Akcje reklamowe Cantr II

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Ula

Re: Akcje reklamowe Cantr II

Postby Ula » Fri Jun 04, 2010 8:32 pm

Hmm... akcje reklamowe...
Myślicie, że te desperackie posty to dobra reklama? :twisted:
Image
G.Smok

Postby G.Smok » Fri Jun 04, 2010 8:52 pm

Tak!

"Cantr, mimo że się sypie i tak chcesz w niego grać!" :D
ImageImage<---"One potrzebują 200 gram jedzenia dziennie! Pomóż!"

http://www.pajacyk.pl/
1-kliknięcie 1 obiad dla biednego dziecka
warto

89% graczy uważa,że grafika jest najważniejsza,wklej to do podpisu jeśli należysz do pozostałych 11%.
A.L.M.E.R

Postby A.L.M.E.R » Sat Jun 05, 2010 3:07 am

Ula wrote:Hmm... akcje reklamowe...
Myślicie, że te desperackie posty to dobra reklama? :twisted:

Po co robic reklame skoro nie dziala? :wink: Co do ludzi z Programowania, to ludzie- okażmy im trochę respektu- faktycznie poświęcają swój wolny czas na to abyśmy mogli znowu grać. A że zajmie im to aż do dwudziestego, to nic, przecież można wyjść do ludzi, do parku, na zakupy.A do akcji reklamowej powrócimy jak zielone znowu zacznie działać :).
Zieleń czy nie zieleń- oto jest pytanie
Jinchuuriki

Postby Jinchuuriki » Sat Jun 05, 2010 8:02 am

A.L.M.E.R wrote:przecież można wyjść do ludzi, do parku, na zakupy

A co to znaczyyy "wyjść"? :P
"Freedom is only a hallucination"
A.L.M.E.R

Postby A.L.M.E.R » Sat Jun 05, 2010 3:34 pm

Anzelm

Postby Anzelm » Sat Jun 05, 2010 7:14 pm

Ja chodzę do lasu. Tam też zielono :)
A.L.M.E.R

Postby A.L.M.E.R » Thu Jun 10, 2010 1:16 pm

Wstawiajcie tu linki z waszych reklam na innych forach. wieczorem dodam dwa
MagdaB

Postby MagdaB » Tue Jun 15, 2010 8:40 am

Kiedys dawno temu gral;am w reddragona i oni zrobili cos takiego http://www.reddragon.pl/forum/index.php?showtopic=26480

Ja wiem, tu nie ma punktow dodatkowych, ale przeciez reklama polega tez na pisaniu wszedzie gdzie sie da.
Moze my zrobimy podobnie? Czyli napiszemy na tych poratalch gdzie oni?????
A.L.M.E.R

Postby A.L.M.E.R » Tue Jun 15, 2010 9:33 am

Jak to ktoś kiedyś pisał "Nie patrz na ilość, Patrz na jakość" chyba nie muszę nic dodawać ;)
MagdaB

Postby MagdaB » Tue Jun 15, 2010 11:58 am

Ta ich akcja reklamowa przyniosla spora ilosc grajacych, moze tu tez przyniesie????

Nie wiem. Zawsze warto sprobowac.
Jesli nie sprobujemy nie bedziemy wiedziec.
Rusalka

Postby Rusalka » Wed Jun 23, 2010 6:04 pm

Pytanie mam:

Czy mamy jakiś aplet w Cantrze , który pokazuje skąd przybywają nowi gracze? tj na jakiej stronie trafili na informację o grze, a potem weszli na cantr.net i się zarejestrowali?
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Pies
Programming Dept. Member

Postby Pies » Thu Jun 24, 2010 11:55 pm

Nie wiem nic o tym, by taki aplet był publicznie dostępny, ale Cantr (przynajmniej strona główna) jest wyposażony w Google Analytics który pozwala w dość łatwy sposób gromadzenie takich statystyk i generowanie raportów które by mówiły to o co prosisz.
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."

kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
A.L.M.E.R

Postby A.L.M.E.R » Sun Jul 18, 2010 6:14 am

http://forumowisko.pl/topic/152379-gra-cantr-ii

Wieczorem albo w poniedziałek się zmobilizuje i dodam dużo. Wielki boom reklamowy. najlepiej jak ktoś jeszcze się znajdzie :]
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Wed Aug 04, 2010 10:17 pm

Na początku czerwca po gruntownym przemyśleniu sprawy zdecydowałem, że przydałaby się strona w języku polskim na której informacje zawarte powinny osoby słyszące po raz pierwszy tajemnicze słowo "cantr" stanowczo zachęcić do dołączenia do zielonego świata i udzielić pewnych podstawowych informacji dotyczących gry. Przez połowę lipca trochę wstrzymałem prace, ale dziś dotarłem do punktu, w którym wygląda owa strona na tyle znośnie, że mogę pokazać ją światu zewnętrznemu, czyli osobom nie przesiadującym na najwspanialszym ze wszystkich kanale #kanapa.cantr (na który zresztą zapraszam).

