Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

oxyquan

Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Postby oxyquan » Mon Feb 13, 2012 8:23 pm

psychowico wrote:
tekst nie zawsze chce się wklejać do textboxa w "mów do wszystkich", rok temu tak nie było. Chrome 17.0.963.46 m, Windows 7.

Używam tej samej platformy i nigdy mi się to nie zdarzyło. Jakaś powtarzalna sytuacja?

Niestety powtarzalna, potestuję jeszcze. Może dojdę do przyczyny.

psychowico wrote:
Fajnie jakby wygląd strony był ustalany w CSS, a nie przy pomocy atrybutów style albo tagów font.

Atrybut style to też CSS :wink: Jasne, że lepiej by było gdybyśmy wszystko mieli kontrolowane za pomocą zewnętrznego arkusza stylów. I przydałoby się wywalić te setki tabelek wszędzie. Jednak grę pisało wiele ludzi przez długi czas i każdy miał swoją wizję. Teraz zmienić to wszystko to tony murzyńskiej (rasista!) roboty. Ktoś chętny do zajęcia się tym? Zapraszamy. :roll:

Zjadłem słowo arkusz. :) W sumie mógłbym się tym zająć, miałem już kiedyś zgodę na przyjęcie do ProgD, ale z pewnych powodów nie wstąpiłem. Chyba, że nie trzeba by tutaj takiej oficjalnej drogi, w końcu to tylko frontend.
psychowico

Postby psychowico » Mon Feb 13, 2012 9:57 pm

Musiałbyś przejść oficjalną drogę - gdyż praca ta wymagałaby dostępu do praktycznie całości źródeł. Z oczywistych względów nie jest taki dostęp przydzielany każdemu i w szybkim tempie.
Ale jeśli byś się zgłosił z chęcią poprowadziłbym Twój trening tak, żebyś zajmował się właśnie tym od samego początku :twisted:
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
lacki2000

Postby lacki2000 » Thu Feb 23, 2012 1:16 pm

Teraz jest tak, że notatka nieedytowalna nie ma ikonki "edytuj". Słusznie, choć nieco zaburza wizualnie listę notatek, ale można przywyknąć. Czy możnaby zrobić coś podobnego z kopertami? W sensie, że nie będzie ikonki "wyjmij notatki" przy pustej kopercie.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
psychowico

Postby psychowico » Thu Feb 23, 2012 1:36 pm

lacki2000 wrote:Teraz jest tak, że notatka nieedytowalna nie ma ikonki "edytuj". Słusznie, choć nieco zaburza wizualnie listę notatek, ale można przywyknąć. Czy możnaby zrobić coś podobnego z kopertami? W sensie, że nie będzie ikonki "wyjmij notatki" przy pustej kopercie.

Da się zrobić.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

NiKnight

Postby NiKnight » Fri Feb 24, 2012 8:35 am

Na stronie naprawiania narzędzi/broni przydałoby się by maksymalny czas naprawy (np.: 4 godziny) był linkiem, który po kliknięciu uzupełniałby textfielda o tą wartość.
Ni Ni Ni Ni!
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Fri Feb 24, 2012 11:29 am

Hmm, jest zrobione w Cantr Enhanced, ale w grze w sumie też by się przydało.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
Shadowly

Postby Shadowly » Mon Feb 27, 2012 12:11 pm

Przycisk "Back" Gdy jest widok zdejmowania ubrań z ciał zmarłych. Zauważyłem że nie ma, i przeniosło mnie od razu do listy postaci...

