Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Quijo
Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Jak mawiał kiedyś pewien mędrzec "co nagle do po diable" 

http://www.gks-murcki.com
- cald dashew
Dodajmy lvle i expa. I Orków i krasnoludów! (poexpiłbym sobie trochę)
-
Ten model formatowania w kolorach byłby udogodnieniem, ale nie jest konieczny.
Wystarczy zamiast pisać a la long ciągiem np:
dwudzuestoletni mężczyzna mówi: *rozkłada bezradnie ręce ze spuszczoną głową* Ależ jestem zmęczony nic więcej już nie zrobie dzisiaj musze odpocząć *lekko się usmiecha*
Można opisać to tak najpierw w gwiazdkach reakcja postaci potem jego słowa. Np:
dwudzuestoletni mężczyzna mówi: *rozkłada bezradnie ręce ze spuszczoną głową*
dwudzuestoletni mężczyzna mówi: Ależ jestem zmęczony nic więcej już nie zrobie dzisiaj musze odpocząć
dwudzuestoletni mężczyzna mówi: *lekko się usmiecha*
Można??? Prawda że czytelne i nie potrzeba dodatkowych kolorów.
Wystarczy zamiast pisać a la long ciągiem np:
dwudzuestoletni mężczyzna mówi: *rozkłada bezradnie ręce ze spuszczoną głową* Ależ jestem zmęczony nic więcej już nie zrobie dzisiaj musze odpocząć *lekko się usmiecha*
Można opisać to tak najpierw w gwiazdkach reakcja postaci potem jego słowa. Np:
dwudzuestoletni mężczyzna mówi: *rozkłada bezradnie ręce ze spuszczoną głową*
dwudzuestoletni mężczyzna mówi: Ależ jestem zmęczony nic więcej już nie zrobie dzisiaj musze odpocząć
dwudzuestoletni mężczyzna mówi: *lekko się usmiecha*
Można??? Prawda że czytelne i nie potrzeba dodatkowych kolorów.
- suchy
- Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light
Aha...
Zwłaszcza we Vlo czy Dom Bojran takie pisanie byłoby ooooogromnym udogodnieniem dla wszystkich dookoła...
Zwłaszcza we Vlo czy Dom Bojran takie pisanie byłoby ooooogromnym udogodnieniem dla wszystkich dookoła...
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!
Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!
Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
- A.L.M.E.R
A ja chce skróty. zamiast pisania w gwiazdkach po kilkadziesiąt razy
Zieleń czy nie zieleń- oto jest pytanie
-
Tak! Jak postawisz
to się zmieni na "uśmiecha się". Jak postawisz
to się zmieni na "śmieje się". I tak dalej. Może być? 

- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
Ja poproszę o zrobienie takiego fajnego czegoś, że w opcjach konta wyświetlone jest ile osób zarejestrowało się z danego refa i ile z tych kont jest nadal aktywnych.
Później możnaby do tego dodać ranking osób z największą liczbą refów
żeby zmotywować ludzi do zapraszania innych. (chyba, że wtedy mogliby się trafić gracze przy reklamowaniu gry idący na ilość a nie jakość)
Później możnaby do tego dodać ranking osób z największą liczbą refów

‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
- Rusalka
Greek wrote:(chyba, że wtedy mogliby się trafić gracze przy reklamowaniu gry idący na ilość a nie jakość)
Zawsze sie tacy trafia, ale im wiecej dowolnych graczy tym wiecej dobrych graczy (chociaz proporcja jest mi nieznana)

Podoba mi sie sugestia! Po angielsku w suggestions pisac!

Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
-
Witam!
Jestem bardzo zielonym graczem w sensie jak najbardziej dosłownym, ale pomądrzyć się każdy, prawda, lubi.
Oto moję wybitne przemyślenia.
Pierwsze primo: Odgrywamy mieszkańców niewielkich i na ogół dość prymitywnych społeczności (jesli chodzi o rozwój technologiczny znajdujemy się na poziomie Mad Maxa - łuki i oszczepy ale i motocykle a nawet radia). Pozyskujemy, aby przeżyć, najróżniejsze surowce i żywność. W tym ryby.
Drugie primo: Doświadczenie i zdrowy rozsądek uczą, że wybrzeże morza to faktycznie raj żywieniowy i takim obszarem było ono przez większą część historii człowieka. Oczywistym jest, że znacznie łatwiej zbierać małże czy kraby, niż łowić ryby, zwłaszcza, takie jak dorsz, które bywają daleko od brzegu. Owszem, można powiedzieć, że to czepiactwo, jeśli chodzi o ilości i sposoby pozyskiwania ryb, ale sugeruję wprowadzenie dodatkowo małży i krabów. Prymitywna społeczność zbieracka może łatwiej pozyskać owoce morza (wystarczy przejść się z ostrym kamieniem po plaży) niż polować na zwinne ryby w głębokiej wodzie.
Sugeruję takie ilości pozyskiwania owoców morza (umiejętnosć - zbieractwo):
małże - 80 g dziennie, z nożem kamiennym 7 razy więcej, z nożem stalowym lub brązowym 10 razy więcej. Małże mozna jeść na surowo, wówczas jest to 70 g dziennie, można je także gotować (potrzebny garnek i paliwo) - wówczas wystarczy 50 g dziennie, lub wędzić (wędzarnia) potrzeba wówczas do zaspkojenia głodu 40 g dziennie. Małże można też użyć do pozyskiwania muszli (100 g małży daje 50 g muszli) wykorzystywanych jako ozdoby.
Kraby - 120 g dziennie, nie można ich jeść na surowo.
Jeśli chodzi o wartość odzywczą:
Gotowane - 50 g dziennie
Można tez zrobić zupę z owoców morza, potrzeba minimalnie 80 g małży i 120 g krabów, potrzebny garnek i kuchenka. Powstaje 200 g zupy. Taka zupa wystarczy na długo, bo wystarczy 50 g dziennie. Dodatkowo leczy 1% obrażeń.
Jestem bardzo zielonym graczem w sensie jak najbardziej dosłownym, ale pomądrzyć się każdy, prawda, lubi.
Oto moję wybitne przemyślenia.
Pierwsze primo: Odgrywamy mieszkańców niewielkich i na ogół dość prymitywnych społeczności (jesli chodzi o rozwój technologiczny znajdujemy się na poziomie Mad Maxa - łuki i oszczepy ale i motocykle a nawet radia). Pozyskujemy, aby przeżyć, najróżniejsze surowce i żywność. W tym ryby.
Drugie primo: Doświadczenie i zdrowy rozsądek uczą, że wybrzeże morza to faktycznie raj żywieniowy i takim obszarem było ono przez większą część historii człowieka. Oczywistym jest, że znacznie łatwiej zbierać małże czy kraby, niż łowić ryby, zwłaszcza, takie jak dorsz, które bywają daleko od brzegu. Owszem, można powiedzieć, że to czepiactwo, jeśli chodzi o ilości i sposoby pozyskiwania ryb, ale sugeruję wprowadzenie dodatkowo małży i krabów. Prymitywna społeczność zbieracka może łatwiej pozyskać owoce morza (wystarczy przejść się z ostrym kamieniem po plaży) niż polować na zwinne ryby w głębokiej wodzie.
Sugeruję takie ilości pozyskiwania owoców morza (umiejętnosć - zbieractwo):
małże - 80 g dziennie, z nożem kamiennym 7 razy więcej, z nożem stalowym lub brązowym 10 razy więcej. Małże mozna jeść na surowo, wówczas jest to 70 g dziennie, można je także gotować (potrzebny garnek i paliwo) - wówczas wystarczy 50 g dziennie, lub wędzić (wędzarnia) potrzeba wówczas do zaspkojenia głodu 40 g dziennie. Małże można też użyć do pozyskiwania muszli (100 g małży daje 50 g muszli) wykorzystywanych jako ozdoby.
Kraby - 120 g dziennie, nie można ich jeść na surowo.
Jeśli chodzi o wartość odzywczą:
Gotowane - 50 g dziennie
Można tez zrobić zupę z owoców morza, potrzeba minimalnie 80 g małży i 120 g krabów, potrzebny garnek i kuchenka. Powstaje 200 g zupy. Taka zupa wystarczy na długo, bo wystarczy 50 g dziennie. Dodatkowo leczy 1% obrażeń.
-
a mnie sie marzy, zeby z oliwek mozna bylo wyciskac oliwe. raz, ze wzbogaci dania, dwa, ze mozna by sie wreszcie pokusic o produkcje mydla
- Sopel_1
wladymyr wrote:potrzebny garnek i paliwo
Raczej drewno, bądź palenisko

Pomysł z owocami według mnie jest dobry

A mi się mażą pierdyliard takich małych wysepek co mają może z 2 - 3 lokacyjnych. Dodać sztormy i śmierć na morzy, a także rzucanie postaciami na takie wysepki (no i jeszcze dodać owoce morza) i mamy historię Robinsona Kruzoe

- Jinchuuriki
Sopel_1 wrote:wladymyr wrote:potrzebny garnek i paliwo
Raczej drewno, bądź palenisko
Pomysł z owocami według mnie jest dobry
A mi się mażą pierdyliard takich małych wysepek co mają może z 2 - 3 lokacyjnych. Dodać sztormy i śmierć na morzy, a także rzucanie postaciami na takie wysepki (no i jeszcze dodać owoce morza) i mamy historię Robinsona Kruzoe(która mnie BARDZO kręci
)
Niektórych kręci sadomaso, co nie znaczy, że od razu lateks trzeba wprowadzać

"Freedom is only a hallucination"
- A.L.M.E.R
Mnie też to kręci (Nie sadomaso) więcej wysepek ^^
Zieleń czy nie zieleń- oto jest pytanie
- Sopel_1
Jinchuuriki wrote:Niektórych kręci sadomaso, co nie znaczy, że od razu lateks trzeba wprowadzać
Ależ pomyśl ! Jakie to by były możliwości odgrywania !

- Rusalka
Sopel_1 wrote:A mi się mażą pierdyliard takich małych wysepek co mają może z 2 - 3 lokacyjnych.
Ale tu juz bylo, i zostalo zaakceptowane, a potem nawet zaimplementowane. Takze te wysepki tam sa! Zwroccie uwage ze skoro wysepki sa takie male, to baaardzo trudno je odnalezc na oceanie. Ale wszystko przed wami!
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka