Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Pies
Programming Dept. Member

Re: Wiesci z frontu (ProgD & RD)

Postby Pies » Tue Mar 23, 2010 7:13 pm

Szkoda tylko, że ją ujawniłeś :)

A opisy bardzo dobra rzecz, tylko trudno idzie wymyślanie opisów bardziej ogólnych - włosy, oczy, bardziej stały wygląd, a jest to wg mnie jedna z ważniejszych części :/

btw - apeluję o wstawianie opisów wszystkim swoim postaciom - nie tylko dla rp, ale i dla ułatwienia rozpoznawania w nich piratów ^^
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."

kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
Aravat

Postby Aravat » Tue Mar 23, 2010 11:15 pm

Pies wrote:Szkoda tylko, że ją ujawniłeś :)

A opisy bardzo dobra rzecz, tylko trudno idzie wymyślanie opisów bardziej ogólnych - włosy, oczy, bardziej stały wygląd, a jest to wg mnie jedna z ważniejszych części :/

btw - apeluję o wstawianie opisów wszystkim swoim postaciom - nie tylko dla rp, ale i dla ułatwienia rozpoznawania w nich piratów ^^

Niektórzy co bardziej cwani będą po każdej akcji zmieniać swój wygląd. Raz to będzie wysoki, barczysty rudzielec z długą brodą a następnym niski czerwonoskóry z piórem we włosach. I wtedy dopiero będzie śmiesznie jak na jedną osobę będą dwa listy gończe z zupełnie innymi rysopisami.
Wszystko nalezy robic w sposob tak prosty jak to tylko mozliwe i ani troche prosciej....
G.Smok

Postby G.Smok » Wed Mar 24, 2010 6:34 am

To chyba łamałoby zasady?

Gdy wydzimy taką osobę klik, na ten przycisk pod opisem...
ImageImage<---"One potrzebują 200 gram jedzenia dziennie! Pomóż!"

http://www.pajacyk.pl/
1-kliknięcie 1 obiad dla biednego dziecka
warto

89% graczy uważa,że grafika jest najważniejsza,wklej to do podpisu jeśli należysz do pozostałych 11%.
Pies
Programming Dept. Member

Postby Pies » Wed Mar 24, 2010 8:53 pm

Dlatego jestem za możliwie pełnymi opisami. Przebierze się, włosy obetnie i ufarbuje, ale oczu czy budowy nie zmieni bez łamania zasad.
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."

kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
lacki2000

Postby lacki2000 » Wed Mar 24, 2010 9:11 pm

21. Monety tego samego rodzaju nie są już traktowane jako osobne obiekty tylko się grupują.

Niestety to chyba nie działa bo mi wyświetla listę monet pojedynczych z dopiskiem na początku "1 sztuk". Ale jak zadziała to będą moje handlowe postacie bardzo zadowolone :)

Edit: Chyba jednak działa tylko te wcześniejsze monety po prostu są tak porozrzucane po inwentarzu, trzeba wszystkie wyrzucić i podnieść. Przesyłam podziękowania od mych postaci rozkochanych w brzęczeniu monet 8)

p.s. Czy można przy okazji zrobić ikonkę "Podnieś wszystko"? Taka jakaś podwójna strzała w górę i trochę by ułatwiła życie.
Last edited by lacki2000 on Wed Mar 24, 2010 9:15 pm, edited 1 time in total.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
Quijo

Postby Quijo » Wed Mar 24, 2010 9:13 pm

U mnie również nie działa
http://www.gks-murcki.com
BZR

Postby BZR » Wed Mar 24, 2010 10:40 pm

Trzeba upuścić i podnieść.

Dzięki temu wygodniejsze powinno być używanie tych monet. Przedtem podanie komuś 10 monet trwało ponad minutę ciągłego klikania
Pies
Programming Dept. Member

Postby Pies » Wed Mar 24, 2010 10:55 pm

Super zmiana :)
Ja mam tylko pytanie - grupowanie monet jest na podstawie jakiegoś id prasy, czy tylko jej nazwy?
Jeżeli to drugie, to co się będzie działo, jeżeli będziemy mieli monety z dwóch różnych pras o tej samej nazwie?

robin_waw

Postby robin_waw » Thu Mar 25, 2010 1:49 pm

Pies wrote:Super zmiana :)
Ja mam tylko pytanie - grupowanie monet jest na podstawie jakiegoś id prasy, czy tylko jej nazwy?
Jeżeli to drugie, to co się będzie działo, jeżeli będziemy mieli monety z dwóch różnych pras o tej samej nazwie?

Nie da się wybudować 2 pras o takiej samej nazwie.
Znak z prasy jest unikatowy.
wadko

Postby wadko » Tue Mar 30, 2010 12:29 pm

19. Gdy kończy się paliwo w samochodzie postacie nim jadące są informowane

Od jakiego poziomu ta informacja się pojawia? Bo mnie zostało jakieś 20 gram paliwa i nie było żadnego komunikatu.
robin_waw

Postby robin_waw » Wed Jun 30, 2010 10:20 am

Witia masz rację źle doczytałem. Sekstanty po naprawie już się nie zerują.
Dzięki tej poprawce zaczną się teraz też psuć inne urządzenia które się nie psuły.
Last edited by robin_waw on Wed Jun 30, 2010 10:48 am, edited 1 time in total.
witia1

Postby witia1 » Wed Jun 30, 2010 10:36 am

Może, źle pamiętam ale to chyba właśnie było na odwrót, że po naprawie sekstant nie będzie się już "zerował". Skasowałem już to powiadomienie więc nie jestem do końca pewien :P
Rest In Pieces.
Echo

Postby Echo » Sun Jul 11, 2010 5:57 am

My Cantryjczycy czcimy pamiec Kevesa i Marola!
lacki2000

Postby lacki2000 » Tue Jul 13, 2010 11:06 am

Wprowadzono nowe rzeczy:
wanna - mebel (bathtub - furniture). Co ciekawe do produkcji wymaga 1kg wody więc chyba trzeba się kąpać wciąż w jednej wodzie :)
świeca (candle, burning candle) z podziałem na palącą się i nie palącą się. Podobno palić się może przez 5 dni i chyba nie można zgasić (trza sprawdzić w grze).
bak z zamkiem pojazdu (Lockable gastanks) - teraz dostęp do paliwa w baku zamkniętego pojazdu mają tylko postacie z kluczem do zamka pojazdu. Można by to zastosować też do kierowania pojazdem.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
Mars

Postby Mars » Mon Jul 19, 2010 1:44 pm

O... i od dzis mamy bezkofeinowa herbatke? Szkoda, ze jakby o rok za pozno.

Return to “Ogólne dyskusje”