Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Mars
Re: Wiesci z frontu (ProgD & RD)
Stracilem pewnego jegomoscia swego czasu, jak to ktos trafnie badz nietrafnie ujmowal "wypasiona i ustawiona postac", m. in. z powodu naduzywania herbaty, ale wcale nie obwiniam istnienia tego napoju o to. Sam popelnilem ta postacia dosc bledow aby sprowokowac czarna noc w jednym miescie. Na pewno i przewazajaca wiekszosc kolejnych masakr wcale nie byla wywolana samym istnieniem herbaty - ten srodek tylko ulatwil wszystko. Gdyby nie herbata to po prostu szybka bitwe z zaskoczenia przygotowywaloby sie dluzej z wieksza iloscia ludkow.
Usuniecie herbaty/kawy jako napojow zmniejszajacych zmeczenie a pozostawienie ich tylko do PR moze przypominac walke z alkoholizmem poprzez prohibicje - jak ktos bedzie chcial urzadzic masakre to i tak ja urzadzi, i byc moze juz wcale nie tak zgodnie z zasadami. Bo po co ma trudzic sie i montowac legalnie wieksza ekipe o wiele wiele dluzej, skoro moze sie posluzyc OOC czy dodatkowymi kontami...przeciez to proste?
No, ale jeszcze trzeba uwzglednic do tego nowe zmiany w mechanizmie walki, ktore i nasze topory oraz miecze uczynia tylko dodatkowymi przedmiotami do PR. Straznicy i pozostali strazacy stana sie niepotrzebni, zlodzieje notatek zaczna byc bezkarni i wieczni, a piraci beda mogli co najwyzej sobie popijaczyc i pomajaczyc wesole piesni (moze beda nawet specjalnie dokonywac na morzach abordazu aby pospiewac przypadkowym zeglarzom, ahoj).
Usuniecie herbaty/kawy jako napojow zmniejszajacych zmeczenie a pozostawienie ich tylko do PR moze przypominac walke z alkoholizmem poprzez prohibicje - jak ktos bedzie chcial urzadzic masakre to i tak ja urzadzi, i byc moze juz wcale nie tak zgodnie z zasadami. Bo po co ma trudzic sie i montowac legalnie wieksza ekipe o wiele wiele dluzej, skoro moze sie posluzyc OOC czy dodatkowymi kontami...przeciez to proste?
No, ale jeszcze trzeba uwzglednic do tego nowe zmiany w mechanizmie walki, ktore i nasze topory oraz miecze uczynia tylko dodatkowymi przedmiotami do PR. Straznicy i pozostali strazacy stana sie niepotrzebni, zlodzieje notatek zaczna byc bezkarni i wieczni, a piraci beda mogli co najwyzej sobie popijaczyc i pomajaczyc wesole piesni (moze beda nawet specjalnie dokonywac na morzach abordazu aby pospiewac przypadkowym zeglarzom, ahoj).
- Mars
No prosze...
Ceny aluminium i ryzu niebawem szybko wzrosną.

Ceny aluminium i ryzu niebawem szybko wzrosną.

-
Nic się nie zmieniło, ani nie dodało przez 2 miesiące?
- Mars
Jest losowa ankieta nt. tego, czy chcemy, aby mechanizm samobojstwa zostal zaimplementowany, i czy jakimis postaciami bysmy dokonali seppuku.
Ja jestem na tak, byleby dzialalo to z opoznieniem (np. 3 dni), a to w razie wlamania (tak samo opoznienie trzeba dac dla krzyzyka).
Ja jestem na tak, byleby dzialalo to z opoznieniem (np. 3 dni), a to w razie wlamania (tak samo opoznienie trzeba dac dla krzyzyka).
- Zamia
Z tego co zrozumiałam z tej ankiety to jednej odpowiedzi należy udzielić na dwa pytania.
1. czy jestem za wprowadzeniem samobójstwa? - TAK
2. czy zabiłabym natychmiast jakąś swoją postać? - NIE
I jestem w kropce bo odpowiedzi można udzielić tylko jednej
1. czy jestem za wprowadzeniem samobójstwa? - TAK
2. czy zabiłabym natychmiast jakąś swoją postać? - NIE
I jestem w kropce bo odpowiedzi można udzielić tylko jednej

