Agonia – to proces umierania poprzedzający śmierć
Czyli dobicie może być aktem łaski. Najważniejsze jest nie dopuścić do takiego stanu, a nie mieć pretensje że ktoś dobił.
Moderators: Public Relations Department, Players Department
Agonia – to proces umierania poprzedzający śmierć
Agonia – to proces umierania poprzedzający śmierć, czyli okres poprzedzający ustanie funkcji życiowych organizmu. Polega na stopniowym zanikaniu czynności życiowych, prowadzący do śmierci klinicznej, a następnie biologicznej. Agonia nie zawsze kończy się zgonem. Zastosowanie reanimacji może odwrócić jej proces.
Agonia charakteryzuje się przede wszystkim upośledzeniem czynności układu oddechowego i krążenia oraz ośrodkowego układu nerwowego, a co za tym idzie utratą świadomości i porażeniem mięśniowym.
W kolejnym stadium krążenie i oddychanie może utrzymywać się na minimalnym poziomie (przedłużenie się tego stadium przypomina stan śmierci, co znane jest jako zjawisko śmierci pozornej – letarg) lub zaniknąć zupełnie, doprowadzając do śmierci klinicznej, a następnie śmierci biologicznej ustroju.
Greek wrote:Aby dobić potrzebna jest jakakolwiek broń. A zostawianie kogoś w takim stanie na placyku jest złym posunięciem.
Ale broń musi zadawać minimum >=1 obrażeń według ustawień przedmiotu czy aktualnie musi zadać tyle obrażeń? Tak jak czasami można zranić drewnianym mieczem za 1%.
Apropo zwierząt, to co z tym udomowieniem?
Greek wrote:Ale broń musi zadawać minimum >=1 obrażeń według ustawień przedmiotu czy aktualnie musi zadać tyle obrażeń? Tak jak czasami można zranić drewnianym mieczem za 1%.
Nie rozumiem pytania. Dobijając przeciwnika nie atakuje się go, więc nie ma "aktualnych obrażeń". Jeśli da się za pomocą przedmiotu atakować to jest on bronią.
bardzo ciekawy pomysł. w pierwszej chwili bardzo mi się spodobał. potem pomyślałem, że ktoś mógłby tego nadużywać, żeby wyhodować armię żywych trupów, która przyciągałaby newspawnów. ale teraz też tak można robićYang wrote:Dobrze by było gdyby głód również powodował taki stan. W końcu nie stoi się by nagle paść z głodu. Ale taka utrata przytomności i w konsekwencji śmierć by pasowało. Poświęcanie czasu by odratować taką osobę jest bardziej zasobożerne od zwykłego nakarmienia.
in vitro... wrote:bardzo ciekawy pomysł. w pierwszej chwili bardzo mi się spodobał. potem pomyślałem, że ktoś mógłby tego nadużywać, żeby wyhodować armię żywych trupów, która przyciągałaby newspawnów. ale teraz też tak można robićYang wrote:Dobrze by było gdyby głód również powodował taki stan. W końcu nie stoi się by nagle paść z głodu. Ale taka utrata przytomności i w konsekwencji śmierć by pasowało. Poświęcanie czasu by odratować taką osobę jest bardziej zasobożerne od zwykłego nakarmienia.
Yang wrote:Ale idąc za ciosem pytanie co zrobić ze zgonami na zawał serca? Można by też wprowadzić go w stan agonalny i jeśli by się udało go odratować, to ile czasu zyskuje zanim będzie miał kolejny atak? Może te 5 dni, a może licznik od nowa ma lecieć? Dzięki temu by doszły nowe profesje, lekarzy i pielęgniarek, którzy by zajmowali się opieką nad takimi przypadkami. Jednak wtedy przydało by się stworzenie możliwości przeciągania takiej osoby na łóżko by odpoczywała. Ogólnie osoby w stanie agonalnym.
Ale chyba za bardzo wybiegłem z myślami do przodu.
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."
kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests