in vitro... wrote:ja mam jeszcze większą alergię, bo grałem nie tylko w H&H ale i w Wurma.
a wcale nie masz, bo ja na co dzień przy aplecie javowym w roli interfejsu bazy danych w pracy siedze

Moderators: Public Relations Department, Players Department
in vitro... wrote:ja mam jeszcze większą alergię, bo grałem nie tylko w H&H ale i w Wurma.
oxyquan wrote:Python jest bardzo dobry przy dużej rotacji programistów, bo nie daje takich możliwości pisania różnymi stylami. Do tego jakiś fajny framework (np. Django) i pisanie jest szybkie i przyjemne.
marol wrote:Niestety firma ta, w odróżnieniu od innych firm hostingowych, których użył haker, nie chce współpracować i zablokować tego konta pomimo ewidentnych dowodów.
wadko wrote:Nie ma to jak schronić się za prawem i ochraniać złodzieja.
Paserstwo – zachowanie polegające na nabyciu rzeczy uzyskanej za pomocą czynu zabronionego (najczęściej kradzieży), lub udzieleniu innej osobie pomocy do jej zbycia, albo na przyjęciu tej rzeczy lub pomocy w jej ukryciu.
Paserstwo można popełnić umyślnie jak i nieumyślnie, zależnie od tego, czy paser wie o przestępnym pochodzeniu przedmiotu (paserstwo umyślne), czy też w konkretnym przypadku powinien i mógł takie pochodzenie rzeczy stwierdzić na podstawie towarzyszących okoliczności, np. podejrzanie niskiej ceny, sprzedaży bez dokumentów lub w niekompletnym stanie itp.
Snake wrote:Taaa... pewnie admin jest znajomym tego złodzieja co bazę tam wrzucił :]
Hekko.pl wrote:wadko wrote:Nie ma to jak schronić się za prawem i ochraniać złodzieja.
Proszę pamiętać, że ani my ani nikt stąd nie jest uprawniony aby nazywać kogokolwiek złodziejem gdyż bez stosownego postanowienia sądu jest to po prostu zniesławienie. (art.212 KK (zniesławienie) lub art.216 KK (zniewaga)
robin_waw wrote:Czyli już wiemy dlaczego haker wybrał ta firmę hostingową.
Dlatego że tu czuje się bezpiecznie, zanim uda się uruchomić procedurę powodująca blokadę konta haker może bezpiecznie przechowywać skradzione dane.
Należy teraz do prokuratury pozwać ta firmę hostingową jako ze jest podejrzana o paserstwo. Udzielanie pomocy złodziejowi.
A skoro firma została powiadomiona o tym ze dane które zostały skradzione są przetrzymywane na jej serwerach. Jest to paserstwo umyślne.
robin_waw wrote:Ale skoro firma została powiadomiona o tym ze są u niej składowane dane które prawdopodobnie pochodzą z przestępstwa powinna uruchomić procedurę weryfikująca ten fakt. W innym przypadku jest to pomocnictwo.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest