Jak on/ona mnie wkurza...
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- in vitro...
- Mars
Re: Jak on/ona mnie wkurza...
poziomek90
- Zamia
wadko wrote:Golemy nie narzekają na nudę, bo są golemami.
Chyba, że jest to golem poziomka

- poziomek90
Nawet nie muszę pisać waszych nicków, wystarczy, że napiszę pierdoły 

Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
Józef Piłsudski
- Leinades
Tylko promujecie poziomka... a zmieniając temat.
Wkurza mnie zamykanie kogoś na dożywocie. Dzieje się to w pewnym mieście na Raj, gdzie za drobne przestępstwa jest się zamykanym. Kończy się jedzenie - umierasz.
Wkurza mnie zamykanie kogoś na dożywocie. Dzieje się to w pewnym mieście na Raj, gdzie za drobne przestępstwa jest się zamykanym. Kończy się jedzenie - umierasz.
- Ice-Man
Leinades wrote:Tylko promujecie poziomka... a zmieniając temat.
Chyba nawet wiem o jakie miasto chodzi
- in vitro...
to raczej kara śmierci, niż dożywocie.Leinades wrote:Wkurza mnie zamykanie kogoś na dożywocie. Dzieje się to w pewnym mieście na Raj, gdzie za drobne przestępstwa jest się zamykanym. Kończy się jedzenie - umierasz.
cantr się posypał
- Marcia
Leinades wrote:Tylko promujecie poziomka... a zmieniając temat.
To nie popełniaj przestępstw, albo rób to na tyle umiejętnie by cię nie złapano. To chyba całkiem oczywiste. *wzrusza ramionami* A jakby taką postać od razu zabito za popełnienie tego przestępstwa, byłoby lepiej?
- psychowico
Nie dziwi Cię to Marcia? Czyż Cantr nie jest symulatorem społeczeństwa? Wokół nas sami socjaliści i pacyfiści, kary śmierci wycofano w wielu częściach świata, w Szwecji zamiast dożywocia masz 21 lat za wielokrotne morderstwo.. Dziwne, że Cantr tego nie odbija.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
https://www.kinkykitty.pl
-
marcia, uczciwiej, a wiec lepiej. no i kolega pisal o drobnych przestepstwach, zdaje sie
- Ice-Man
Niestety z powodu ograniczeń w mechanice rozgrywki takie sposoby radzenia sobie z przestępcami są jedynymi możliwościami. Albo się zabije kogoś od albo się kogoś zamknie. Jak się kogoś zamknie to albo się wypuści albo nie. Są więc tylko 3 sposoby na egzekwowanie jakichkolwiek praw. A, że trafia się bardzo dużo takich przypadków to trzeba zaostrzać kary, żeby inni mieli się na baczność.
- psychowico
Nie przesadzajmy. Można odbierać majątek, uprawnienia, zmuszać do pracy, torturować i wiele innych - jeśli tylko mamy do czynienia z graczem, który naprawdę gra w Cantra, a nie z poziomkiem, czy podobnym, który jest zbyt du(r/m)ny by wcielić się w postać.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
- poziomek90
Nie poderwiesz mnie na obsesję.
Można, ale nikt tego nie robi. Szczególnie kółko rożańcowe z IRCa używa wyłącznie 3 sposobów opisanych przez Ice-Mana
psychowico wrote:Można odbierać majątek, uprawnienia, zmuszać do pracy, torturować i wiele innych
Można, ale nikt tego nie robi. Szczególnie kółko rożańcowe z IRCa używa wyłącznie 3 sposobów opisanych przez Ice-Mana
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
Józef Piłsudski
- psychowico
Na Tobie nikt tego nie robi, bo zna Twoją reakcję - opisywałeś już na forum, że wszystkie Twoje postacie są zbyt dumne, żeby poddać się rp-owemu znęcaniu i nie boją się nawet z toporem w dupie i przewagą kilku przeciwników. I że inni są durni (czy coś takiego), jeżeli odgrywają inaczej.
- Ice-Man
psychowico wrote:Nie przesadzajmy. Można odbierać majątek, uprawnienia, zmuszać do pracy, torturować i wiele innych - jeśli tylko mamy do czynienia z graczem, który naprawdę gra w Cantra, a nie z poziomkiem, czy podobnym, który jest zbyt du(r/m)ny by wcielić się w postać.
Najczęściej osobami wsadzanymi są tacy, którzy i tak nie mają jeszcze majątku i uprawnień. Zmusić kogoś do pracy w tej chwili nie można, bo nie umożliwia tego mechanika. Torturowanie w tej chwili też ogranicza się do zamykania kogoś i albo tłuczenia go co jakiś czas albo podrzucania trupów. Gracz nie ma w tej chwili możliwości skorzystania z innych sposobów niż toporem przez łeb albo zaciągnięcie do zamkniętego pomieszczenia.