Fajne MMO w stylu Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
keeveek
Re: Fajne MMO w stylu Cantr
Do postów wyżej: I BARDZO DOBRZE że kiedy postać śpi to nie pracuje i nie wiesz co się wokół niej dzieje.
To jest najgorsze w cantrze że ludzie nawet jak piszą że idą spać, to ich postać w tym czasie pracuje, albo nawet jak śpią a potem ktoś ich okradnie to nagle przez sen wszystko wiedzą...
mnie to własnie najbardziej w cantrze irytowało. niby postać śpi i rolplej by wymagał żeby postać nie miała wiedzy na temat tego co się działo kiedy spała, ale nikt z tego nie korzysta.
To jest najgorsze w cantrze że ludzie nawet jak piszą że idą spać, to ich postać w tym czasie pracuje, albo nawet jak śpią a potem ktoś ich okradnie to nagle przez sen wszystko wiedzą...
mnie to własnie najbardziej w cantrze irytowało. niby postać śpi i rolplej by wymagał żeby postać nie miała wiedzy na temat tego co się działo kiedy spała, ale nikt z tego nie korzysta.
-
Waclaw I
Może zbuduj sobie dookoła palisadę? Tylko taranem można rozwalić, z tego, co pamiętam
Do zaklepywania terenu jest potrzebny jeden z droższych skilli...Nazwy nie pamiętam.
Do zaklepywania terenu jest potrzebny jeden z droższych skilli...Nazwy nie pamiętam.
http://waclaw-iftw.myminicity.com/ - Hoduję miasto!
- Miri
keeveek wrote:Do postów wyżej: I BARDZO DOBRZE że kiedy postać śpi to nie pracuje i nie wiesz co się wokół niej dzieje.
Bo postaci w Cantrze nie śpią tak na prawdę - no chyba że śpią - ale wpadają w rodzaj odrętwienia
Z drugiej strony - może i masz rację, ale ja nie wyobrażam sobie gry w Cantr w systemie H&H. Po pierwsze, Cantr jest dla mnie pierwszą grą, w której to, że mogę na samą grę poświęcić godzinkę dziennie (w 5-10 min. kawałkach przez cały dzień), albo i nie, nie robi ze mnie gracza n-tej kategorii. Po drugie - jak wyobrażasz sobie taką grę w gronie międzynarodowym z różnych stref czasowych. Wiadomo - swoi będą grać tylko ze swoimi, i tyle.
Sayuri wrote:Zresztą gra ma przerąbane, bo jest bez przerwy porównywana z tą jedną jedyną.
Tibią?
- B.M.T.
Makary wrote:Gra już działa...
I mam pewne pytanie. Skąd w naszym obozie wziął się Wózek? Lech nam dał? A może Sayuri znowu "znalazło"?
Teraz wiem dlaczego mi znikł. łódki tak łatwo nie oddam.
-
Makary
BMT oddamy wózek.
-
keeveek
[quote="Miri"]Bo postaci w Cantrze nie śpią tak na prawdę - no chyba że śpią - ale wpadają w rodzaj odrętwienia
Z drugiej strony - może i masz rację, ale ja nie wyobrażam sobie gry w Cantr w systemie H&H. Po pierwsze, Cantr jest dla mnie pierwszą grą, w której to, że mogę na samą grę poświęcić godzinkę dziennie (w 5-10 min. kawałkach przez cały dzień), albo i nie, nie robi ze mnie gracza n-tej kategorii. Po drugie - jak wyobrażasz sobie taką grę w gronie międzynarodowym z różnych stref czasowych. Wiadomo - swoi będą grać tylko ze swoimi, i tyle./quote]
Y... no nie wiem, jak sie czlowiek postara to znajdzie bez problemu osoby roznej narodowosci w H&H , problem jest taki ze gdyby nie ten topic to w ogole bym nie grał w tę grę bo podróżując jeszcze nigdy nie spotkalem nikogo - wymarłe miasta w soviet russia to tyle
Gra mi się podoba strasznie. Równie skomplikowana co cantr a jednak szybsza - jak kto się postara to raz dwa zbuduje sobie dom, ogrodzi się, zaora pole.
