Zasada jest taka, że każdy podaje maksymalnie 10 imion (najlepiej z polskiej strefy, lecz jeżeli ktoś pragnie wyróżnić postać z innej niech to w odpowiedni sposób odznaczy; opcjonalnie opis tych postaci by była pewność), a przed końcem roku wybieramy setkę, na którą zagłosowało najwięcej graczy. Proste? Też tak myślę. I aby nie było - głosowanie na swoje postacie jest trochę nie fair

Jeżeli chodzi o moje typy:
- Nela z Vlotryan - niby zwykła, pozytywna postać, ale ma to coś i pomysły na odgrywanie; jako gracz również zasługuje na pochwałę
- Bazinga z Edenu M. (później LH) - wybuchowa kobieta z szalonymi pomysłami, które zmieniają się niemalże co sekundę
- Raira z Tartaru - monarcha z charakterem, czasem nieco przesadzonym, lecz to daje jej wspaniały urok
- Malwa z Tartaru - jedyna mi znana znośna postać dziecięca z ciekawymi pomysłami i naturalnością, jeżeli chodzi o odgrywanie wieku
- Ulf Bjorson z Alduran Reik - czasem przekleństwo, czasem coś czego nie da się zrozumieć. mówiący gwarą mężczyzna z małej, leśnej osady
- Varekhai z Cechowic - delikatna i świecąca przykładem dobrego zachowania kobieta, która nie przejdzie obojętnie przy czyjeś krzywdzie
- Trak Torr z Czerwonego Lasu [*] - nowoczesny dziadek, który oglądał się za młodymi kobietkami
- Edeos z Golduranu - postać z wyobraźnią i darem do opowiadania, kolekcjoner notatek
- Lantris z Ryżowych Pól - bardzo ciekawa postać, trochę ciężka do opisania, ale jednak... ma to coś, co zachęca do czytania jego wypowiedzi
- Lessi z Księżycowej Doliny - jakoś ta postać przywróciła mnie do cantryjskiego życia