Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- kamil1313
Re: Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze
Kiedy wprowadzili pogodę? A dokładniej pioruny, bo ostatnio jednego w budynku zobaczyłem...
-
Gniazdko elektryczne strzeliło.
- Pies
- Programming Dept. Member
in vitro... wrote:btw nie uwzględnili lat przestępnych.
Ani całkiem długiego okresu kiedy Cantr był wyłączony i łatany.
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."
kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
- Leinades
Kolejny + za latawce. Tak tylko spytam czy 
Przydałyby się jeszcze inne fajne urządzenia. Może szkło powiększające? Z mega dokładnością odwzorowanie terenu.
widoczność w pobliżu oznacza plac czy pewną okolicę (kilka osad)?Latawce mogą być puszczane i jest to widoczne dla wszystkich w pobliżu.

Przydałyby się jeszcze inne fajne urządzenia. Może szkło powiększające? Z mega dokładnością odwzorowanie terenu.
- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
W tym samym miejscu.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
-
Czy bez konta można obejrzeć statystyki gry? Ciekaw jestem jaka jest konwersja przy nowym szablonie strony, czy jakoś to się znacząco przekłada, a nie widzę linku do tego ile jest aktualnie graczy.
Proponuję dodatkowe screeny z gry na tej stronie głównej.
Proponuję dodatkowe screeny z gry na tej stronie głównej.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
-
Aktualnie jest 356 polskich graczy, co jest niewielkim wzrostem.
- psychowico
Mniej ludzi ucieknie od razu - ale Ci uciekną jak wejdą już do gry prawdopodobnie, ale na panel rejestracyjny 

"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
https://www.kinkykitty.pl
https://www.kinkykitty.pl
-
Jakie są zasady opisu pomieszczeń? Tzn. czy można opisać że pomieszczenia ma okna? Albo że są obiekty typu lustro, schody czy tego typu nieistniejące in-game (a powinny istnieć imho). Czy można zmienić cel obiektu np. zmiana komody w sklepową wystawkę? Oraz inne tego typu pytania które nie jestem teraz w stanie wymyślić.
- Leinades
Mi się wydaje (choć pewny nie jestem) że jeśli masz dobudówki czy o nazwach typu Piwnicy lub I piętro to schody mogą być. Co do mebli to bym raczej nie kombinował.
- Jaskier
Też myślę, że schody i pewne elementy architektoniczne, które można domniemywać, to nie problem. Z wyposażeniem już jednak, którego gra nie oferuje (jak lustra, choć to byłby miły dodatek), bym nie kombinował.
Swoją drogą, jak dla mnie, zabawa przednia. Szkoda tylko, że opis może być jedynie tak krótki... Pierwsze pomieszczenie opisywałem sporo ponad pół godziny. 10 minut opis, pozostały czas to zabawa w skracanie.
Swoją drogą, jak dla mnie, zabawa przednia. Szkoda tylko, że opis może być jedynie tak krótki... Pierwsze pomieszczenie opisywałem sporo ponad pół godziny. 10 minut opis, pozostały czas to zabawa w skracanie.
– Jak to jest, panie Jaskier? Czy coś się zaczyna, czy coś się kończy?
– Nie wiem. Ale jeśli ja tego nie wiem, to nikt tego nie wie. Wniosek: nic nigdy się nie kończy i nic się nie zaczyna.
– Nie wiem. Ale jeśli ja tego nie wiem, to nikt tego nie wie. Wniosek: nic nigdy się nie kończy i nic się nie zaczyna.
- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
Walnąłbym dłuższy opis, ale trzeba pamiętać, że to ma być pomoc przy odgrywaniu, a nie sedno gry. Już w przypadku opisów ludzi było widać, że niektórzy potrafią przesadzić ze szczegółami.
Moje zdanie: szczegóły architektoniczne (schody, kolumienki) - tak
okna - póki nie ma ich jako budowalny obiekt to tak
lustra - nie
niewielkie zmiany właściwości obiektów lub uszczegółowienie - tak (na podobnej zasadzie na jakiej wolno nieco zmienić ubranie w opisie własnym postaci)
duże zmiany - dodawanie materiałów których nie użyto do budowy, robienie z krzesła krzesła elektrycznego - nie
Moje zdanie: szczegóły architektoniczne (schody, kolumienki) - tak
okna - póki nie ma ich jako budowalny obiekt to tak
lustra - nie
niewielkie zmiany właściwości obiektów lub uszczegółowienie - tak (na podobnej zasadzie na jakiej wolno nieco zmienić ubranie w opisie własnym postaci)
duże zmiany - dodawanie materiałów których nie użyto do budowy, robienie z krzesła krzesła elektrycznego - nie
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
- Leinades
Greek wrote:robienie z krzesła krzesła elektrycznego - nie
Dlaczego nie? Jeżeli w budynku/pokoju jest krzesło, a także kilka kabelków i niektóre części co do radia lub gitary elektrycznej to chyba można odegrać, co?

-
Re: Wiesci z frontu (ProgD & RD) - ogłoszenia i obwieszczeni
Greek wrote:2. nie można już magicznym sposobem czytać dowolnych notatek w Cantrświecie (dziękuję Piesowi za znalezienie i zgłoszenie błędu)
Zgłaszałem to już do EchoMan 21 listopada 2010 roku. Ciekawe czy te SQLi, o których go informowałem też są nadal niezałatane.
-
Kilka pytań ode mnie.
Czy będzie możliwość przekazywania/przeciągania/podawania surowców, przedmiotów i notatek poprzez okna?
Czy przy otwartym oknie postać w budynku automatycznie widzi, co dzieje się na placu, przybywających i odchodzących ludzi, przejazdy aut itp? Dokowania statków? Czy też musi "podejść" do okna?
Do w/w - czy postać na placu może "podejść" do okna, żeby zobaczyć i usłyszeć wszystko, co dzieje się w środku, czy też będzie to odbywać się automatycznie?
Czy będzie możliwość przekazywania/przeciągania/podawania surowców, przedmiotów i notatek poprzez okna?
Czy przy otwartym oknie postać w budynku automatycznie widzi, co dzieje się na placu, przybywających i odchodzących ludzi, przejazdy aut itp? Dokowania statków? Czy też musi "podejść" do okna?
Do w/w - czy postać na placu może "podejść" do okna, żeby zobaczyć i usłyszeć wszystko, co dzieje się w środku, czy też będzie to odbywać się automatycznie?