Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

in vitro...

Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Postby in vitro... » Tue Oct 16, 2012 4:23 pm

w operze masz notatki w panelu bocznym, jeden klik i gotowe. na drobne zapiski w sam raz
cantr się posypał
Lena Katina

Postby Lena Katina » Tue Oct 16, 2012 6:48 pm

Pytanie w sprawie szablonów CSS... jest szansa by programowalne w ten sposób elementy byłyby indywidualne dla każdej postaci? Czy jeden układ funkcjonowałby ogólnie?
Vincelli Perbelli - Zwycięstwo Poprzez Zniszczenie
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Tue Oct 16, 2012 7:12 pm

Lol.
Nie.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
Mars

Postby Mars » Tue Oct 16, 2012 9:18 pm

Nawet w rozroznieniu na płeć?

A moze jakiś dynamiczny doklejany identyfikator zalezny od ID postaci? (jak czasami w menu z roznymi kolorami dla konkretnej zakladki - class="page_item current_page_item" - pierwszy stały, drugi opcjonalny-dodatkowy)
Lena Katina

Postby Lena Katina » Wed Oct 17, 2012 7:22 am

Mi raczej chodzi o to, że niektóre postacie siedzą w lesie, inne w mieście, inne są rabusiami, a inne żeglują czy siedzą w kopalnii kamienia. Fajnie byłoby też gdyby postać w Oorc mogła mieć w tle herb, a postać siedząca w dziczy kawałek lasu, czy gór.
Osobiście jestem też za tym by właśnie owo tło zależne było od samej lokacji... Las, to w tle Las, Góry to góry, a gdy w lokacji jest więcej niż 5 budynków to jakaś wioska, itd.
Wszystko utrzymane w zielonej tonacji:) i będzie pięknie.
Vincelli Perbelli - Zwycięstwo Poprzez Zniszczenie
Mars

Postby Mars » Wed Oct 17, 2012 9:04 am

Lena Katina wrote:Mi raczej chodzi o to, że niektóre postacie siedzą w lesie, inne w mieście, inne są rabusiami, a inne żeglują czy siedzą w kopalnii kamienia. Fajnie byłoby też gdyby postać w Oorc mogła mieć w tle herb, a postać siedząca w dziczy kawałek lasu, czy gór. Osobiście jestem też za tym by właśnie owo tło zależne było od samej lokacji... Las, to w tle Las, Góry to góry, a gdy w lokacji jest więcej niż 5 budynków to jakaś wioska, itd. Wszystko utrzymane w zielonej tonacji:) i będzie pięknie.

Jeśli będzie taka techniczna możliwość i przygotujesz takie skórki (pewnie z kilkadziesiąt wersji trzeba, dla różnych wariantów i lokacji) to nie ma sprawy :) ale ja na pewno nie będę z takich rzeczy korzystał, gdyż mi są niepotrzebne.
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Oct 18, 2012 4:11 pm

Lena Katina wrote:Mi raczej chodzi o to, że niektóre postacie siedzą w lesie, inne w mieście, inne są rabusiami, a inne żeglują czy siedzą w kopalnii kamienia. Fajnie byłoby też gdyby postać w Oorc mogła mieć w tle herb, a postać siedząca w dziczy kawałek lasu, czy gór.
Osobiście jestem też za tym by właśnie owo tło zależne było od samej lokacji... Las, to w tle Las, Góry to góry, a gdy w lokacji jest więcej niż 5 budynków to jakaś wioska, itd.
Wszystko utrzymane w zielonej tonacji:) i będzie pięknie.
Świetny pomysł moim zdaniem, ale nie bardzo wiem, jak można by było to zrealizować.
cantr się posypał
Greek

Postby Greek » Thu Oct 18, 2012 5:51 pm

Mogę gdzieś dorzucić niewidzialne informacje o typie lokacji w której się znajduje, żeby łatwo było się do nich dostać i wykorzystać, ale na pewno nie zajmę się tworzeniem tego typu skórki (chyba że będę się bardzo nudzić). Wyjątkowo udane skórki własne graczy będą mogły być dodane do listy podstawowych skinów dostępnych dla każdego.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
Shi

Postby Shi » Fri Oct 26, 2012 6:42 pm

W sumie drobiazg, ale może by tak zawartość pojemników z zamkami przestawała być widoczna po ich zamknięciu na klucz?
psychowico

Postby psychowico » Sat Oct 27, 2012 9:40 am

Shi, tak właśnie miało być ale w ferworze kodzenia o tym zapomniałem (bo pisałem podgląd pojemników zanim jeszcze one mogły mieć zamki). Może GreeK to doda jak Cantr wróci ;)
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
paskud

Postby paskud » Mon Nov 05, 2012 1:44 pm

Co myslicie o rozwalającej się poduszce z pierza? Często jest wykorzystywana do bicia innych. A gdyby tak po powiedzmy 10 uderzeniach się rozlatywała, pióra uniosłyby się w powietrzu i posypały na ziemię, a materiał został w dłoni? Najlepiej tak, żeby nie trzeba było na nowo zbierać materiałów na poduszkę, a po prostu z tych starych materiałów znów ją uszyć (coś jak blon z wodą, tylko, żeby pióra na ziemię spadły - bałagan zrobiły).
“Truth is stranger than fiction, but it is because Fiction is obliged to stick to possibilities; Truth isn't.”
- Mark Twain
psychowico

Postby psychowico » Mon Nov 05, 2012 9:13 pm

Fajnie. Ale to trzeba byłoby kombinować. Łatwo byłoby zrobić, żeby się niszczyła po iluś użyciach, ale odzyskiwanie materiałów jak dotąd nie jest przewidziane w kodzie (z tego co wiem).
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

Greek

Postby Greek » Mon Nov 05, 2012 11:26 pm

Z tego co ja wiem też. Chyba, że takie walnięcie poduchą to byłby natychmiastowy projekt demontażu :D
Raki

Postby Raki » Wed Nov 14, 2012 11:08 am

Coś co może trochę rozruszało by cantr. Wprawdzie już było ale w innej konfiguracji.

Możliwość uśmiercenia pojedynczych postaci ze swojego konta ale pod warunkiem przekroczenia przez postać określonego wieku. Powiedzmy 50 bądź 60 czy nawet 70 lat. Byłaby to namiastka śmierci ze starości która też już kiedyś była omawiana z tym, że w tym przypadku byłaby to śmierć dobrowolna.

Myślę, że część graczy mogłoby skorzystać z tego i usunąć starsze postaci które i tak już im gdzieś tam po kątach osad grzybieją i porastają mchem. Dostaliby szansę na nowe, młode postacie, nowe pomysły, wyzwania itd. Takie orzeźwienie dla cantr.
psychowico

Postby psychowico » Wed Nov 14, 2012 11:24 am

*shrugs* Zawsze mówię, że jak chcecie coś naprawdę przepchnąć, piszcie na forum angielskim sugestii. Dzięki temu być może wiedzielibyście, że to co właśnie zostało zaproponowane, jest w podobnej formie zaakceptowane od 3 miechów i czeka na implementacje.

Return to “Sugestie”