:36 am

Jak z pogodą? Pisałeś że może będzie do końca tygodnia. Nie popędzam tylko pytam

Return to “Ogólne dyskusje”