Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

saguarooo

Re: Wiesci z frontu (ProgD & RD)

Postby saguarooo » Mon Mar 15, 2010 3:39 pm

Jak dla mnie pomysł, jeśli będzie używany zgodnie z założeniami, jest genialny :D Dotychczas nie opisywałem wyglądu swoich postaci, bo jestem po prostu zbyt leniwy żeby za każdym razem się powtarzać...
Laura_

Postby Laura_ » Mon Mar 15, 2010 3:41 pm

jest super. i co mnie zaskoczyło bardzo pozytywnie, swiat nie zaludnil sie wysokimi, dobrze zbudowanymi blondynami i blondynkami :-)
saguarooo

Postby saguarooo » Mon Mar 15, 2010 3:55 pm

Ja jestem za tym (i to będę się starał stosować u swoich postaci) żeby utrzymywać zgodność opisu budowy ciała z siłą wylosowaną przez mechanikę gry.
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Mon Mar 15, 2010 4:03 pm

Och, siły nie zawsze widać po wyglądzie ;)

A opisy mają jak na razie dwie moje postaci. Reszta się też doczeka na pewno ;)
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
lacki2000

Postby lacki2000 » Mon Mar 15, 2010 4:07 pm

saguarooo wrote:Ja jestem za tym (i to będę się starał stosować u swoich postaci) żeby utrzymywać zgodność opisu budowy ciała z siłą wylosowaną przez mechanikę gry.
Ja się też tego trzymam ale pamiętajmy by nie walić wprost "Wygląda na przeciętnie silnego" bo ... hmm no nie wiem bo co. Można tak wprost skopiować i wkleić tę informację?

p.s. Nie wiem Mars, czemu jesteś przeciwny tej funkcji. Przecież to jest totalne wspomożenie RP zamiast mechaniki, której rasowi RPowcy nie lubią zbytnio. Tak czy siak popieram, że jak ktoś nie chce widzieć mych barwnych wypocin to niech ma możliwość wyłączenia tej funkcji w opcjach konta.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
saguarooo

Postby saguarooo » Mon Mar 15, 2010 4:15 pm

Tak suchy, nie zawsze widać, ale miałem na myśli takie dość ogólne trzymanie się w ryzach stanu faktycznego... 8) Np.: niech postać "wyglądająca na dużo słabszą od innych" nie będzie "wysokim, umięśnionym jak jasna cholera facetem" :twisted:
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Mar 15, 2010 9:02 pm

Mars wrote:A mozna prosic o wylaczenie dla konta widocznosci tych opisow? Osobiscie uwazam to za zmiane przeciwko klimatowi gry, no ale to juz moja chyba odosobniona prywatna opinia.

Chyba tak Mars. Pozostaje Ci ich nie czytać gdy są za długie i nudne, chociaż nie wiem co tak nalatujesz na te opisy. Moim zdaniem to lepsze niż ciągłe opisywanie wyglądu w gwiazdkach przez niektórych. W gwiazdkach nigdy nie opisywałem wyglądu, bo nie chciało się mi, a teraz mam większą część postaci opisanych.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Mia

Postby Mia » Mon Mar 15, 2010 9:29 pm

I już widać, jak to się sprawdza w grze. Postacie przyglądają się sobie, komentują, zauważają.
To jedna z najlepszych nowinek ostatnich czasów :)
Nie ma słowa, które nie byłoby Tobą.
Ula

Postby Ula » Mon Mar 15, 2010 9:31 pm

Fajny bajer, choć przyznam, że opisanie swoich postaci, szczególnie tych starszych, sprawia mi dużą trudność... i jeszcze nie skończyłam. :roll:
Image
saguarooo

Postby saguarooo » Tue Mar 16, 2010 5:47 am

Ja na razie znalazłem czas żeby opisać tylko moją ulubioną postać (za to jak... ledwo się zmieściłem w limicie :D ), reszta musi zaczekać na swoją kolej, ale na pewno się za to wezmę w przeciągu paru dni 8)
kemesO

Postby kemesO » Tue Mar 16, 2010 10:38 am

Jaka szkoda, że nie było tego, kiedy miałem co najmniej kilka świetnych dla mnie postaci i wielki, wielki zapał (i czas!), żeby grać :cry:
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Mar 16, 2010 3:35 pm

Limit powiększono do 1000 znaków, ale nie przesadzajcie z długimi opsiami. Mi średnio starcza 300 znaków. Ciężko się potem takie czyta takie długie i może być dłużo wątpliwości jeśli ktoś opisze coś więcej niż wygląd. Uważajcie z opisem charakteru, bo charakteru przecież nie widać gołym okiem. Ktoś próbował nawet opisać cele swojej postaci w opisie. Ktoś inny opisywał zamiast w trzeciej osobie bezpośrednio imieniem.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
saguarooo

Postby saguarooo » Tue Mar 16, 2010 4:04 pm

Opisywałem tylko wygląd i po części zachowanie. Najwięcej miejsca zajęły mi kolory i ogólny wygląd ubrań (wszystko oczywiście zgodnie z faktycznym stanem posiadania postaci 8) )
Miri

Postby Miri » Tue Mar 23, 2010 3:24 pm

kemesO wrote:Jaka szkoda, że nie było tego, kiedy miałem co najmniej kilka świetnych dla mnie postaci i wielki, wielki zapał (i czas!), żeby grać :cry:

to :?

Na razie mam 1 opis, bardzo podstawowy, i minie jeszcze trochę czasu zanim będzie więcej. jeszcze się nie zdążyłam zżyć z moimi pokrzyżowymi dwudziestoletnimi :P
saguarooo

Postby saguarooo » Tue Mar 23, 2010 5:21 pm

Już kilka moich postaci ma opisy. A powiem więcej: ta nowa opcja natchnęła mnie, do stworzenia pierwszej w mojej karierze, postaci płci piękniejszej. I jak na razie baardzo ciekawie się ona zapowiada 8)

Return to “Ogólne dyskusje”