Wikipedia Cantr - kopalnia wiedzy o grze

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Jinchuuriki

Re: Wikipedia Cantr - kopalnia wiedzy o grze

Postby Jinchuuriki » Fri Mar 05, 2010 5:48 pm

Auhua wrote:Witam.

potrzebuję pomocy

Według wiki z słodu da się zrobić alkohol w kotle destylacyjnym stalowym.

Fermenting & distilling wort (coal) - 200 gram alkoholu. Surowce: 400 gram słodu, 50 gram węgla. Wielkość projektu: 200 gram. Wykonywane: automatycznie.

Jak próbuję włączyć projekt wyskakuje mi że potrzebuję brzeczkę piwną.

Ktoś wie o co w tym chodzi? Niedługo alkohol mi się skończy i nie będę mógł jeździć.

Pozdrawiam.

Image

Jeden post by wystarczył ;)
"Freedom is only a hallucination"
Ice-Man

Postby Ice-Man » Sat Nov 05, 2011 6:09 pm

W wiki jest drobny błąd dotyczący omletu ziemniaczanego. W grze występuje placek ziemniaczany, w wiki natomiast jako omlet ziemniaczany.
Image
ImageImage
poziomek90

Postby poziomek90 » Sun Nov 06, 2011 8:34 pm

Ice-Man wrote:W wiki jest drobny błąd dotyczący omletu ziemniaczanego. W grze występuje placek ziemniaczany, w wiki natomiast jako omlet ziemniaczany.

Tylko tyle? W wiki jest pełno nazw różniących się od tych w grze :P
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
Pies
Programming Dept. Member

Postby Pies » Mon Nov 07, 2011 12:36 pm

To wiki, możecie sami poprawić błędy. Wy będziecie mieli potem poprawne informacje, a i inni będą wam wdzięczni.
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."

kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
psychowico

Postby psychowico » Wed Dec 07, 2011 3:06 pm

Dokładnie, zapraszamt do logowania się na wiki i poprawiania wszelkich błędów jaki wypatrzycie.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Tue Mar 13, 2012 10:06 am

Odświeżam.
Potrzebni są ochotnicy do aktualizowania i poprawiania wiki, w tej chwili jedną z najważniejszych spraw jest uporządkowanie strony głównej w języku polskim. Nie będę przeprowadzać żadnych większych akcji marketingowych póki nie ma warunków do zaciekawienia i utrzymania nowych w grze.
Trzeba ustawić kategorie, sformatować tekst, uzupełnić i poprawić informacje.
Nie głupio Wam, że zajmuje się tym teraz Echoman, mimo że nie rozumie Polskiego? :P
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
Dawid
Programming Dept. Member

Postby Dawid » Tue Mar 13, 2012 10:36 am

Fakt, trochę głupio. Mogę odrobinę pomóc... :)
poziomek90

Postby poziomek90 » Tue Mar 13, 2012 11:03 am

Ani trochę ^^
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
lacki2000

Postby lacki2000 » Mon Mar 19, 2012 12:01 am

ja ostatnio mam spore braki czasowe na wiele rzeczy w tym poprawianie wiki. Poza tym wciąż nie wiem jak przetłumaczyć kategorię Fixed Object oraz Holdable Object. Wiadomo o co chodzi ale po naszemu to jakoś nijak sensownie mi nie wychodzi. Te holdable chyba aktualnie przetłumaczyłem jako Obiekt przenośny ale może ma ktoś lepsze propozycje? Chyba, że już to ktoś zrobił.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
in vitro...

Postby in vitro... » Mon Mar 19, 2012 12:25 am

stacjonarne? nieruchome? nieruchawe?
cantr się posypał
Greek

Postby Greek » Tue Mar 20, 2012 2:36 pm

Potrzebne wsparcie przy edycji strony http://wiki.cantr.net/index.php/Kluczowe_Sprawy, ponieważ to do niej powinien prowadzić link w wiadomości powitalnej dla nowych graczy. Jest też strona Twój pierwszy dzień w Cantr której skrótową treść należałoby chyba wpleść w ten pierwszy link, a szczegółowe info poszerzyć. Tymczasowo wstawię tam link http://cantr-mmorpg.pl/jak-zaczac/, żeby Polacy mieli pod ręką jakąkolwiek pomoc w języku polskim. Ale linkowanie do nieoficjalnych stron jest niefajne, więc fajnie by było gdyby tak być nie musiało ;)
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
kryminator

Postby kryminator » Tue Mar 20, 2012 8:13 pm

lacki2000 wrote:ja ostatnio mam spore braki czasowe na wiele rzeczy w tym poprawianie wiki. Poza tym wciąż nie wiem jak przetłumaczyć kategorię Fixed Object oraz Holdable Object. Wiadomo o co chodzi ale po naszemu to jakoś nijak sensownie mi nie wychodzi. Te holdable chyba aktualnie przetłumaczyłem jako Obiekt przenośny ale może ma ktoś lepsze propozycje? Chyba, że już to ktoś zrobił.

Lingwistą nie jestem, ale moim zdaniem "obiekt przenośny" to najbardziej pasujące do sytuacji tłumaczenie "holdable object". Z tego co sprawdzałem to samo słowo "holdable" jest kłopotliwe, bo pomimo iż - tak jak napisałeś - wiadomo o co chodzi, to nie ma go w Cambridge Dictionaries ani choćby na ling.pl. Natomiast jeśli chodzi o fixed object, to mi najbardziej pasuje obiekt ustalony albo obiekt niezmienny. W ostateczności obiekt o ustalonych/niezmiennych parametrach/atrybutach. Ktoś mający doświadczenie z poważnymi tłumaczeniami mógłby się w tej kwestii wypowiedzieć.

Ja ostatnio coś pozmieniałem sporo w pojazdach, pododawałem wszędzie chyba interwiki czy jak tam się to zwie. Jak będę miał więcej czasu to na pewno coś jeszcze popoprawiam. Artykułu raczej nie napiszę, bo jestem na to za głupi, ale mam pytanie: czy da się usunąć stronę (w sensie jakiś artykuł, np. http://wiki.cantr.net/index.php/Pojazdy) i jeżeli tak to jak tego dokonać?
psychowico

Postby psychowico » Wed Mar 21, 2012 9:29 am

obiekt ustalony albo obiekt niezmienny

Marnie to pasuje do znaczenia w grze. Tłumaczenie dla nas powinno przenosić znaczenie, nie być dosłowne.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
Zlotnik

Postby Zlotnik » Sun Mar 25, 2012 12:24 am

Wygrzebałem hasło i w miarę możliwości zaktualizuję to czego zawsze było mi brak na wiki.
Jest już poprawione to co najistotniejsze dla nowego gracza czyli możliwość łatwego wyszukania pełnej informacji o budowie i produkcji stalowego topora bojowego :lol:
Greek

Postby Greek » Sun Mar 25, 2012 1:12 am

Dzięki. Taka pomoc jest nieoceniona.

Return to “Ogólne dyskusje”