Nowy system walki

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

cald dashew

Nowy system walki

Postby cald dashew » Mon Dec 27, 2010 8:00 pm

Nareszcie coś zrobili z tym okropnym systemem walki cantrowej. Co myślicie o nowym? :)
Image
Image
Image
KVZ
Players Dept. Member

Re: Nowy system walki

Postby KVZ » Mon Dec 27, 2010 8:24 pm

Jeszcze gorszy... Popierał bym automatyczny atak jako forma obrony, ale nie to co zamierzają wprowadzić.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
cald dashew

Postby cald dashew » Mon Dec 27, 2010 8:27 pm

KEVEZ wrote:Jeszcze gorszy... Popierał bym automatyczny atak jako forma obrony, ale nie to co zamierzają wprowadzić.

Czy ja wiem.. Są pewne niedociągnięcia i niedomówienia, powiedziałbym że nawet szereg, ale na pewno wszystko do dopracowania. Nareszcie nie będzie tego idiotycznego atakowania po upływie doby, walka może stać się bardziej dynamiczna i realistyczna. Ja myślę, że może być lepiej.
Image

Image

Image
oxyquan

Postby oxyquan » Mon Dec 27, 2010 8:30 pm

Beznadziejny. I do tego już widzę w nim luki, wcale nie zaradzi na masakry... ;)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Dec 27, 2010 8:40 pm

Góra chce po paru masakrach w strefie angielskiej coś zmienić. Najlepszy system to był by taki który by kazał bandycie przed atakiem pytać o zgode:

"Dzięń dobry. Możemy pana pobić?" - ale wyśmiano by taki system więc troche to uproszczono.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
Ultim8

Postby Ultim8 » Mon Dec 27, 2010 8:46 pm

A ja mam taka watpliwosc co do tego systemu. Zalozmy ze zlodziejaszek ucieka droga... Zapracowany mieszkaniec wybiegam za nim i wale go przez leb toporem. *Zgrzyyyyyyt* Wroc... Staram sie walnac. I przez 24godziny musze cierpliwie czekac na drodze, zanim ten przyjemniaczek sie zgodzi na laskawe przyjecie mojego ciosu, tak? Zziebniety i glodny, w deszczu prawy mieszkaniec bedzie musial czekac na dobra wole zloczyncy? O ironio...

Czy mniej wiecej na cos takiego bedziemy napotykac w czasie naszej zacnej zabawy?
Podziekowal. =/
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Dec 27, 2010 8:52 pm

Mniej więcej. Dlatego uważam, że proponowany system jest żałosny i jeszcze gorszy od tego który jest teraz.
cald dashew

Postby cald dashew » Mon Dec 27, 2010 9:44 pm

A po co zaradzać na masakry? I tak przeważnie jest nudno, żeby robić by było jeszcze bardziej.. Lepiej nie.
Image

Image

Image
oxyquan

Postby oxyquan » Mon Dec 27, 2010 10:29 pm

Dobra masakra nie jest zła. :twisted:
BZR

Postby BZR » Tue Dec 28, 2010 3:19 am

Masakry nie są dobre... zabici nie mają żadnej przyjemności po prostu najpierw wszystko jest w porządku, idziesz na obiad, logujesz się ponownie, twoja postać nie żyje. A w dodatku obecny system przeciągania i krycia się w budynkach jest po prostu żałosny.
Mars

Postby Mars » Tue Dec 28, 2010 9:49 am

cald dashew wrote:Nareszcie coś zrobili z tym okropnym systemem walki cantrowej. Co myślicie o nowym? :)

Mysle, ze przydaloby sie tlumaczenie dla tych ktorzy nie znaja angielskiego, bo wchodzac w ten watek moga zadawac sobie dziwne pytania.

Ultim8 wrote:A ja mam taka watpliwosc co do tego systemu. Zalozmy ze zlodziejaszek ucieka droga... Zapracowany mieszkaniec wybiegam za nim i wale go przez leb toporem. *Zgrzyyyyyyt* Wroc... Staram sie walnac. I przez 24godziny musze cierpliwie czekac na drodze, zanim ten przyjemniaczek sie zgodzi na laskawe przyjecie mojego ciosu, tak? Zziebniety i glodny, w deszczu prawy mieszkaniec bedzie musial czekac na dobra wole zloczyncy? O ironio...

