Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- kamil1313
Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
KANIBALIZM. Po co nam te ciała, skoro nie można ich w żaden sposób wykorzystać? Można by je wtedy zjeść. Odgrywać kanibali. Trzymać kościotrupy i nimi poruszać. Tyle możliwości...
-
Mumifikowanie.
I stawianie pomników przedstawiających konkretnie wyglądające postacie. Albo obiekty.

I stawianie pomników przedstawiających konkretnie wyglądające postacie. Albo obiekty.
.
- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
Kanibalizm jest od bardzo dawna zaakceptowany jako część rozglełych zmian w systemie ciał. (brzmi słodko, prawda?)
W TE nawet są jakieś reliktowe projekty na których testowano zjadanie trupów, ale nie wiem na ile to ma szansę chodzić.
Jedną ze zmian w tę stronę będzie możliwość pakowania trupów do pojemników, by zatrzymać ich niszczenie.
Ja osobiście mam nadzieję zaszantażować GAB mówiąc, że nie wprowadzę tego jeśli nie będzie opcji ucinania głów i nabijania ich na pal. (wielość zastosowań: pokazać, że nie lubimy gości bez konieczności trzymania trupa na placu; potwierdzić wykonanie zadania gdy wożenie ciała byłoby problematyczne itp.) I mam nadzieję, że nikt z ProgD się nie wyłamie
Swoją drogą była taka długaśna sugestia gdzieś na naszym polskim forum dot. ucinania głów, uszu i czegoś tam innego.
W TE nawet są jakieś reliktowe projekty na których testowano zjadanie trupów, ale nie wiem na ile to ma szansę chodzić.
Jedną ze zmian w tę stronę będzie możliwość pakowania trupów do pojemników, by zatrzymać ich niszczenie.
Ja osobiście mam nadzieję zaszantażować GAB mówiąc, że nie wprowadzę tego jeśli nie będzie opcji ucinania głów i nabijania ich na pal. (wielość zastosowań: pokazać, że nie lubimy gości bez konieczności trzymania trupa na placu; potwierdzić wykonanie zadania gdy wożenie ciała byłoby problematyczne itp.) I mam nadzieję, że nikt z ProgD się nie wyłamie

Swoją drogą była taka długaśna sugestia gdzieś na naszym polskim forum dot. ucinania głów, uszu i czegoś tam innego.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
- in vitro...
była była. i zdania były podzielone. wtedy byłem jak najbardziej za ucinaniem głów, teraz jestem raczej przeciw.Greek wrote:Swoją drogą była taka długaśna sugestia gdzieś na naszym polskim forum dot. ucinania głów, uszu i czegoś tam innego.
cantr się posypał
- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
Ważne, że ja i moje postacie jesteśmy za 

‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
-
I ja bym jeszcze bardzo chciała pojemnik: sarkofag. Kamienny i marmurowy, do chowania trupów. Przynajmniej by można było tworzyć sensowne cmentarzyska, wzgórza pamięci, katakumby.
.
- B.M.T.
Mi brakuje kasz.
- €e$y
ZAPAŁKI
Surowce:
> drewno - 20 gram
> fosfor lub ropa lub wosk pszczeli - 20 gram
W ciągu godziny (lub dwóch?) można wyprodukować 20 zapałek.
mogą służyć do zapalania świec/świeczników*/miedzianych latarni/lampek naftowych itp.
* Swoją drogą to gdyby dodać do świeczników świece mielibyśmy naprawdę fajny przedmiot!
ale to już kolejna sugestia, nie będę się rozpędzał

Cantr dwóch prędkości :)
Za ułatwieniami, bo to zatrzyma nowych, którzy często zniechęcają się trudnościami.
Za kombinatoryką, która urozmaici życie "wyjadaczom" :)
Za ułatwieniami, bo to zatrzyma nowych, którzy często zniechęcają się trudnościami.
Za kombinatoryką, która urozmaici życie "wyjadaczom" :)
- Leinades
Oho, popieram zapałki. Ni ma co, ciekawe
Teraz zapalając świeczkę czarujemy ogień, a tak byłoby bardziej realistycznie. No i traktujmy to jako wymagany przedmiot, a nie narzędzie.

-
Alfabetyczne ułożenie notatek w widoku "Obiekty". To jest to, czego mi brakuje... Bo aktualnie jedna notatka może się powtórzyć kilkukrotnie z tego co widzę a między jedną kopią a drugą coś jeszcze leżeć. A alfabetycznie byłby porządek. Łatwiej by się przeszperało notatki.
- Pies
- Programming Dept. Member
Raczej przydałaby się możliwość wybierania sposobu sortowania, obecny (po dacie utworzenia) bywa bardzo przydatny, szczególnie przy starych notatkach.
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."
kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
-
Czyli oprócz możliwości filtrowania zdarzeń możliwość sortowania notatek, bądź też taki filtr że na przykład można by było zaznaczyć by nie pokazywał notatek które aktualnie już się posiada.
- poziomek90
Może soarer powinien móc dokować do czegoś więcej niż port?
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
Józef Piłsudski
-
Tak sobie pomyślałem, że w kwestii opisów pomieszczeń, gdyby tablice ogłoszeń można było budować wewnątrz budynków, to załatwiło by to sprawę. Może nie jest to idealne rozwiązanie, ale daje wreszcie tę możliwość, co więcej eliminuje zagrożenie nieodpowiedzialnego zmieniania opisów przez niepowołane postacie.
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
- psychowico
A nie można?
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
https://www.kinkykitty.pl
https://www.kinkykitty.pl