- Gunshot
No bo logiczne jest, że jak jesteś za wprowadzeniem samobójstwa to zabiłbyś jakąś swoją postać, a żę akurat teraz byś tego nie zrobił nie znaczy, że w ogóle.
- cald dashew
Ja odpowiedziałem nie, bo w tej chwili bym nie uśmiercił (chyba) a na pewno nie od razu jak było w ankiecie, na pewno bym się głębiej zastanowił.
- Gunshot
No i przez takich głąbów jak ty nie wprowadzą samobójstwa, a co za tym idzie - będzie trzeba sie głowić jak to zagłodzić nieprzydatne postacie...
- cald dashew
Mi się właśnie wydaje, że Ty jesteś 'głąbem' bo oni chcą pewnie sprawdzić czy za dużo postaci zaraz nie pomrze, jak wszyscy wcisną "tak", to będzie oczywiste, że gracze będą używali przycisku samobójstwa ot tak bez zastanowienia i na dużą skalę jak tylko coś im się będzie nie podobało (np. słaba walka siła, czy jak się miejsce nie będzie podobać), a tego góra chyba nie chce.
Jestem za wprowadzeniem przycisku samobójstwa, tylko wydaje mi się, że właśnie odpowiedź, że nie wciśniesz go bez zastanowienia na paru swoich postaciach jak zostanie wprowadzony jest tak na prawdę oddaniem głosu "za przyciskiem".
Jestem za wprowadzeniem przycisku samobójstwa, tylko wydaje mi się, że właśnie odpowiedź, że nie wciśniesz go bez zastanowienia na paru swoich postaciach jak zostanie wprowadzony jest tak na prawdę oddaniem głosu "za przyciskiem".
- suchy
- Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light
No wybaczcie.
Pytanie nie brzmiało "Czy jesteś za wprowadzeniem 'przycisku samobójczego'?" tylko "Czy skorzystałbyś z niego OD RAZU?".
Też odpowiedziałem nie, bo i nie mam zamiaru uśmiercać żadnej z moich postaci.
Dlaczego miałbym inaczej odpowiadać? Żeby komuś dobrze zrobić? No bez przesady...
Pytanie nie brzmiało "Czy jesteś za wprowadzeniem 'przycisku samobójczego'?" tylko "Czy skorzystałbyś z niego OD RAZU?".
Też odpowiedziałem nie, bo i nie mam zamiaru uśmiercać żadnej z moich postaci.
Dlaczego miałbym inaczej odpowiadać? Żeby komuś dobrze zrobić? No bez przesady...
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!
Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!
Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
- gawi
ja chce ta ankiete!!!!! 

[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]
http://gawi.posadzdrzewo.pl
http://gawi.posadzdrzewo.pl
-
No właśnie, o ile mnie pamięć nie myli (dość szybko je przeczytałem i wypełniłem) pytanie brzmiało czy jeśli zostanie wprowadzone samobójstwo postaci to czy skorzystasz z tego od razu.
Również zaznaczyłem "nie".
Wiec wbrew pozorom większość odpowiedzi na "nie" może zachęcić górę do wprowadzenia samobójstwa wszak będą mieli pewność, że zbyt dużo postaci nie zejdzie z zielonego świata od razu.
Nie ma więc co wyzywać od głąbów bo potem może być łyso...
Również zaznaczyłem "nie".
Wiec wbrew pozorom większość odpowiedzi na "nie" może zachęcić górę do wprowadzenia samobójstwa wszak będą mieli pewność, że zbyt dużo postaci nie zejdzie z zielonego świata od razu.
Nie ma więc co wyzywać od głąbów bo potem może być łyso...

- lacki2000
możnaby ograniczyć możliwość popełnienia samobójstwa tylko dla postaci powyzej 30-go roku życia.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
- Gunshot
Myśle, że bardziej chodzi im o świeżo stworzone postacie, które pozostawione na śmierć głodową zalegają w miastach.
- skotos
Gunshot wrote:Myśle, że bardziej chodzi im o świeżo stworzone postacie, które pozostawione na śmierć głodową zalegają w miastach.
A niech sobie zalegają. Ja wybrałem nie i to bez względu na zwrot "OD RAZU". Uważam, ze samobójstwo nie powinno być udostępnione od tak sobie. a powinny być jakieś ograniczenia, przykładowo wiek postaci, a po takim zgonie slot na jedną postać powinien być zablokowany przez stosunkowo długi czas.
... I'm pulling your strings
twisting your mind and smashing your dreams
Blinded by me, you can't see a thing
Just call my name, `cause I'll hear you scream
skotoooooooos
twisting your mind and smashing your dreams
Blinded by me, you can't see a thing
Just call my name, `cause I'll hear you scream
skotoooooooos