Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Ice-Man
Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
To może pilnik i dłuto lub pilnik i pędzel?
Jedna z dwóch opcji do wyboru jak przy zmianie znaków
Jedna z dwóch opcji do wyboru jak przy zmianie znaków
- Aftereight
Nie wiem,czy ktoś to już pisał, ale wykombinowałam sobie, że fajnie by było, gdyby obecność okien stwarzała ryzyko podsłuchania rozmawiających w innym pomieszczeniu,podobnie, jak to jest z szeptami.
*przez uchylone okno Świątyni Wirującego Słońca słyszysz, jak X mówi do Y: Nie będzie bolało, nie bój się*
*przez uchylone okno Świątyni Wirującego Słońca słyszysz, jak X mówi do Y: Nie będzie bolało, nie bój się*
- poziomek90
Ktoś musiałby stać przy takim oknie, by było słychać szept. Nie popadajmy w skrajność, bo zaczniemy słyszeć ludzi z okolicznych osad, bo krzyczeli
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
Józef Piłsudski
- poziomek90
poziomek90 wrote:Ktoś musiałby stać przy takim oknie, by było słychać szept. Nie popadajmy w skrajność, bo zaczniemy słyszeć ludzi z okolicznych osad, bo krzyczeli
EDIT: Moje własne pomysły:
1. Krwawienie. Zamiast obecnego samogojenia ran, które tylko rozleniwia i ogranicza zużycie leków, można wprowadzić system całkiem odwrotny - krwawienia przy otrzymaniu obrażeń. Krwawienie zależne od poziomu obrażeń, do 5% obrażeń krwawienie nie występuje (by nie utrudniać treningów); od 6% do 50% obrażeń - lekkie krwawienie, zyskiwanie po 1% obrażeń na godzinę, 10% szansy na samoustanie krwawienia albo jakiś limit dzienny, np. przez 5 dni nieprzerwanie, chyba, że użyje się (propozycja nowego przedmiotu, nie mam pomysły na wymagane surowce, ale raczej niewielka ilość) z małego opatrunku; powyżej 50% obrażeń - mocne krwawienie, zyskiwanie 3% obrażeń na godzinę, brak szansy samogojenia, ratuje wyłącznie użycie dużego opatrunku (3x więcej surowców od małego opatrunku). Leki zmniejszałyby poziom obrażeń, ale krwawienie występowałoby nadal.
Byłoby to o wiele ciekawsze do ogrywania, dodaje wiele nowych możliwości, powstaliby może medycy i szpitale, a system dość prosty do wprowadzenia.
2. Częściowe podsłuchy. Zamiast (lub obok, do wyboru w sumie) obecnej szansy na podsłuchanie całej kwestii, istniałby (większa) możliwość posłyszenia urywka, fragmentu szeptanej wypowiedzi, np.: zamiast - "Ale ta Bianka to stara zdzira. Niby leczy ludzi, a naprawdę się puszcza na lewo i prawo", słyszelibyśmy - "...stara zdzira. Niby leczy ludzi...". Lub coś w ten deseń.
Plusy? Plotki! Nareszcie nic nie było takie pewne, bo informacja byłaby szczątkowa, pozostawiona domysłom, co dodaje pikanterii. Według mnie ciekawe urozmaicenie zielonego życia towarzyskiego
EDIT2: Omg, dałem cytowanie, zamiast edycji, sorry
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
Józef Piłsudski
-
@up
Fajno ^ ^..
Tylko te szepty mogą źle wypaść "*krzywi się* Ale ta Bianka.. etc etc." "...się* Ale ta..."
Krwawienie mi się podoba, szepty mniej.
Fajno ^ ^..
Tylko te szepty mogą źle wypaść "*krzywi się* Ale ta Bianka.. etc etc." "...się* Ale ta..."
Krwawienie mi się podoba, szepty mniej.
- Leinades
W małym % byłoby to interesujące, mimo iż i tak ludzie plotkują po usłyszanym szepcie
A na urwane *gwiazdkowanie* można przymknąć oko.