Oto link do strony ma tymczasowym hostingu. Taki nieco lepszy (bez reklam) mam upatrzony i wkrótce będę mógł tam przenieść stronę:
http://www.cantr-greek.yoyo.pl/sajt

Do wczoraj większość była tam zapisana plain tekstem, ale biorąc sobie do serca uwagi, iż takowy wysoce prawdopodobnie nie zostanie z zainteresowaniem przeczytany przez potencjalnych cantryjczyków, zmieniłem nieco formę i ułożenie treści. To, co jest na stronie nie jest oczywiście wersją finalną, ale jest takim punktem wejściowym zbliżonym do wyjściowego.
Rzeczy do zrobienia:
- korekta tekstów, które już są
- napisanie tekstu na temat NZ
- wprowadzenie jakiejś interesującej szaty graficznej (ta obecna to tylko zapychacz) gdzie barwą przewodnią byłaby cantryjska zieleń
linki po lewej będą obrazkami, a te występujące w tekście zmienią kolor na jakiś bardziej widoczny i ze wszech miar lepszy
- być może stworzenie działu "opowiadania" w którym mogłoby się znaleźć trochę krótkich acz ciekawych utworów ukazujących bogactwo i rozbudowanie świata Cantr. Tutaj należałoby zdecydować, czy musiałyby to być teksty napisane specjalnie dla tej strony czy mogłyby być one skopiowane z Cantr (za zgodą autorów)
- uzupełnienie działu z przydatnymi programami o wszystkie dostępne i otrzymanie zgody od autorów na ich umieszczenie
- dorzucenie FAQ, które będzie zawierać odpowiedzi na najczęstsze pytania nowych graczy. Zgliszcza FAQ widać na końcu tutoriala Cantr i wiem o tym, że tam się coś pod koniec rozlatuje.

To zdaje się tyle. Odpowiednie osoby stwierdziły, że aby tekst reklamowy przyciągnął nowych musi zawierać dużo obrazków. Jako, że gra Cantr jest głównie tekstowa to p ciekawe obrazki niełatwo. A gdzie można znaleźć w niej ciekawe grafiki? Oczywiście w mapach. Która mapa prezentuje się najładniej? Oczywiście mapa Aldurei. Proponuję zatem wstawić zrzut ekranu z widoku tejże mapy, o ile PD, ProgD i Rusałka wyrażą zgodę. Mapa powinna być rozmyta co uniemożliwi korzystanie z niej by służyła jedynie do celów marketingowych. O innych fajnych obrazkach się pomyśli.

Jeśli strona zostanie ukończona to być może zostanie wydźwignięta wysoko w wynikach wyszukiwania google na jakieś chwytliwe hasełko co dodatkowo pomoże w promocji gry.

Proszę o ocenę mojego pomysłu i konstruktywną krytykę. Chętnie przyjmę pomoc ;)
W razie czego można mnie znaleźć na kanale #kanapa.cantr, trzecia poducha od lewej.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
Rusalka

Postby Rusalka » Thu Aug 05, 2010 10:41 am

Twój tok myślenia idzie dokładnie w tą stronę co mój. Myślę sobie aby założyć bloga o Cantrze, i fajnie byłoby gdyby więcej osób zrobiło to samo. Moglibyśmy mieć wtedy taką Cantryjską blogosferę.

Co do Twojej stronki - proszę, zmień ten jebitny zielony kolor tła bo oczy bolą i nikt nie będzie chciał tego czytać!!!

Kolor jaki mamy w notatkach jest wiele lepszy! (#008800) Jeśli chodzi jeszcze o promocję to polecam stawiać strony na wordpressie, bo lepiej się indeksują i przede wszystkim każdy nieobeznany w czarnej magii robienia stron sobie z tym poradzi :)

Co do grafik w grze - chcę ich więcej i motywują mnie głównie ich walory marketingowe. Niestety szlag trafił moje pliki od Aldurei, bo wziąłbym po prostu i wyedytował nazwy i surowce i byłoby po sprawie. Ogólnie nie powinniśmy zamieszczać grafik i innych rzeczy, które zdradzają w bezpośredni sposób informacje z gry (w zasadzie ograniczyłbym się tutaj tylko do informacji geograficznych i gospodarczych, reszta luz, byleby trzymać się 100day rule)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka

Return to “Ogólne dyskusje”