Jakieś sugestie? Dłuższy sen części z moich postaci to tak jakbym je zupełnie skasował (decyzyjne w osadach, a nikomu nie jestem w stanie powierzyć ich obowiązków).
Na poważnie rozważam kolejnego krzyża, bo po prostu nie mam z kim grać. Postacie, które mogły porządnie zatrząść światem cantryjskim, gdyby znalazły podobnych sobie, są otoczone przez osobników, którzy w żaden sposób nie mogą załapać do czego dążę, a wyłożenie im całego planu jak krowie na miedzy nie wchodzi w grę. Po pierwsze to było by naginanie zasad, po drugie stoi w sprzeczności z tym jak chciałem je odgrywać, po trzecie zaraz znajdą się osoby, którym to nie będzie się podobać. To będzie ingerencja w ich piękny, ułożony i aż do bólu "niemroczny" świat podczas gdy ja chcę jakiegoś noir, rdzy, szarości zamiast czarno-białego świata itp. Stworzyłem kilka postaci "praworządnych sk****synów" lub "anarchicznych bohaterów, którzy czasami zabiją niewinnego

Chyba najlepsze było by kasowanie pojedynczych postaci, ale jak to zrobić gdy samemu w osadzie zarządziłem dokarmianie wszystkich śpiochów :-/ Zapchanie postaci surowcami żeby nie mogła jeść za bardzo mi przypomina subkulturę emo. 20 dni przedstawienia pt. "Patrzcie jak umieram" nie jest w moim stylu. W ogóle samobójstwo tych postaci raczej nie wchodzi w grę.
Podsumowując: Czy gdziekolwiek w Cantrze da się stworzyć prawdziwie mroczny i brutalny świat? Z ostatnich czasów jedynie okres rewolucji w Vlotryan cechował się brakiem poszanowania dla życia innej postaci. Nie żebym chciał z Cantra zrobić hack'n slash, ale cukierkowość i naiwność mieszkańców większości miast po prostu nuży. Chciałbym ujrzeć świat cantryjski zupełnie inny. Z przekleństwami, oszustwami, zabójstwami, szpiegami. Gdzie świadek zabójstwa będzie chciał jak najszybciej zwiać żeby samemu nie zginąć zamiast robić raban na cały świat i odgrywać świętego. Gdzie przybysza będzie się witać z nieufnością, a nie marchewką i pytaniem: "Chcesz u nas zamieszkać?" Żeby zobrazować to inaczej. Sapkowski czy Zamboch zamiast Pratcheta. Da się? Bo mi się wydaje, że nie.
Zrobiłem nowy topic, bo powyższe nie pasowało do żadnego z najpopularniejszych tematów.