Pozostaje jeszcze jedna kwestia na którą odpowiedzi doszukać się nie mogłem. Czy po udomowieniu konia, będzie można na nim jeździć?
Jest to wspomniane w jednej lub nawet obu stworzonych przeze mnie zapowiedziach. Wolałbym, aby były one czytane przed duplikowaniem pytań, na które już została udzielona odpowiedź.
Co do transportu. Skoro zwierzę wyciągnięte ze stada staje się obiektem to może być przeciągane, a więc i transportowane. Następnie u celu podróży można użyć go do zapoczątkowania nowego stada w lokacji. Warunkiem koniecznym jest, by typ terenu w tejże lokacji był dozwolony dla tego gatunku (choć być może z uwagi na zajmowanie miejsc wydobywczych i konieczność karmienia ten warunek zostanie osłabiony, bo jest kolejną rzeczą, która premiuje oczywisty typ terenu; ale to wyjdzie w praniu).
A co do jazdy konnej - też chciałbym mieć taką możliwość, ale przecież pisałem o tym w FAQ pod koniec pierwszej zapowiedzi systemu: stworzenie systemu udomawiania zwierząt zajęło mi około półtora miesiąca i nie było sensu w dalszym rozroście projektu bez sprawdzenia jak będą działać już istniejące rzeczy. Do tego nawet ja nie mam spójnego rozwiązania, które by miało szansę działać, i dużo mniej wolnego czasu, więc wrócę do tego kiedyś. Ale pewne elementy są już przystosowane do zaistnienia w grze wierzchowców. Kiedyś tam.
A sugerowanie konkretnych wartości i parametrów takich wierzchowców sprawiło, że się uśmiechnąłem, za co dziękuję