Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Koralat

Re: Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Postby Koralat » Sun Feb 19, 2012 1:06 pm

To normalna informacja, że rozpadło Ci się narzędzie ze starości i braku napraw...
There's a light at each end of this tunnel,
You shout 'cause you're just as far in as you'll ever be out
And these mistakes you've made, you'll just make them again
If you only try turning around.
Zamia

Postby Zamia » Sun Feb 19, 2012 1:50 pm

Koralat wrote:To normalna informacja, że rozpadło Ci się narzędzie ze starości i braku napraw...

Takie leżące na placu? No to by było możliwe bo u Zamordków jestem i tam śmietnik.
Bo w plecaku to chyba nic takiego starego nie miałam.
Dzięki za informację, nie wiedziałam.
Koralat

Postby Koralat » Sun Feb 19, 2012 1:52 pm

Raczej musiała mieć Twoja postać ten nożyk w inwentarzu :)

Jeśli nie, to chyba rzeczywiście bug ;)
There's a light at each end of this tunnel,

You shout 'cause you're just as far in as you'll ever be out

And these mistakes you've made, you'll just make them again

If you only try turning around.
Shadowly

Postby Shadowly » Wed Mar 07, 2012 9:37 am

Ogolem zauwazylem cos takiego ze gdy jestem na statku, i ktos z PORTU przeciaga osobe z drugiego statku, to moge pomoc i przeciagnac tamta osobe. Mam mieszane uczucia, sadze ze to bug do konca nie jest. Ale czy tak powinno byc? Jak mozna to wytlumaczyc? Przewiesilem sie przez burte i ciagne osobe za plaszcz ktora jest kompletnie przy innym statku?
Image
psychowico

Postby psychowico » Wed Mar 07, 2012 9:38 am

Shadowly wrote:Ogolem zauwazylem cos takiego ze gdy jestem na statku, i ktos z PORTU przeciaga osobe z drugiego statku, to moge pomoc i przeciagnac tamta osobe. Mam mieszane uczucia, sadze ze to bug do konca nie jest. Ale czy tak powinno byc? Jak mozna to wytlumaczyc? Przewiesilem sie przez burte i ciagne osobe za plaszcz ktora jest kompletnie przy innym statku?

Jesteś pewien? Ja to widziałem, ale w takim przypadku moja "pomoc" się nie liczyła - na stronie postaci miałem 140% postępu - a postać nie była przeciągana.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
Shadowly

Postby Shadowly » Wed Mar 07, 2012 9:46 am

Jestem pewien, poniewaz mielismy te 130% ale wtedy wystarczy by osoba zaczynajaca przeciaganie "Przełożyła ręce" Jak my to nazywamy, czyli puscila i jeszcze raz przeciągała... W FAQ? jest to napisane ze przeciaganie moze byc powyzej 100%. I tak samo to tutaj działa. Moim zdaniem jest to błąd skoro mogę tak przeciągać, stojąc na swoim statku, przeciągać osobę z innego. Niestety rąk nie mam 5m. Choć może i dobrze? :P

Po prostu moze jesli ktos to przeczyta a ma pirata to podpatrzy, no ale mniejsza. Jest to sposob bardzo prosty, majac 5 osob na statku, jedna wychodzi do portu i zaczyna przeciaganie. Moim zdaniem jest to troszke, niebezpieczne :D Taki lancuszek sie robi, 3 osoby na Twoim statku, jedna w porcie, jedna na drugim statku. I z raczki do raczki idzie wszystko przeciagnac. Pomagajac nawzajem...
Image
psychowico

Postby psychowico » Wed Mar 07, 2012 11:35 am

Tak, wielu ludzi z tego korzysta. To jest związane z możliwością "pomagania" w wyciąganiu postaci z ciasnych pomieszczeń. A kod przeciągania jest jednym z bardziej powalonych i zanim wezmę się za przepisanie go minie jeszcze pewnie z pół roku ;) (raz próbowałem i odłożyłem to na później ;)
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

Sopel_1

Postby Sopel_1 » Wed Mar 07, 2012 5:17 pm

W pewnej osadzie zdublował się trup. Niestety tego klona nie da się pochować.
psychowico

Postby psychowico » Thu Mar 08, 2012 9:15 am

To się zdarza, zgłoś to proszę do supportu podając dokładne dane.

lacki2000

Postby lacki2000 » Fri Mar 09, 2012 12:17 pm

Czy chmurkowy własny opis cudzych postaci (mychą nad jej imieniem na liście zdarzeń) nie działa w Chrome? Bo mi nie działa...
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
psychowico

Postby psychowico » Fri Mar 09, 2012 12:26 pm

Chyba popsułem.. Albo ktoś popsuł. Mi też przestało działać. :roll:

in vitro...

Postby in vitro... » Fri Mar 09, 2012 12:58 pm

Error thrown at line 9, column 4 in Show(event, charID) in http://cantr.net/js/chardesc.js:
var Desc = jsCharInfo [charID];

podczas gdy 1sza linkijka kodu grzmi:
var jsCharInfo= null;

ktoś coś ostro porypał, ciekawe jak to wyglądało gdy działało
cantr się posypał
Sopel_1

Postby Sopel_1 » Sat Mar 17, 2012 8:17 am

Zauważyłem, że gdy oglądamy ciała zmarłych nie mamy odnośnika "Wstecz".
Nie jest to raczej bug - z przyzwyczajenia używam tych odnośników - ale uważam, że mimo wszystko powinno tam coś takiego być.
psychowico

Postby psychowico » Sat Mar 17, 2012 9:28 am

Ano powinno. Jakiś czas temu wprowadziłem te przyciski w wielu miejscach gry, standardem był ich brak. Możliwe, że i tu dodam w wolnym czasie, chodź aktualnie mam go mniej. Możliwe, że GreeK zaareguje :roll:

kryminator

Postby kryminator » Tue Mar 20, 2012 6:58 pm

Zauważyłem, że są dwie możliwości zbudowania budynku z cegieł. Nie byłoby w tym nic dziwnego, jakby nie to, że owe sposoby niczym się od siebie nie różnią.

Return to “Ogólna pomoc”