Smieszne teksty/nazwy/etc.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Buka

Re: Smieszne teksty/nazwy/etc.

Postby Buka » Wed Feb 13, 2013 5:07 pm

Ja nie wybrzydzam. Śmieję się, ale to wszystko.
NDS
trawa

Postby trawa » Wed Feb 13, 2013 5:28 pm

Toż mówiłam, o gwiazdkowaniu typu: *wchodzi*, *wychodzi*, *daje*, *podaje*, a także wspomnianych gdzieś *idzie tak, jakby nie chciał być zauważony* (i zauważają mnie wszyscy, bo wygwiazdkowałem, więc jednocześnie chcę być zauważony i nie chcę, co z tym zrobić doktorze?!).

Chyba kwintesencją tego było:
X mówi: *milczy*
da bum tssss!
(cycat dnia podany przez Bukę kiedyś tam)

Uwielbiam szalonych gwiazdkowników? gwiazdkowaczy? gwiazdokużywaczy? są świetni, choć tak naprawdę trudno reagować na miliony ich gestów. Ale różnice jakościowe są jednak widoczne i jak ktoś ma do wygwiazdkowania coś, co mechanika i tak pokaże albo coś co jest gafą samą w sobie, to plz don't. Młodzi niech się uczą z sensem.
And all us earth growths, some planted and some pulled.
Lena Katina

Postby Lena Katina » Wed Feb 13, 2013 6:40 pm

Lepsze takie gwiazdki niż żadne. Lepszy taki Cantr niż żaden.

*idzie tak, jakby nie chciał być zauważony*
- To znaczy że się skrada tak? Więc w czym problem...
To co w gwiazdach napisane jest dla postaci, nie dla gracza.

o gwiazdkowaniu typu: *wchodzi*, *wychodzi*, *daje*, *podaje*
- Dajcie czas, sami nauczcie... Spotkałem postacie, które gwiazdkowały w ten sposób by potem "nauczyć się" jak to się robi... wystarczy zaświecić przykładem, a jeśli nie działa, zacisnąć zęby.

P.S. (przepraszam za offtop, ale nosi mnie z tymi słowami od bardzo dawna)
Komukolwiek z narzekaczy przeszło choć przez sekundę przez zakuty, zakompleksiony i wyidealizowany łeb, że nowy gracz może czytać to co piszecie na forum? Rzygać się chce od marudzenia na byle co.
Przez taką społeczność gra właśnie zdycha, przez błędne podejście do wszystkiego, przez wzajemne marudzenie i przez jasnooświecone umysły nauczające zasad w grze, która ma tylko jedną zasadę... (co do której i tak mam dość liberalne podejście)
Vincelli Perbelli - Zwycięstwo Poprzez Zniszczenie
kaloryfer

Postby kaloryfer » Wed Feb 13, 2013 6:48 pm

Lena Katina wrote:P.S. (przepraszam za offtop, ale nosi mnie z tymi słowami od bardzo dawna)
Komukolwiek z narzekaczy przeszło choć przez sekundę przez zakuty, zakompleksiony i wyidealizowany łeb, że nowy gracz może czytać to co piszecie na forum? Rzygać się chce od marudzenia na byle co.
Przez taką społeczność gra właśnie zdycha, przez błędne podejście do wszystkiego, przez wzajemne marudzenie i przez jasnooświecone umysły nauczające zasad w grze, która ma tylko jedną zasadę... (co do której i tak mam dość liberalne podejście)

w tym miejscu musze zacytowac samego siebie z sygnaturki uzytkownika Pies:

dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."

mozesz zawsze wcisnac krzyzyk jak ludzie tak bardzo ciebie wnerwiaja

peace
Lena Katina

Postby Lena Katina » Wed Feb 13, 2013 7:50 pm

mozesz zawsze wcisnac krzyzyk jak ludzie tak bardzo ciebie wnerwiaja

Wnerwiają mnie ludzie (czyt. gracze), nie gra, postacie. Wyjaśniać różnice?

Ten (odebrany zapewnie personalnie) atak, skierowany jest do użytkowników forum (nie wymieniając nicków).

Więc może apel... nie możecie przestać obrzucać się g... z byle powodu? Poobrzucajcie się nim w grze, wnosząc coś do niej.
A na forum zacznijcie tworzyć społeczność, którą postacie tworzyć umieją.

Forum jest wizytówką którą sami sobie wystawiamy... my potrafimy (jak widać nie wszyscy) wyznaczyć granicę między "zielonym" a prawdziwym. Nowi gracze zaglądając tu widzą głównie bandę zadufanych, aroganckich i (powtórzę to słowo) zakompleksionych cymbałów.
I Oni "naciskają krzyżyk" zgodnie z radami takimi jak Twoja, bo nie chcą brać udział w przedsięwzięciu tworzonym przez... (patrz zdanie powyżej)
Vincelli Perbelli - Zwycięstwo Poprzez Zniszczenie
trawa

Postby trawa » Wed Feb 13, 2013 8:25 pm

Ten temat z założenia jest topikiem baaaardzo prześmiewczym, nieprawdaż? Siłą rzeczy więcej zabawnych błędów przydarza się młodym graczom. Czy coś można na to poradzić? Fora to takie niedobre instytucje, albo masz dystans, albo nie.

Ale jest pełno innych topików, w których głaskamy się po łebkach i pokazujemy, że kochamy siebie wzajemnie i tę grę i graczy. Przyklaskuję tym, którzy piszą o ulubionych postaciach, bo to w zasadzie jedyny sposób, żeby pokazać komuś: jest dobrze, rób tak dalej. Polecam również włączyć aktywność na "pozytywne".

PS -
Może źle zostałam odebrana z tym "uważaniem się za centrum świata" - chodziło mi jedynie li o to, że jak w mieście jest osób na dziesiątki, to nie patrzę żadnemu na łapy i nie mogę skumać od razu, czy on ściąga swoje spodnie czy ściąga spodnie kolegi, no tudzież czy właśnie owe spodnie szyje i odkłada. Tylko o to. Tłumaczę, bo właśnie zrozumiałam, że mogło być to niesłusznie odczytanie jako kompleks (nie rozumiałam hejtu), więc jest łopatologicznie ku wyrazumiałości i zrozumieniu.
And all us earth growths, some planted and some pulled.
Yes

Postby Yes » Wed Feb 13, 2013 8:31 pm

Chciałam zauważyć, że to jest temat: "śmieszne teksty/nazwy". :twisted: Kiedyś być całkiem fajny...Przenieście się z kłótniami do tematu: "jak on/ona mnie wkurza", co?.Chociaż on też zostal założony w innym celu niż narzekanie na graczy.
kaloryfer

Postby kaloryfer » Wed Feb 13, 2013 8:54 pm

w sumie brakuje tematu w ktorym ludzie mogliby z siebie wszystko wyrzucic i wskazywac graczy ktorych nie znosza
bez hamulcow, zeby ludzie sie nie krepowali
Myrtlas

Postby Myrtlas » Wed Feb 13, 2013 9:36 pm

Nie lepiej skupiać się na postaciach, a nie na graczach? :|

A już najlepiej to na swoich własnych tak, aby dawać dobry przykład. Ja się uczyłam obserwując z zachwytem gwiazdkowanie bardziej doświadczonych postaci. Ostatnimi czasy już mało co robiło na mnie wrażenie :C.

Sama się niejednokrotnie zastanawiałam, czy nie przesadziłam z gwiazdkowaniem, a czasem robiłam to z premedytacją. Ale jak tu inaczej ożywić szarą rzeczywistość, kiedy czasem nawet nikt się nie raczy odezwać.

Poza tym nie warto się kłócić i strzępić języków, znam sporo graczy, którzy w ogóle nie wchodzą na forum, ani nie chcą poznawać innych graczy, a jedynie skupiać się na samej grze. Jeśli odgrywania jakiejś postaci nie akceptujemy, to trzeba jej to pokazać w grze, jeśli zasad nie łamie. Niektórzy naprawdę przeginają :/.
No i te kłótnie mogą zniechęcać tych, którzy tu zaglądają, więc Kaloryfer proponuję w zamian pamiętnik. :D

Dodam coś, co mnie rozśmieszyło, żeby nie było: widziałam postać z raną "kutą" w opisie. LOL! Mam nadzieję, że Gracz oprzytomniał i to poprawił.
Koralat

Postby Koralat » Thu Feb 14, 2013 7:20 am

Myrtlas :D

Gracz to poprawił zaraz po tym... jak inny gracz mu zwrócił uwagę "wygwiazdkowując" ;)
There's a light at each end of this tunnel,
You shout 'cause you're just as far in as you'll ever be out
And these mistakes you've made, you'll just make them again
If you only try turning around.
Zamia

Postby Zamia » Thu Feb 21, 2013 11:45 am

Krwawy Stolec (szabrownik)

Nie śmieszne...raczej żałosne :evil:
Laura_

Postby Laura_ » Thu Feb 21, 2013 6:37 pm

no wiesz, stolec może być użyte w znaczeniu "tron" :lol:
kaloryfer

Postby kaloryfer » Thu Feb 21, 2013 8:15 pm

Zamia wrote:Krwawy Stolec (szabrownik)

Nie śmieszne...raczej żałosne :evil:

Bana dać twórcy za obrazę
poziomek90

Postby poziomek90 » Thu Feb 21, 2013 9:05 pm

Gdy siedzisz w ubikacji i robisz klocka, to też cię on obraża?
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
poziomek90

Postby poziomek90 » Thu Feb 21, 2013 9:07 pm

Chyba już było coś podobnego, ale mnie nadal o bawi.
Drewniany wózek z dwoma kamiennym stołami i wędzarnią na dodatek
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski

Return to “Ogólne dyskusje”