Stekania starych marud, czyli narzekania cantryjskie

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Shadowly

Re: Stekania starych marud, czyli narzekania cantryjskie

Postby Shadowly » Thu Sep 02, 2010 10:27 pm

Denerwuje mnie prymityw i idiota, którego od kilku dni mam wątpliwą przyjemność słyszeć na częstotliwości 100.

Niestety tego Pana też słysze od kilku dni, dziecinne zachowanie, psucie klimatu innym, dorwał sie do radioodbiornika i nie pozwala normalnie porozmawiać....
Image
B.M.T.

Postby B.M.T. » Thu Sep 02, 2010 10:49 pm

hmm czy to osobnik przedstawiający się jako Szklany Fiut?
Shadowly

Postby Shadowly » Thu Sep 02, 2010 10:58 pm

B.M.T. wrote:hmm czy to osobnik przedstawiający się jako Szklany Fiut?

Taaaa, przeszperałem wiadomości by to znaleźć, ale tak, to ten :P
Image
B.M.T.

Postby B.M.T. » Thu Sep 02, 2010 11:05 pm

Jestem Szklany Fiut. Skąd nadajesz klecho?

To szykuj dupe klecho, bo płynę po ciebie.

:D
Shadowly

Postby Shadowly » Thu Sep 02, 2010 11:17 pm

Jak przyjedziesz to na pewno zrobię ci dobrze.

To super, bo nie myłem się od lat wiem, że tak lubisz.

Rozmowy są niezłe :D
Image
A.L.M.E.R

Postby A.L.M.E.R » Sat Sep 04, 2010 11:06 am

Shadowly wrote:Jak przyjedziesz to na pewno zrobię ci dobrze.

To super, bo nie myłem się od lat wiem, że tak lubisz.

Rozmowy są niezłe :D

Szkło kruche jest :P
Zieleń czy nie zieleń- oto jest pytanie
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Sep 05, 2010 3:58 pm

Też czytam te logi regularnie, i powiem wam szczerze, że cieszę się iż w końcu ktoś pokazał że radio nie jest takie fajne jak się wszystkim wydaje.

Tak, też uważam że to idiota, ale poza tym nie możemy w jego kwestii robić nic poza grą. Żadnej zasady nie łamie. Może go najwyżej PD upomnieć aby nie przesadzał z bluzgami, to wszystko.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
lacki2000

Postby lacki2000 » Sun Sep 05, 2010 9:48 pm

Rusalka wrote:Też czytam te logi regularnie, i powiem wam szczerze, że cieszę się iż w końcu ktoś pokazał że radio nie jest takie fajne jak się wszystkim wydaje.

Tak, też uważam że to idiota, ale poza tym nie możemy w jego kwestii robić nic poza grą. Żadnej zasady nie łamie. Może go najwyżej PD upomnieć aby nie przesadzał z bluzgami, to wszystko.
No cóż ja proponowałem swego czasu urządzonka (nadajnik i odbiornik kodu radiowego) dodatkowe do nadajnika i odbiornika które do każdej wiadomości nadanej doklejałoby unikalny kod (id) tego nadajnika i wyświetlało na odbiorniku kodu. Pomogłoby to w ustalaniu źródła nadawania. Ale jakoś tak nikt nie poparł i gdzieś tam schnie ta wspaniała sugestia...

o tu znalazłem: viewtopic.php?f=45&t=17120
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Sep 05, 2010 11:14 pm

Hmm, w RL radia analogowe czegoś takiego nie przekazują przecież.

Ja bym raczej pokombinował nad jakmiś mądrym sposobem umożliwiającym zapamiętanie czyjegoś głosu. Nie wiem jak by to moglo w praktyce wyglądać - bo udostępnienie nazywania dynamicznego w dialogach radiowych jest bez sensu. Może wprowadzić dyktafon? I za pomocą jego można byłoby przyrównać postać do głosu?

Kolejną alternatywą jest możliwość namierzania nadajnika. Ale jeśli będzie kilka nadajników w jednej lokacji to problem będzie nadal.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
lacki2000

Postby lacki2000 » Mon Sep 06, 2010 11:02 am

Rusalka wrote:Hmm, w RL radia analogowe czegoś takiego nie przekazują przecież.
Nie przekazują bo nigdy nie było takiej potrzeby. Generalnie radiowcy w RL są ludźmi kulturalnymi. Poza tym w RL taki nadajnik kodu pewnie dałoby się zepsuć więc nie miałby on wielkiej przydatności.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
wadko

Postby wadko » Mon Sep 06, 2010 11:44 am

lacki2000 wrote:
Rusalka wrote:Hmm, w RL radia analogowe czegoś takiego nie przekazują przecież.
Nie przekazują bo nigdy nie było takiej potrzeby. Generalnie radiowcy w RL są ludźmi kulturalnymi. Poza tym w RL taki nadajnik kodu pewnie dałoby się zepsuć więc nie miałby on wielkiej przydatności.

A korzystałeś kiedyś z CB?
oxyquan

Postby oxyquan » Mon Sep 06, 2010 11:51 am

Zdecydowanie! Identyfikacja głosu, identyfikacja nadajników, odciski palców, odciski stóp, unikalny bieżnik każdego pojazdu itd. Koniecznie trzeba wprowadzić środki pozwalające natychmiastowo namierzyć i zabić każdego złodzieja, mordercę, spiskowca i intryganta! Przecież nikt nie może przeszkadzać nam w puchowych wojnach pomiędzy muskularnymi mężczyznami z kilkoma bliznami tu i ówdzie oraz kłótniach o grzebienie i uroczych uśmiechach blondynek z wydatnymi biustami!
Aravat

Postby Aravat » Mon Sep 06, 2010 12:30 pm

Cześć. Wpadłem sprawdzić co słychać na forum i mówiąc szczerze szczena mi opadła. Wy z tymi identyfikacjami to na poważnie czy tylko takie żarciki? Jeśli na poważnie to nieźle tu kogoś "pogięło". Naprawdę tego chcecie? Aż nie mogę w to uwierzyć. Jeśli już coś to ewentualnie wprowadzić identyfikację głosu czy męski czy kobiecy i that's it!. Reszta zepsuje grę do reszty. Podpisuję się pod tym co napisał oxyquano...
No, ale to już podobno nie moja sprawa ;) I to by było na tyle...Pozdrawiam.
Wszystko nalezy robic w sposob tak prosty jak to tylko mozliwe i ani troche prosciej....
diavel

Postby diavel » Mon Sep 06, 2010 12:39 pm

oxyquan wrote:Zdecydowanie! Identyfikacja głosu, identyfikacja nadajników, odciski palców, odciski stóp, unikalny bieżnik każdego pojazdu itd. Koniecznie trzeba wprowadzić środki pozwalające natychmiastowo namierzyć i zabić każdego złodzieja, mordercę, spiskowca i intryganta! Przecież nikt nie może przeszkadzać nam w puchowych wojnach pomiędzy muskularnymi mężczyznami z kilkoma bliznami tu i ówdzie oraz kłótniach o grzebienie i uroczych uśmiechach blondynek z wydatnymi biustami!

Hahahahah :lol:
in vitro...

Postby in vitro... » Mon Sep 06, 2010 1:00 pm

Namierzanie to ciekawy pomysł nawet. Ale reszta do kitu. Nie powinno być żadnych mechanizmów które pozwalają ustalić kto mówi. Zawsze można jakieś tajne kody wymyślić czy coś w tym stylu. Jedyny problem, to jak 2 osoby się nigdy nie widziały, a chcą przez radio pogadać, bo wtedy nie ma bezpiecznej metody.
cantr się posypał

Return to “Ogólne dyskusje”