Czy mniej wiecej na cos takiego bedziemy napotykac w czasie naszej zacnej zabawy?
Podziekowal. =/

Tak sie dzieje gdy wprowadzajacy zmiany nie znaja w ogole realizmu srodowiska w ktore ingeruja. Przykladow z zycia tez jest wiele - rok temu nasz wspanialy rzad wpadl na pomysl, aby wprowadzic obowiazkowe ubezpieczenie od kazdego roweru. No tak, dla warszawiaka moze te dodatkowe 2-3 stowki na kazdy rower co roku to nie problem przy parunastotysiecznych zarobkach, ale w Polsce B i C sytuacja wyglada juz troche mniej pozytywnie a i rowerow wiecej bo mniej samochodow i autobusow :lol:

Jezeli nowy system walki utrudni znacznie radzenie sobie z drobna przestepczoscia w wielkich miastach, to po prostu dopasowane zostana ostrzejsze prawa, ale nie sadze, aby mialo miec to pozytywny wplyw na gre, raczej mozna spodziewac sie kolejnej fali krzyzy, tym razem z prostego powodu - gra zrobila sie gorsza i nudniejsza.
Snake

Postby Snake » Tue Dec 28, 2010 10:18 am

Mars wrote:
cald dashew wrote:Nareszcie coś zrobili z tym okropnym systemem walki cantrowej. Co myślicie o nowym? :)

Mysle, ze przydaloby sie tlumaczenie dla tych ktorzy nie znaja angielskiego, bo wchodzac w ten watek moga zadawac sobie dziwne pytania.

Myślę, że można zacząć się uczyć angielskiego, albo użyć google translate ;] (dajemy wędkę a nie rybę)

Banda mazgai zmienia system, który działa i ma się dobrze, bo stracili kilka swoich "beloved" postaci. Żal i zgrzytania zębów :mrgreen:
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
oxyquan

Postby oxyquan » Tue Dec 28, 2010 10:30 am

Obecny system walki jest prosty i nie ma w nim za wiele kombinacji. I odkąd nie ma herbaty, to większe masakry w krótkim czasie są praktycznie niemożliwe albo wymagają na prawdę sporej liczby postaci. Pobieżnie patrząc na nowy system już widać, że chcą przekombinować sprawę i już mam parę pomysłów, które pozwolą zyskać przewagę i będą jeszcze bardziej preferować aktywnych i zgranych graczy. A do tego możliwe staną się natychmiastowe morderstwa przez jedną sprawniejszą postać, które do tej pory nie były możliwe.
Mars

Postby Mars » Tue Dec 28, 2010 11:17 am

Snake wrote:Myślę, że można zacząć się uczyć angielskiego, albo użyć google translate ;] (dajemy wędkę a nie rybę

No to jedziemy.

Tłumaczenie (angielski > polski)

Re Combat Kompleksowe-Write
Wszystkie,

Po latach sugestie i komentarze graczem, administracji gry zbudował nowy system walki, który jest bardziej sprawiedliwy i pasuje również do Cantr jest powolny charakter. System ten został przyjęty powszechna zgoda, a my jesteśmy tutaj delegowania na okres podglądu pozwalają na adres uwagi i wątpliwości. To naprawdę nie jest łatwe do wyjaśnienia, więc wyślę głównych atrakcji poniżej, a pozwoli ciała dyskusji resztę.

-Atak inny charakter będzie generować stanie walki między tymi dwoma znakami. Po rozpoczęciu ataku, zdarzenie jest generowane, zmęczenie jest stosowany, ale szkoda nie ocenia się do jednej) piłkarz zaatakował znaków loguje się i rozwiązuje ataku lub b) okres upływu czasu (jeden dzień wylogowuje graczy, a tym bardziej dla graczy, które są rejestrowane w celu zapobieżenia ugrzęźnie). Rozwiązanie ataku tylko oznacza, że gracz w ataku kliknięć charakter przycisk, aby zakończyć ataku. Dyskutowaliśmy na temat rzeczy, jak na częściowe obronie rozdzielczość atak, itp., ale uznał, były zbyt powikłań (na razie). To nie znaczy, że nie będziemy dodawać funkcje w przyszłości.

Uwaga Developer's: To gwarantuje, że aktywnych znaków nie może być zraniony / zginął podczas off-line (pod warunkiem, zalogować się raz dziennie), co pozwala na odgrywanie ról oraz likwidacji nieprzyjemnych nekrologi niespodzianka. Gwarantuje on również, że napastnik będzie obecny podczas rozwiązać ataku, eliminując hit i ukrywać ataki.

-Stanie walki został rozwiązany, gdy albo rozwiązuje to obrońca lub napastnik odwoła. Anulowanie stanie walki nie będzie odzyskać utraconą energię, ani nie spowoduje to usunięcie początkowego komunikat o zdarzeniu. Ani obrońca, ani atakująca może poruszać się jednocześnie w stanie walki. Obaj mogą mówić, spożywają żywność, projekty góry, że pracowali oni nad przed rozpoczęciem walki, i pisać (ewentualnie) przekazać uwagi. Inne ograniczenia tego, co postać może / nie mogę zrobić, podczas gdy w stanie walki jest wciąż dyskutowane.

Uwaga Developer's: Najprawdopodobniej przeciągając będzie musiała być wyłączona w stanie walki. Gdyby to było dozwolone, ataki mogą być anulowane przez przeciąganie napastników, a następnie walki przesunie się jeszcze bardziej w kierunku przeciągania. Co chcemy uniknąć, jest o liderów pod zmasowany atak przechodzi się wszystkich swoich posiadłości na inne znaki. Napastnik nadal powinien być w stanie wykorzystać zaskoczenie jako korzyść i mają szansę na uzyskanie spadł posiadłości zmarłego. Jesteśmy w trakcie dyskusji, jak to zrobić w sposób rzetelny.

-Ataki nie będzie już ograniczony do jednego dziennie, choć zmęczenie z każdym ataku zostanie zwiększona.

Uwaga Developer's: To pozwala na rozwiązanie walki między postaciami, które budzą się w tym czasie. Możemy teraz ma odpowiednich pojedynków, konkursy, potyczki, (i myślę, samobójstwa) itp.

-Ataki te są rozwiązywane w stanie atakujący był w momencie ataku stało. znaków Dead wejdzie w stan śmierci klinicznej, gdzie tylko rozmowy jest możliwe. Po śmierci faktycznie zostanie zamknięta jest wciąż przedmiotem dyskusji.

-Realizacja pojemność żołądka, aby zapobiec nieograniczony leczenia / regeneracji energii.

walki-Road będzie stan zawieszonego ruchu. Kiedy ataki zostały rozwiązane, na następnej podróży zaznaczyć, pojazdy zostaną umieszczone tam, gdzie powinny być, gdyby nie został zatrzymany.

Ewentualne przyszłe Dodatki:

-Ochrona inną postać
Agility umiejętności, które zwiększy szanse nie trafiony
-Integracja przeciągając do nowego systemu, a nie jest wyraźnie wyłączone
-Division broni do walki wręcz i wahał się kategorie, dalsza dywersyfikacja w oparciu o umiejętności

(LD / oficerów łącznikowych, należy tłumaczyć tym, kiedy można i założyć nowy temat na to forum w Twoim języku. Prosimy o linka do tego wątku tutaj. Dzięki!)
Snake

Postby Snake » Tue Dec 28, 2010 2:12 pm

Chodziło mi o to, żeby każdy samodzielnie dotarł do tłumaczenia w ten czy inny sposób, przez takich jak Ty nasz społeczeństwo tępieje z roku na rok! Shame on you! :mrgreen:
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)

Return to “Ogólne dyskusje”