I przycisk "ile się da" może być wprowadzony normalnie do zielonego?
Image
lacki2000

Postby lacki2000 » Mon Feb 27, 2012 11:19 pm

A jak już panowie tak dzielnie poprawiają interfejs to czy można zrobić by dało się materiały z ziemi od razu wrzucać do projektów? (bez podnoszenia i klikania w inwentarz)
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
Shadowly

Postby Shadowly » Tue Feb 28, 2012 9:23 pm

Cze istnieje możliwość dodania takiej małej ikonki projektu jak w zakładce "Ludzie" Na stronie gracza? Gdzie ma się swoją listę postaci? wtedy można by kontrolować w krótkim czasie co robią. Wtedy jak jest postać>miejsce>T/P%>"ikonka"

"ikonka" - po najechaniu by wyświetlało co postać robi(czyli jaki projekt np: "Catching salmon" . Myślałem wpierw o nazwie projektu normalnie obok, ale stwierdziłem iż byłoby to nieczytelne.
Image
Greek

Postby Greek » Tue Feb 28, 2012 11:51 pm

Możliwe. Gdzieś kiedyś ktoś to sugestiował, później ja to sugestiowałem, ale brak szerszego odzewu spowodował, że głupio byłoby to wprowadzać :P
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
Shadowly

Postby Shadowly » Wed Feb 29, 2012 8:52 am

Jeszcze trzeba by kogoś przekonać by to wprowadzić? Mi tego brakuje gdy mam naprawdę mało czasu i chce tylko sprawdzić kto co robi, by w miare możliwości poprawić jeśli zauważę pomyłkę. :) I uważam że było by przydatne, bo % może jest, przydatny i to bardzo, lecz szkoda że nie pamięta się co robi dana postać :?
Image
psychowico

Postby psychowico » Wed Feb 29, 2012 10:21 am

Jeśli znajdziesz tą sugestie w dziale "Suggestion" dołączę się do odkopywania jej. I może przejdzie.

Shadowly

Postby Shadowly » Wed Feb 29, 2012 3:08 pm

Przekopałem 20 stron i nie znalazłem, niestety "szukaj" Też mi nie pomogło. Choć fajne są sugestie niektóre na temat projektów.

Dobrym pomysłem jest też, gdzieś to widziałem, by można było dodawać ilość powtórzeń podczas trwania projektu.
I teraz tak myślę, skoro dodajecie nowe ikonki które grafiką powalają :) I od razu lepiej to wygląda. Czy istniało by na przykład na liście projektów dodanie ikonek do jakiej umiejętności przypisuje się dana czynność? Co o tym myślicie?

Na przykład przy krawiectwie byłyby małe nożyczki, przy wiertnictwie świderek. Albo jeśli nie ikonka która wygląda jak realistyczny przedmiot to ściągając z kartografów, przyłożyć skróty do umiejętności, jak oni robią do surowców. Czyli Krawiectwo to "Kr" Tylko to może być problematyczne ze względu na różnorodność językową...
Image
Greek

Postby Greek » Wed Feb 29, 2012 3:37 pm

Tego typu modyfikacje są niestety trudne z powodu braku chętnych do tworzenia obrazków. Zadanie jest to trudne nawet dla profesjonalisty, bo umiejętności jest wiele a obrazki musiałyby być małe i niezbyt zróżnicowane kolorystycznie.
Ja się do tego nie palę po serii postów na angielskim forum, z których dowiedziałem się, że przycisk przeciągania nie pasuje do cantryjskiego stylu, a ubierania i demontażu tak, a słowo "eat" w dowolnym języku ma w sobie więcej wspólnego z jedzeniem niż ikonka chleba.
Wszelkie zmiany obrazkowe generalnie są trudne. Do tego jest jeszcze postulowana dawno temu przez Douga zmiana systemu umiejętności, która jest bardzo niejasna ale ponoć ważna, więc mogłoby się okazać, że zajęcie się tym oznaczało by marnowanie czasu

Zamiast tego można by prosto wprowadzić tekstową informację na stronie projektu i tego nikt nie powinien się czepiać.
Shadowly

Postby Shadowly » Wed Feb 29, 2012 4:13 pm

No to wprowadzenie albo skrótu albo całego stwierdzenia jaka to umiejętność było by dobre. Tylko że w ten sposób trzeba by było zorganizować też tłumaczy. Ale taka jasna informacja byłaby dobra. Ponieważ czasem jest subtelna różnica pomiędzy danymi czynnościami, a inna umiejętność wchodzi w gre.
Moim zdaniem nowi mieli by lepszy start dzięki temu przy okazji.
Image

Return to “Sugestie”