nie nabiera się wody ze studni w tempie 4 litry na dzień ;P
brakuje tylko tego klimatu z cantra - czyli budowanego głównie na opisach przedstawieniu świata. Są natomiast ucieczki przed niedźwiedziami
no i najważniejszy plus: Nie ma tam Vlotryan
Z drugiej strony - może i masz rację, ale ja nie wyobrażam sobie gry w Cantr w systemie H&H. Po pierwsze, Cantr jest dla mnie pierwszą grą, w której to, że mogę na samą grę poświęcić godzinkę dziennie (w 5-10 min. kawałkach przez cały dzień), albo i nie, nie robi ze mnie gracza n-tej kategorii. Po drugie - jak wyobrażasz sobie taką grę w gronie międzynarodowym z różnych stref czasowych. Wiadomo - swoi będą grać tylko ze swoimi, i tyle./quote]
Y... no nie wiem, jak sie czlowiek postara to znajdzie bez problemu osoby roznej narodowosci w H&H , problem jest taki ze gdyby nie ten topic to w ogole bym nie grał w tę grę bo podróżując jeszcze nigdy nie spotkalem nikogo - wymarłe miasta w soviet russia to tyle
Gra mi się podoba strasznie. Równie skomplikowana co cantr a jednak szybsza - jak kto się postara to raz dwa zbuduje sobie dom, ogrodzi się, zaora pole.
nie nabiera się wody ze studni w tempie 4 litry na dzień ;P
brakuje tylko tego klimatu z cantra - czyli budowanego głównie na opisach przedstawieniu świata. Są natomiast ucieczki przed niedźwiedziami
no i najważniejszy plus: Nie ma tam Vlotryan
-
Makary
keeveek wrote:(...)no i najważniejszy plus: Nie ma tam Vlotryan
No to już mamy nazwę dla naszego miasta ;D
-
Makary
Po rozmowie z Soplem mam do was kilka pytań.
Jak wyobrażacie sobie dalszy rozwój naszej wioski?
Co wy byście chcieli w niej robić?
Odpowiedzi piszcie na PM.
A teraz kilka ważnych pytań.
Kto wyjął gotowe skóry z wanienek?
Kto cały czas śpi w starym domku?
Kto ściął marchew?
Jeśli ktoś non-stop będzie w ten sposób na umilał grę zostanie nagrodzony zabiciem.
A przypominam, że tak jak w Cantrze tak i tutaj jest perma-death.
Jak wyobrażacie sobie dalszy rozwój naszej wioski?
Co wy byście chcieli w niej robić?
Odpowiedzi piszcie na PM.
A teraz kilka ważnych pytań.
Kto wyjął gotowe skóry z wanienek?
Kto cały czas śpi w starym domku?
Kto ściął marchew?
Jeśli ktoś non-stop będzie w ten sposób na umilał grę zostanie nagrodzony zabiciem.
A przypominam, że tak jak w Cantrze tak i tutaj jest perma-death.
-
Waclaw I
- G.Smok
Łocho!
Dobrze,że jestem już daleko....
EDIT:
Oni nie mają kiedy tego serwera wyłączać?
Bylem przygotowany na 22:00 jak wczoraj.
A wyłączył mi się w trakcie ucieczki przed dzikiem, z końcówką zdrowia, gdy właśnie dobiegałem do rzeki z skillem swimming...

Dobrze,że jestem już daleko....
EDIT:
Oni nie mają kiedy tego serwera wyłączać?
Bylem przygotowany na 22:00 jak wczoraj.
A wyłączył mi się w trakcie ucieczki przed dzikiem, z końcówką zdrowia, gdy właśnie dobiegałem do rzeki z skillem swimming...
- Sopel_1
Piękno Crasha
Jak się połączysz to lepiej do swojego ognia serca zwiewaj
Jak się połączysz to lepiej do swojego ognia serca zwiewaj
-
Makary
Miłego tonięcia...
Póki nie masz kondycji na około 30 pływasz równie dobrze co trzydziestokilogramowy blok żelaża.
Póki nie masz kondycji na około 30 pływasz równie dobrze co trzydziestokilogramowy blok żelaża.
-
Waclaw I
Przecież smoki umieją pływać...
http://waclaw-iftw.myminicity.com/ - Hoduję miasto!
- B.M.T.
Ja przynajmniej nie mam problemu z jedzeniem. Nawet cegły mam.
-
kazag
Dzięki BMT przezylem prawdopodobnie pierwszy dzien ;p
No nic, ale w każdym razie szkoda, że niektórzy dokańczają budowę cudzego domku, bo tak przez noc stracilem kilkaset LP... I żadna to pomoc. Można przecież samemu sobie zbudować domek.
No nic, ale w każdym razie szkoda, że niektórzy dokańczają budowę cudzego domku, bo tak przez noc stracilem kilkaset LP... I żadna to pomoc. Można przecież samemu sobie zbudować domek.
Wirtualne państwo indiańskie. www.okoczia.yoyo.pl <- sprawdz to.
Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”