-
Aftereight wrote:Nie wiem,czy ktoś to już pisał, ale wykombinowałam sobie, że fajnie by było, gdyby obecność okien stwarzała ryzyko podsłuchania rozmawiających w innym pomieszczeniu,podobnie, jak to jest z szeptami.
Ja bym to widziała nieco odwrotnie

Pomysł z krwawieniem totalnie mi się nie podoba

.
- Jaskier
Mi osobiście pomysł krwawienia, czy ogólnie coś co sprawi, że medycyna będzie się mogła rozwinąć, bardzo się podoba. No i wreszcie apteczki można by było wypełnić bandażami.
Co do szeptów to podzielam zdanie Eido. W tej zaproponowanej formie mogą wypaść całkiem bezsensownie.
Co do szeptów to podzielam zdanie Eido. W tej zaproponowanej formie mogą wypaść całkiem bezsensownie.
– Jak to jest, panie Jaskier? Czy coś się zaczyna, czy coś się kończy?
– Nie wiem. Ale jeśli ja tego nie wiem, to nikt tego nie wie. Wniosek: nic nigdy się nie kończy i nic się nie zaczyna.
– Nie wiem. Ale jeśli ja tego nie wiem, to nikt tego nie wie. Wniosek: nic nigdy się nie kończy i nic się nie zaczyna.
- in vitro...
ja tak samo jak jaskier. krwawienie spoko, a szepty zostawić, tak jak są.
cantr się posypał
- poziomek90
No to poczekajmy jeszcze na opinie GreeKa i psychowico, a potem lecimy z ogólnym forum sugestii
Józef Piłsudski
Józef Piłsudski
- psychowico
Czyż efekt nie był by taki, że po prostu wszyscy poza lekami nosili by bandaże i by jej instant-używali jak leków?
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
https://www.kinkykitty.pl
- Leinades
Bandaże mogłyby być stworzone z cenniejszych surowców - przykładowo jedwab.
To tak jak jajka i miód. Jajecznica, jaja gotowane... To są najlepsze leki. Ale i tak większość osób posługuje się miodem, bo jest bardziej dostępny. A bandaże są lepsze, bo byłby to drugi realny sposób na leczenie ran (po miksturach leczniczych) i... kolejne szanse na nowe odgrywania
To tak jak jajka i miód. Jajecznica, jaja gotowane... To są najlepsze leki. Ale i tak większość osób posługuje się miodem, bo jest bardziej dostępny. A bandaże są lepsze, bo byłby to drugi realny sposób na leczenie ran (po miksturach leczniczych) i... kolejne szanse na nowe odgrywania

- psychowico
Osobiście dużo bardziej podobał mi się pomysł powolnego leczenia po jedzeniu - tzn. brak instant-leków, a jedynie różna szybkość regeneracji ran po jedzeniu - rozłożona w czasie paru dni powiedzmy. Ale odrzucili to zdaje się już w sugestiach.
A co do tego krwawienia to myślę, że lepiej by było gdyby takie tamowanie było procesem(projektem), np. bez bandaży od dnia do pięciu, z bandażami od godziny do całego dnia - zależnie od głębokości ran. Co o tym sądzicie?
A co do tego krwawienia to myślę, że lepiej by było gdyby takie tamowanie było procesem(projektem), np. bez bandaży od dnia do pięciu, z bandażami od godziny do całego dnia - zależnie od głębokości ran. Co o tym sądzicie?
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
Bandaże będą jednym z obiektów przyspieszających stawianie człowieka w stanie agonii na nogi. A kiedy zostanie to wprowadzone to nie wiem, bo przed NDS konieczne jest wrzucenie do gry attack cooldown, a zajmuję się tak w ogóle czym innym.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
- Leinades
Propozycja psychowico jest dobra. Ale pamiętajmy, że oprócz bandaży są też inne rzeczy... Plastry, zastrzyki...