Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

kamil1313

Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Postby kamil1313 » Sun Jun 03, 2012 3:16 pm

KANIBALIZM. Po co nam te ciała, skoro nie można ich w żaden sposób wykorzystać? Można by je wtedy zjeść. Odgrywać kanibali. Trzymać kościotrupy i nimi poruszać. Tyle możliwości...
all.about.eve

Postby all.about.eve » Sun Jun 03, 2012 3:33 pm

Mumifikowanie. :lol:

I stawianie pomników przedstawiających konkretnie wyglądające postacie. Albo obiekty.
.
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Sun Jun 03, 2012 3:53 pm

Kanibalizm jest od bardzo dawna zaakceptowany jako część rozglełych zmian w systemie ciał. (brzmi słodko, prawda?)
W TE nawet są jakieś reliktowe projekty na których testowano zjadanie trupów, ale nie wiem na ile to ma szansę chodzić.

Jedną ze zmian w tę stronę będzie możliwość pakowania trupów do pojemników, by zatrzymać ich niszczenie.

Ja osobiście mam nadzieję zaszantażować GAB mówiąc, że nie wprowadzę tego jeśli nie będzie opcji ucinania głów i nabijania ich na pal. (wielość zastosowań: pokazać, że nie lubimy gości bez konieczności trzymania trupa na placu; potwierdzić wykonanie zadania gdy wożenie ciała byłoby problematyczne itp.) I mam nadzieję, że nikt z ProgD się nie wyłamie ;)

Swoją drogą była taka długaśna sugestia gdzieś na naszym polskim forum dot. ucinania głów, uszu i czegoś tam innego.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
in vitro...

Postby in vitro... » Sun Jun 03, 2012 6:37 pm

Greek wrote:Swoją drogą była taka długaśna sugestia gdzieś na naszym polskim forum dot. ucinania głów, uszu i czegoś tam innego.
była była. i zdania były podzielone. wtedy byłem jak najbardziej za ucinaniem głów, teraz jestem raczej przeciw.
cantr się posypał
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Sun Jun 03, 2012 6:45 pm

Ważne, że ja i moje postacie jesteśmy za :twisted:
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
all.about.eve

Postby all.about.eve » Fri Jun 08, 2012 4:27 pm

I ja bym jeszcze bardzo chciała pojemnik: sarkofag. Kamienny i marmurowy, do chowania trupów. Przynajmniej by można było tworzyć sensowne cmentarzyska, wzgórza pamięci, katakumby.
.
B.M.T.

Postby B.M.T. » Fri Jun 08, 2012 11:58 pm

Mi brakuje kasz.
€e$y

Postby €e$y » Sun Jun 10, 2012 5:14 pm

ZAPAŁKI

Surowce:
> drewno - 20 gram
> fosfor lub ropa lub wosk pszczeli - 20 gram

W ciągu godziny (lub dwóch?) można wyprodukować 20 zapałek.

mogą służyć do zapalania świec/świeczników*/miedzianych latarni/lampek naftowych itp.

* Swoją drogą to gdyby dodać do świeczników świece mielibyśmy naprawdę fajny przedmiot!
ale to już kolejna sugestia, nie będę się rozpędzał :wink:
Cantr dwóch prędkości :)
Za ułatwieniami, bo to zatrzyma nowych, którzy często zniechęcają się trudnościami.
Za kombinatoryką, która urozmaici życie "wyjadaczom" :)
Leinades

Postby Leinades » Sun Jun 10, 2012 5:22 pm

Oho, popieram zapałki. Ni ma co, ciekawe :) Teraz zapalając świeczkę czarujemy ogień, a tak byłoby bardziej realistycznie. No i traktujmy to jako wymagany przedmiot, a nie narzędzie.
ImageImageImageImage
ImageImage
Shadowly

Postby Shadowly » Mon Jun 11, 2012 9:33 am

Alfabetyczne ułożenie notatek w widoku "Obiekty". To jest to, czego mi brakuje... Bo aktualnie jedna notatka może się powtórzyć kilkukrotnie z tego co widzę a między jedną kopią a drugą coś jeszcze leżeć. A alfabetycznie byłby porządek. Łatwiej by się przeszperało notatki.
Image
Pies
Programming Dept. Member

Postby Pies » Mon Jun 11, 2012 10:08 am

Raczej przydałaby się możliwość wybierania sposobu sortowania, obecny (po dacie utworzenia) bywa bardzo przydatny, szczególnie przy starych notatkach.
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."

kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
Shadowly

Postby Shadowly » Mon Jun 11, 2012 11:32 am

Czyli oprócz możliwości filtrowania zdarzeń możliwość sortowania notatek, bądź też taki filtr że na przykład można by było zaznaczyć by nie pokazywał notatek które aktualnie już się posiada.
Image
poziomek90

Postby poziomek90 » Thu Jun 14, 2012 8:52 am

Może soarer powinien móc dokować do czegoś więcej niż port?
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
Legalus

Postby Legalus » Sat Jun 16, 2012 2:09 am

Tak sobie pomyślałem, że w kwestii opisów pomieszczeń, gdyby tablice ogłoszeń można było budować wewnątrz budynków, to załatwiło by to sprawę. Może nie jest to idealne rozwiązanie, ale daje wreszcie tę możliwość, co więcej eliminuje zagrożenie nieodpowiedzialnego zmieniania opisów przez niepowołane postacie.
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
psychowico

Postby psychowico » Sat Jun 16, 2012 7:55 am

A nie można?
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl

Return to “Sugestie”