Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Postby Greek » Sat Apr 14, 2012 9:03 pm

A ja chcę bigos i cierpię bez niego.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
in vitro...

Postby in vitro... » Sat Apr 14, 2012 9:04 pm

bigos z pieczarkami.
trzeba wołać Marcię, ona jest też w RD.
cantr się posypał
Marcia

Postby Marcia » Sun Apr 15, 2012 8:20 pm

Ty kiedys bigos z pieczarkami widziales? Do bigosu wrzuca sie grzyby z lasu!
lacki2000

Postby lacki2000 » Sun Apr 15, 2012 8:38 pm

Marcia wrote:Ty kiedys bigos z pieczarkami widziales? Do bigosu wrzuca sie grzyby z lasu!

A mieszkałaś kiedyś w akademiku? :] Najlepszy jest "bigos na winie" - co się nawinie to do bigosu.
A propos jedzenia i nowych rzeczy to ja wciąż chcę gołębie pocztowe - fajny, w miarę tani i klimatyczny sposób na jednokierunkowe przesyłanie informacji.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
Greek

Postby Greek » Sun Apr 15, 2012 8:53 pm

Żeby były gołębie pocztowe potrzebne jest udomowienie. I pierdylion innych rzeczy i rozwiązań, których na razie kod gry nie ogarnie.

Ale spokojnie, myślę o Was i wszystko planuję. Gołębie pocztowe, jeżdżenie na koniu, karmienie kurczątek też. Jak wszystko to wszystko.
ProgD się powiększa, więc ja może będę mógł się trochę bardziej zogniskować na konkretnych sprawach, które mi się osobiście podobają :)

A bigos to taka prosta rzecz :) a jakże by mnie uszczęśliwiła.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
Marcia

Postby Marcia » Sun Apr 15, 2012 8:54 pm

Wyobraz sobie, ze mieszkalam :) A bigos byl zawsze prawdziwy. Od mamusi.
Piteris

Postby Piteris » Sun Apr 15, 2012 9:06 pm

Wlaśnie, jak to się stało, że przez tyle lat istnienia gry nikt nie nalegał na ograniczenie efektywności upraw roślinnych na rzecz wprowadzenia możliwości hodowli zwierzyny? Wystarczyłyby mućki, świnki i może drób ogólnie nazwany.
Greek

Postby Greek » Sun Apr 15, 2012 9:31 pm

Co to znaczy "nalegał"?
psychowico

Postby psychowico » Sun Apr 15, 2012 9:33 pm

GreeK zawsze nalegał :twisted: O niczym nie mówi, tylko o tym, że chce mieć krowę i ją doić. :twisted:
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
in vitro...

Postby in vitro... » Sun Apr 15, 2012 9:49 pm

ja bym wstąpił do ProgD, ale i tak już mam za mało czasu
cantr się posypał
Piteris

Postby Piteris » Sun Apr 15, 2012 9:54 pm

Nalegał znaczy nie dawał spokoju władzom i truł im tyłek tak długo, aż by ulegli ;) Swoją drogą to zabawne, że można mieć w grze auta i inne cuda techniki, ale krówki to już nie :D

Nie wiem jak to wygląda od strony programistów, bardzo trudne by było wprowadzenie takich rolniczych rozwiązań? Tak jak już pisałem: zmniejszyć efektywność upraw roslinnych a wprowadzić zwierzęta.
psychowico

Postby psychowico » Sun Apr 15, 2012 10:06 pm

Zwierzęta są. Sprowadza się to do udomawiania zwierząt. Takie motywy to dwa tematy zawsze - znalezienie ciekawych rozwiązań, na które społeczność się zgodzi (cholernie trudne), dwa - znalezienie czasu przez programistów (kwestia czasu - ale bywa, że takie nowe rozwiązania zostają wprowadzone po roku z tego co obserwuje. Mamy w cholerę roboty w ProgD zawsze, a czasu w cholerę mało).
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
Laura_

Postby Laura_ » Mon Apr 16, 2012 2:33 pm

a tak w ogole, żeby był bigos potrzebna byłaby kapusta, a tej w cantrze nie ma, poki co
oxyquan

Postby oxyquan » Mon Apr 16, 2012 4:45 pm

psychowico wrote:Zwierzęta są. Sprowadza się to do udomawiania zwierząt. Takie motywy to dwa tematy zawsze - znalezienie ciekawych rozwiązań, na które społeczność się zgodzi (cholernie trudne), dwa - znalezienie czasu przez programistów (kwestia czasu - ale bywa, że takie nowe rozwiązania zostają wprowadzone po roku z tego co obserwuje. Mamy w cholerę roboty w ProgD zawsze, a czasu w cholerę mało).

A jak będą biczował zwierzęta, to będą bardziej agresywne? Chciałbym wytrenować hordę bestii, które zjedzą resztę przywódców miast.
skotos

Postby skotos » Mon Apr 16, 2012 8:22 pm

Laura_ wrote:a tak w ogole, żeby był bigos potrzebna byłaby kapusta, a tej w cantrze nie ma, poki co

to może Greekowi szpinak zamiast kapusty podstawić? Może nie zauważy?
... I'm pulling your strings
twisting your mind and smashing your dreams
Blinded by me, you can't see a thing
Just call my name, `cause I'll hear you scream
skotoooooooos

Return to “Sugestie”